Uge 22 – Fokus og Favoritter!

Søndagsindlæggene har de sidste måneder mere eller mindre været føljetonen om mit sygdomsforløb, og nu er jeg nået dertil, hvor jeg er godt i gang med at samle mig selv op igen både fysisk og psykisk. Det kræver sit at komme ovenpå igen – for nogle tager det rigtigt lang tid for krop og sjæl at komme sig over chokket og belastningen – men jeg er så heldig, at det faktisk går rigtigt godt, og jeg er ved at lande godt i mig selv igen. I en ny version, der nyder livet endnu mere og med en glæde, der breder sig for hver dag, også selvom de sidste behandlinger venter lige om hjørnet.

Bådliv

Jeg er blevet bedre til at slappe af og nyde livet! 

Overordnet handler det for mig nu om at have det godt, hvor banalt det end kan lyde. Jeg har fået en kæmpe forskrækkelse, som jeg med al magt vil bruge positivt.
I stedet for at gå og være bange for sygdom og for, hvad der kan ske i fremtiden, så har jeg valgt at fokusere på at nyde livet, være tilstede i nuet og mærke efter, hvad jeg har lyst til. Jeg kan mærke, at jeg bliver mere og mere glad og tryg igen for hver dag, der går. Jeg er glad, og jeg bliver stærkere og kommer tilbage i form.

Nu handler det først og fremmest om forebyggelse!

Mit altoverskyggende fokus lige nu er forebyggelse! Af både fremtidig sygdom – og af bivirkninger af efterbehandlingen. Selvom jeg er godt opereret og rask, så følger der tilbud om en forebyggende behandling i forhold til tilbagefald. Risikoen er ikke voldsom stor i mit tilfælde, men problemet er, at ingen kan vide, hvem der underbehandles og hvem der overbehandles – og tør man gamble? Jeg troede en overgang, at jeg gjorde, men nu går jeg med livrem og seler og gør alt, hvad jeg kan for, at jeg ikke skal opleve det her mareridt igen.

Det hele har jeg valgt at tage som en udfordring og et “projekt”, og indtil videre går det godt. Jeg suger til mig fra andre, der er kommet godt igennem både strålebehandling og anti-hormon. Jeg går ind i det med en positiv forventning og gør alt, hvad jeg selv kan, for at forebygge både ny sygdom og bivirkninger af behandlingen.

Måske læste du min liste for et par uger siden, og jeg kører fuldstændigt efter det hele – sund kost, løb, yoga, er ved at lære qi qong, vægttræning, meditation, mindfulness og positiv tænkning/visualisering og undgåelse af stress.

Det hele synes jeg giver mig en balance både fysisk og mentalt, der sætter ind på både at komme mig over forløbet, forebygge sygdom – og også eventuelle bivirkninger.

Strålebehandling starter i næste uge!

I denne uge har jeg været til forundersøgelse, hvor mine 15 strålebehandlinger er blevet lagt grundigt til rette. Stråler er heldigvis blevet meget mere skånsomme, og i mit tilfælde bliver det vejrtrækningsstyret, eftersom jeg skal stråles i venstre side, hvor vi gerne skal passe på mit hjerte ♥

I morges var jeg på hospitalet for at få et drop med medicin, der forebygger afkalkning af knoglerne og hindrer spredning til knoglerne, hvis man skal være så uheldig, at en celle er overset og er begyndt en vandring i kroppen – better safe than sorry! Der fik jeg en dejlig samtale med sygeplejersken, der kunne berolige mig om både det ene og det andet, bl.a. havde hun aldrig oplevet de føromtalte hjerteproblemer efter stråler. Det er så godt at suge alt, hvad man kan fra omgivelserne!
I øvrigt mærkede jeg absolut ingen bivirkninger, så indtil videre virker min indsats også her.

På tirsdag starter jeg med strålerne, og om 3 uger er det hele overstået! Huden har jeg tænkt mig at passe på med de bedste cremer, og de gode raske celler, der gerne skal komme sig godt efter strålerne, har jeg tænkt mig at hjælpe på vej med mine indsatser på kost og positive energier. Det skal nok gå fint!

Jeg sætter nyt fokus på overgangsalder!

Jeg var egentlig kommet rigtigt fint igennem overgangsalderen – og heldigvis for det, for det gør behandlingen af den østrogenfølsomme brystkræft væsentlig mildere – men nu starter jeg måske lidt forfra på grund af de anti-hormoner (aromasehæmmere), som jeg skal tage de næste 5 år. Indtil videre har jeg ikke rigtigt nogen bivirkninger, og det vurderede sygeplejersken i dag som et godt tegn. Men uanset hvad, så vil jeg selv gøre, hvad jeg kan for at dæmme op for risikoen for bivirkninger, hvilket heldigvis passer godt ind med de andre ting, jeg har på min liste.

Hvad man ellers kan gøre – som naturligvis i mit tilfælde intet har at gøre med østrogen, hverken fra planter eller andet – har jeg tænkt mig at gå i dybden med snart her på bloggen. Hvad kan man fx gøre, hvis man er nervøs for, at håret går hen og bliver tyndere? Hvordan undgår man hedeture og ledsmerter? Det vil jeg se nærmere på i den kommende tid.

Ugens favorit!

Ugens favorit bliver lidt læsestof til sommeren – den nye bog af Peter Øvig Knudsen, Min mor var besat. En personlig beretning om at vokse op med en psykisk syg mor, grebet grundigt og undersøgende an, som vi kender det fra Øvigs øvrige bøger. Gennem hans egne og søsterens oplevelser, samtaler med moderens omgangskreds, læger og journaler, søger han en indsigt i sin mors sygdom. Set i et historisk perspektiv er hun en af datidens fastlåste og frustrerede husmødre, der fik “tørsprit” i form af nervemedicin ordineret som om, det var bolcher.
Parallelt med dette åbner han sig omkring sine egne problemer med depressioner, der igennem hans arbejdet med bogen efterhånden nærmer sig hans mors dæmoner mere og mere – som om, han er besat af hende. Til sidst ender han selv på den lukkede afdeling.

Bogen kan købes hos Saxo.com.

♥♥♥♥

Nu vil jeg slutte med endnu et fredfyldt billede fra dagen i dag og ønske dig en rigtig dejlig uge!

 

  3 replies
  1. Anne
   Anne says:

   Håber du får et mildt forløb med efter behandling. Det er rigtig godt at kunne fokusere på alt det positive og gode i livet, for mig har det været en kæmpe hjælp at nå dertil for at takle de udfordringer der kommer, når man mærker sin krop på den ene eller anden måde. Jeg er fortsat aktiv med styrketræning (gennem mange år) og det hjælper kroppen både mentalt og fysisk, men mit elskede løb, har jeg måtte ligge på hylden pga. udtalte smerter og hævelse, desværre. Så må man finde på noget andet. Jeg tør heller ikke lade være med at tage anti østrogen, men der er desværre også mange bivirkninger, håber du bliver forskånet. Men ingen tvivl om en positiv tankegang, mærke efter hvad der er godt for en, og tiden gør noget godt for en. Dejlig grundlovsdag til dig.

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette says:

    Kære Anne,
    Hvor er det dejligt at høre, at du også er i stand til at være positiv – så tror jeg virkelig på, at man kan nå rigtig langt! Jeg har løbet 6½ km. i dag, her hvor jeg har fået 2. strålebehandling. Jeg har endnu ingen synlige bivirkninger, men mærker, at kroppen er udmattet. Forhåbentlig, fordi den arbejder på højtryk med at regenerere de raske celler, der får prygl af strålerne 🙂
    Lad os glæde os over, at vi er så heldige at være raske og trods alt “kun” i forebyggende behandling. Jeg ved godt, at du er hårdere ramt, end jeg, og jeg er fuld af respekt for, at det ikke er alle, der har det lige let, men det er en dejlig indstilling du har. Fedt, at du accepterer situationen omkring dit løb og finder nye veje. Godt gået!
    Ha en skøn Grundlovsdag!
    KH Jeanette

    Svar
  2. Tina
   Tina says:

   Så fine billeder af både vuffer og du 🙂
   Godt beskrevet med forløb, det du har i vente og din måde at gøre og handle, hatten af for dette 🙂
   Ønsker dig alt vel og positiv energi 🙂

   Svar

  Skriv en kommentar

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.