Uge 19 – Fokus og Favoritter

Det er en underlig – og for mig totalt uvant – proces at stå i, når man pludselig bliver revet lidt ud af sit normale liv pga. sygdom. Det fylder, og når jeg nu skriver om ugen, der er gået, så er det svært at undgå at nævne det. Så, hvis du er ved at være lidt træt af at læse om det, så kan jeg kun sige, at det er jeg edderm…..mig også 🙂

Den hårde slutspurt…

Min situation er gudskelov ikke livstruende på nogen måde (du kan læse mere om den her), det er et tidligt og lille tilfælde af DCIS (forstadier til brystkræft) med to meget små tumordannelser, hvor cellerne er begyndt at udvikle sig til IDC (invasiv duktal carcinom). Det er selvfølgelig alvorligt nok og har influeret på min hverdag og mine tanker.
I morgen skal jeg til opfølgning på min re-operation, og det bliver 10. besøg på hospitalet på lidt over 2 måneder! For hver gang nærmer jeg mig jo heldigvis enden på forløbet, men lige nu føles det, som om jeg har været ude på en lang og hård løbetur og næsten ikke orker den sidste kilometer. Men i morgen ved jeg meget mere om, hvad der skal ske afslutningsvis for at sikre, at jeg har så lille risiko som muligt i fremtiden for, at sygdommen vender tilbage. Lige nu er min indstilling, at jeg vil fokusere på de ting, jeg selv kan gøre gennem kost og motion, fremfor forebyggende behandlinger, der giver en masse bivirkninger og måske vil være at skyde gråspurve med kanoner i mit tilfælde. Men nu må jeg lægge en plan med lægen i morgen.

Der sker heldigvis også en masse andre gode ting, og mit liv går jo heldigvis videre.

Foto til Ugebladet Søndag!

I dag er jeg fx startet med at blive fotograferet til en artikel i Ugebladet Søndag. Jeg havde ikke lige nogen til at lave et behind the scenes billede i dag, men du skal lige se det outfit, jeg har valgt. Det er fra Naja Lauf (NB! jeg har fået det i gave!!!) og hendes fine Spring 2019 kollektion.

Naja Lauf SS19

Jeg er vild med hendes cardigans, som har den fedeste pasform – og at kunne få den i hvid her til sommer er bare en fryd (modellen hedder Kaysa). Nederdelen er så fin, så fin – skal simpelthen ses og mærkes, for noget af det, som Naja kan, er at udvælge nogle kvaliteter, som er særligt smukke og lækre. Sammen med et enkelt design, bliver det til styles, der holder i langt mere end een sæson. Og det er den vej, vi skal, synes jeg. Vi skal købe mindre, men de rigtige ting i stedet for at falde for alle mulige forbigående trends og falde i brug-og-smid-væk fælden.

Tilbage til artiklen, hvor jeg er en af tre kvinder, der fortæller om at skabe sit eget job. Særligt om det, jeg får ud af at være blogger i stedet for at arbejde med marketing og ledelse, som jeg ellers har gjort i mange år. Og selvom, der også er nød til at være en indtægt, og jeg selvfølgelig gerne vil skabe en værdi af alt den tid og energi, jeg lægger her på Voksenlivsstil, så er der en række andre ting, som vejer meget tungt. Bl.a. kontakten til alle jer, der læser med herinde.
Men det glæder jeg mig til, at du kan læse mere om her i løbet af sommeren.

Ugens favorit!

Meget apropos, så ligger denne her bog på mit natbord! Mig A/S – Sådan skaber du din 3. karriere af Charlotte Mandrup.
Bogen rammer lige ned i den drøm, som jeg selv udlever, og som mange sikkert går og tænker over eller drømmer om. Hvad er det for værdier vi har, og hvordan passer jobbet ind her. Hvilke muligheder har vi for at arbejde på en anden måde eller måske opbygge egen forretning baseret på den erfaring og viden, vi har.

Mig A/S charlotte mandrup

Bogen fås  hos Saxo.com her (reklamelink).

 

Hele ugen alene….

Jeg har haft en rigtig fin uge alene hjemme, hvor jeg har set mange gode venner – og Viola har set hundevenner i samme ombæring, så du får lige et billede af hende sammen med Carla, der er en Jack Russell terrier ♥

hundevenner

Jeg er blevet forkælet med alt fra hjemmelavede pandekager, til minestrone, stenbiderrogn og sushi, jeg har fået snacks, blomster og nylagte æg, været i biffen og haft engageret indretningshjælp. Selv den allersidste aften blev jeg invitereret over og spise hos nogle af vores nye søde naboer. Så jeg har fået det bedste ud af ugen og bestemt ikke lidt nød (opvaskemaskinen har kørt een gang, og jeg har kun vasket et par maskiner den sidste dag – så det er jo også en slags ferie 😉 ).
Det nytter jo heller ikke noget, hvis man ikke kan foretage sig noget alene, men at være nød til at springe fra en ferie, kan jo trods alt være lidt surt. Men vi fik alle det bedste ud af det – jeg havde det godt hjemme, og de andre havde en dejlig ferie – og en uge går jo hurtigt.

Sunde snacks fra Aarhus!

Fra min altid betænksomme veninde Birgitte i Aarhus har jeg fået den fineste go’ bedring pakke med lækkerier fra hendes kærestes firma StoneBros, som jeg synes fortjener noget opmærksomhed. Jeg har faktisk selv efterfølgende været inde og købe flere forsyninger, og det bliver ikke sidste gang, at jeg køber sunde snack m.m. til både mit eget lager og til gaver!
StoneBros er et lille firma, som fra hjertet ønsker at udbrede både oplysning og gode produkter, der er frit for sukker og tilsætningsstoffer, og som giver os en masse sunde ting i stedet som frø, nødder og sunde fedtstoffer. Det passer som fod i hose i forhold til kostomlægninger, jeg går og planlægger.

Sunde palæo snacks
Prøv fx deres tørristede spanske gurkemejemandler – de er stærkt vanedannende! De koster 59 kr. for 150 g. her.
Eller “stenalderslik” – biscottier med frø, kerner og mandler, der mætter og stiller lækkersulten. 39 kr. for 150 g. her.

Jeg vil lige sige, at Birgitte med garanti vil få det helt dårligt over denne lille reklame her på bloggen – det sidste, hun har, er nemlig “bagtanker” i den retning. Men jeg gør det altså, fordi de her ting er så lækre og ordentlige, og fordi det er nogle, jeg selv har lyst til at købe flere af. Det glæder i øvrigt også deres olivenolie, krydderier og andre ting. Hendes gave er givet med det reneste hjerte, og det samme er min omtale her.

♥♥♥♥♥

Kryds nu fingre for mig og send en masse god karma, når jeg i morgen skal til opfølgning efter operation nr. 2. Jeg håber, at der denne gang er tilstrækkelige sygdomsfri rander, men det tror jeg på, for de er bare så dygtige. Jeg er i øvrigt helt forundret over, at det kosmetiske resultat stadig er så flot, at der nærmest intet kan ses udover et ar. Igen må jeg bare sige, at jeg er heldig.
Jeg håber også på, at vi kan få en god dialog lave en god plan for fremtiden, hvor den lille risiko for tilbagefald kan håndteres på en skånsom måde, måske en operation mere, men ikke noget, der skaber bivirkninger og nye risici. Det kommer jeg til at fortælle mere om!

Rigtig god uge ♥

  6 replies
  1. Janet
   Janet siger:

   Ingen bliver trætte af at læse om vedkommende emner 🙂
   Pøj pøj med kontrol og planlægning –
   (går selv til halvårlige kontroller, ved hvordan det påvirker).

   Og den bog må jeg vist lige have fat i – Er pt midt i drømmen.

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Janet,
    Uh, så kender du til angsten – men det aftager efter sigende heldigvis med tiden. Jeg er heldigvis nu perfekt opereret, og nu er det tid at se på risiko for tilbagefald og afveje fordele og ulemper ved forebyggende behandling. Men der er lys forenden af tunnellen!
    Ja, det er en skøn bog 🙂
    KH Jeanette

    Svar
  2. Marianne Suhr Moordieck
   Marianne Suhr Moordieck siger:

   Kære Jeanette, ønsker alt det bedste — Helt fra hjertet…Bamseknus til dig

   Svar
  3. Tina
   Tina siger:

   Jeg tænker på dig nu du skal til opfølgning.
   Du gør det rigtig godt her på din blog 🙂
   Meget flot nederdel og den passer perfekt til dit maleri i baggrunden 🙂
   Pøj pøj i dag.

   Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.