Valg af farver til væggene

Nu er det altså i den grad ved at være oppe over, hvis vi skal have nogle farvede vægge i det nye hus!
Malerne er i fuld gang med den hvide (ikke noget knækket, jeg elsker en helt hvid), og de springer lige nu de vægge over, som jeg har udpeget til at være kandidater til at få en farve.

Jeg tænker og tænker, så det knager, og jeg søger inspiration på nettet og kigger på de farver, som vil kunne passe ind og er populære i indretningen lige nu.
Den grå har været populær længe, og den vil vi vælge i badeværelserne. Ellers er det blå og rosa og måske nogle grønne nuancer, jeg har i kikkerten.

♥♥♥♥♥

Det er svært at vælge farver på forhånd, før man har indrettet sig, og jeg har ikke knækket den helt endnu alle steder. På den anden side vil jeg synes, det er ærgerligt at skulle til at male igen, når vi først er flyttet ind. Så jeg forsøger at forestille mig det hele i hovedet med den indretning, der skal være, og så har jeg udpeget væggene – foreløbig én i hver af de to stuer, i det nye og det gamle badeværelset samt en væg i soveværelset.

En pudderrosa niche med en grå reol i den ene stue!

I den ene stue har vi fjernet en stor indbygget reol, og bag den gemte der sig en niche, som jeg godt kunne tænke mig at give en farve!
Denne stue skal have en del nye ting, fordi den bliver et rum udover, hvad vi har i dag. Eneste udgangspunkt p.t. er den vissengrønne lampe (Le Petit Machine, som jeg elsker), der kommer til at være i stuen sammen med konsolbordet og malerierne.

Til at spille sammen med den grønne, vil jeg derfor vælge en pudderrosa til nichen – ikke for lyserød, men alligevel skal den spille lidt sammen med en rosa sofa i stuen ved siden af.
Denne fra Beckers ser perfekt ud!


I stedet for den tidligere indbyggede reol, vil jeg sætte en række på fire klassiske kvadratiske reoler. Jeg har kig på disse fra Walter Grey, som har en fornuftig pris (1.895 kr.), men også nogle super flotte farver. Jeg er helt vild med den turkis (du kan se dem alle her), men den får jeg jo nok ikke til at passe ind. Men den rosa væg og en antracit reolrække vil være helt fantastisk!

En farvet væg må gerne byde velkommen i den anden stue!

Fra entreen har vi en lidt mindre stue til højre, når man kommer ind. Her kan du se, at malerne har gemt en væg til, at jeg kan finde en farve, som byder velkommen og giver varme – og et moderne touch – når man kommer ind.

Nøgleelementerne i indretningen i dette rum bliver vores lyserøde sofa og det smukke store maleri af Lise Malinowsky. Egentlig var jeg vild med en vissengrøn, men jeg er meget i tvivl, om det vil virke til maleriet. Eller om vi skal holde en rød tråd og fortsætte med den rosa/grå look. Alternativet er at flytte maleriet til den anden stue – eller fortsætte i hvidt.

Det må blive en snak med farvehandleren i dag og lidt flere tanker, der afgør sagen!

Dueblåt i soveværelset!

Jeg er til gengæld ikke i tvivl om, at jeg skal se nærmere på den blå farve Dowe Feather fra Flügger. Jeg tror, den vil passe perfekt i soveværelset til vores grå seng og mørkeblå sengetæppe.

Billedresultat for Dove Feather fra FlüggerBilledet har jeg snuppet fra Flüggers katalog.

Nu skal det være slut med striberne, som vi har haft i 8 år – og jeg tror, den blå bliver perfekt. Her har jeg prøvet at sætte billederne sammen, og jeg tror på, det bliver rigtigt godt.

Badeværelserne skal være hhv. lyst og mørkt!

Vi får jo et helt nyt stort badeværelse med badmøbel i røget eg og hvid bordplade fra Multiform, og mørke oxiderede armaturer fra Dornbracht.
Jeg tænker derfor, at det ville være flot at knække farven i en ganske lys grå. Denne her, White Rabbit, fra File Under Pop, kunne være helt perfekt.


Til det eksisterende badeværelse – som oprindeligt sådan ud – kunne jeg godt tænke mig at springe ud i at male rummet mørkt og huleagtigt.
Vask, toilet, spejl og amaturer, samt loft, bliver udskiftet, og jeg kan se det for mig blive noget helt andet, og meget lækkert, med en mørk farve.


Noget i stil med denne her!

♥♥♥♥♥♥

Du fornemmer nok, at det ikke er helt let, men jeg er på vej stille og roligt, og næste step bliver farvehandleren i eftermiddag.
Lige nu ser paletten, sådan ud, og jeg synes egentlig, det hænger fint sammen.
Ikke så modigt og vildt, som jeg først havde tænkt mig – men her er jeg altså endt efter den proces, som du lige har læst om.

Så må vi se, hvad det ender med – om der er flere vægge, jeg tør springe ud i – og der kommer selvfølgelig billeder på bloggen med de farver, det ender med.


3 replies
 1. mormormedstiletter
  mormormedstiletter siger:

  Pudderrosa og blå nuancer er smadderflot sammen med det hvide:-)
  Men jeg er ellers helt sikker på at du nok skal få valgt nogle smukke og harmoniske farver, med din sædvanlige gode stil!

  Svar
 2. Tina
  Tina siger:

  Det er flot med hvide vægge og så nogle få vægge i farver.
  Her på gården har jeg valgt efter om rummet har vinduer mod øst, vest, nord eller syd.
  Der er visse farvetoner som passer bedst til f.eks. nord osv. Det er som lyset kommer ind og påvirker det.
  Glæder mig til at se hvordan du får det hele til at se smukt ud.
  Tak for i går, det var virkeligt hyggeligt at møde du og din søde ledsager.
  Det var en skøn film og gaven glæder vi os til. Tak for dit gode event med os alle:-)
  Og en rigtig god weekend til du og gemalen 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Tina,

   Tusind tak for i går. Det var super dejligt at møde dig og din datter – godt at få sat ansigter på. Jeg håber ikke, det bliver sidste gang.
   Dejligt, I kunne lide filmen og gave.

   Rigtig god weekend.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.