Uge 23 – Fokus og Favoritter

 Lige nu skulle jeg have været inde og have løbet Royal Run! Men jeg har altså alligevel valgt at kaste håndklædet i ringen og spare lidt på kræfterne. Som min kære mand siger, så nytter det ikke noget “at spille heltinde”! 🙂
Turen frem og tilbage, de mange mennesker, ventetid og så ikke mindst de 10 km., måtte jeg – meget mod min vilje – erkende ville blive for meget for mig lige nu. Men jeg har nydt at se begivenheden på tv, og jeg hører altså til blandt dem, der ikke kan undgå at føle en stolthed over vores land og vores kongehus – og over alle dem, der bakker op om begivenheden og kommer ud og rører sig uanset alder og form. Fra de allerhurtigste til dem i kørestol. Det er fantastisk, og jeg ærgrer mig da en lille smule over ikke at være med i år. Men det bliver næste gang!

Jeg er kommet godt i gang med strålerne

I sidste uge gik jeg i gang med mine 15 strålebehandlinger, og når jeg i morgen tidlig har været forbi Herlev Hospital, så er jeg allerede 1/3-del igennem forløbet! 🙂

Selve strålebehandlingen tager kun få minutter alt i alt og er smertefri, og de i øvrigt er super søde derude. Jeg er så heldig, at jeg har fået den første tid kl. 7.30 stort set hver morgen, så det influerer ikke væsentligt på min dag.

Indtil videre mærker jeg ingenting, men der kan komme nogle bivirkninger på huden efter 1-2 uger.
Jeg satser da på, at det kommer til at gå fint og nemt, og som skønhedsblogger, har jeg har selvfølgelig fundet de bedste af de bedste cremer til at hjælpe med at reparere huden løbende! Så mine allerbedste og mest avancerede (uparfumerede) hjælpere er linet op her på badeværelset, fra ZO Skin Health, PhFormula, Xellence og Avène. De hjælper mig i øvrigt også med at hele arrene fra operationerne flot op igen!

Ugens favoritter er naturligvis min fantastiske hjælpere i denne tid. Crème Réparatrice fra Avène, Revitatrol fra ZO Skin Health, SOS Repair Cream fra pHformula og SOS Power Cream fra Xellence!

Den 24. juni er jeg helt ude af hospitalet og skal først undersøges igen om 2 år ligesom alle andre i mammografiscreeningen. Så det bliver virkelig en dejlig dag, som skal fejres her om kun et par uger.

Jeg lytter til kroppen og prøver at give den de bedste betingelser

Energimæssigt kan jeg altså begynde at mærke behandlingen lidt. Dels strålerne, måske antihormonerne, som jeg dog ellers har det helt fint med, men nok også eftervirkningerne af en vildt opslidende forløb, som nu efter mere end 3 måneder nærmer sig sin – heldigvis gode – afslutning.

Så derfor lytter jeg efter min krop og tillader mig selv at tage den med lidt ro. Royal Run var i alt fald skudt lige over målet. Jeg tog en guidet meditation og faldt i søvn i stedet for 🙂

Ved en strålebehandling vil eventuelle kræftceller, som måtte være blevet efterladt efter operationen blive slået ihjel eller ødelagt, så de ikke længere kan dele sig. Men der sker jo også det, at normale celler bliver påvirket og skal reparere sig selv. Så dels er der ikke noget at sige til, at man bliver træt – og dels er det bare med at give kroppen de allerbedste betingelser, mens behandlingen står på. Det betyder sund kost, hvile og ro, men også motion og aktivitet ind imellem.

Jeg løb 6,5 km. stille og roligt forleden, og jeg satser også på at løbe et par gange i denne uge, for at holde mig i gang. Det er der slet ikke noget i vejen med at gøre, hvis man føler for det.
Yoga går jeg også til og nyder meget – det giver meget både fysisk og mentalt. Og så er jeg kommet rigtigt godt i gang med at lære denne her qi qong øvelse, som består af ni forskellige bevægelser. Jeg har den bedste lærer i min mand, som har dyrket på tai chi og qi qong på et efterhånden højt niveau i rigtigt mange år.

Det er ikke for utålmodige sjæle, som du nok kan se, men når man først kommer i gang med det, er det helt fantastisk for krop og sjæl. Jeg kan anbefale det, hvis du lider af fx spændinger, nakke- eller hovedpine eller stress.

Jeg forbereder mig på at møde Umahro!

Apropos at give kroppen de bedste betingelser, så jeg er nu ved at forberede mig på mit møde med Umahro Cadogan, som jeg glæder mig vildt meget til.
Han har et spændende koncept, der hedder Fra Syg til Rask, og jeg ser frem til at høre om både forebyggelse, og om, hvordan man måske kan spise sig fra symptomer i forbindelse med overgangsalderen. Måske finder han noget helt tredie, hvor man kan pege på en ubalance hos mig!

Før sådan en Functional Medicine-konsultation, skal man udfylde oplysninger om sig selv og sin sygdomshistorie fra fødsel til nu, og man skal ikke mindst føre en maddagbog med alt, hvad man spiser og drikker i tre dage (2 hverdage og 1 weekend/festdag).
Det kan være lidt af en øjenåbner sådan at få det hele ned på papir – og jeg kan anbefale at prøve at gøre det! Jeg tror, at rigtigt mange af os går rundt med en forestilling om, hvad vi indtager, som måske ikke stemmer helt overens med virkeligheden og vores målsætninger.

Jeg vender selvfølgelig tilbage med resultatet af min konsultation.

Rigtig god uge ♥♥♥♥ 

3 kommentarer
 1. Anne
  Anne siger:

  Det er rigtig godt, at du lytter til din krop, tror jeg. Trætheden, udmattelsen og det enorme pres man er under sætter sine spor. Det sætter jo en masse tanker igang og man har ikke det samme overskud. Ved ikke om du har hørt om Dragebåds teamet i Kbh. som består af kvinder der har haft brystkræft, de mødes nogle gange om ugen og ro dragebåd. Hvis jeg boede i Kbh. ville jeg helt sikkert melde mig, bare et lille hint:-))

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Anne,
   Tak, det er dejligt med forståelse – det er nok svært at sætte sig rigtigt ind i, hvis man ikke selv har prøvet at være i en lignende situation. Jeg synes heldigvis allerede nu, at det går fremad og jeg er ved at finde mig selv igen.
   Jeg håber, at du kan finde nogle fællesskaber, som du kan få glæde af. For mig er det så fint med de par nære veninder, jeg har, der har været igennem selv, og er en stor støtte for mig.
   Også så dejligt, at du skriver herinde!
   KH Jeanette

   Svar
 2. Tina
  Tina siger:

  God smuk tirsdag kære Jeanette:-)
  Jeg tænkte godt om du var frisk til løbet i år, men forstår meget vel at du skåner din krop for tiden.
  Det er alligevel tærende på krop og energi at skulle klare strålebehandlingen og jeg forstår til fulde, at du passer godt på dig hele vejen igennem.
  Vores netværk gik ned midt i valget og først nu kan jeg tjekke blogs og mail, tv mv. virker stadig ikke.
  Her er faktisk utroligt stille på landet, når tv er nede.
  God bedring ønskes du herfra og sender dig lidt energi og healing med vinden 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.