Vi har overtaget vores nye hus!

I forgårs fik vi nøglerne til vores nye hus! Tiden er gået så hurtigt, siden vi skrev under, og jeg synes stadig, det er lidt surrealistisk, at vi skal flytte 1. august. Men jeg føler mig mere og mere hjemme for hver gang, jeg er i huset – og jeg glæder mig helt vildt til processen de næste tre måneder, hvor huset skal sættes i stand og gøres til vores.

Vi har valgt at entrere med Egerbyg, som er et prisvindende byggefirma med fine anmeldelser hele vejen igennem. Deres tilbud var ovenikøbet det mest gennemførte og prismæssigt attraktive, og så er det flinke og servicemindede folk, der mødte op 6 mand høj for at lave tilbuddet – alle områder var repræsenteret: tømrer, elektriker, malere og murer. Så jeg har totalt ro i maven i forhold til, at det kommer til at blive en god proces.

Multiform (Lyngby)er ved at producere det smukkeste køkken og badmøbler, som bliver sat op i uge 28 (du kan se tegningerne her). Dornbracht armaturerne er også bestilt – dem kan du se her.
Fliser har vi fundet hos Byens Fliser og Sanitet, så jeg regner med, at de bare skal bestilles, når der er blevet endeligt målt op i det nye badeværelse.

Det hele kommer du til at kunne følge på bloggen!

Vores nye hus er et engelsk rækkehus i Klampenborg. De to store karréer er de eneste af deres art i Danmark, og er et meget ikonisk byggeri fra 1903. Der er i alt 62 boliger, som alle er meget forskellige i størrelsen og i indretningen, men har helt ens facader og samme indgangspartier samt en bagdør ud til den store fælles have i midten. Den nederste etage, som er en høj kælder er indrettet med bl.a. køkken efter engelsk forbillede. Hele området er utroligt smukt og charmerende med de kridhvide huse med matsorte trapper, døre og vinduer.

Vores rækkehus er i 3 etager og på i alt 250 m2. Nederst er der køkken, spiseafdeling, bryggers og bad, og der udgang til de to små gårdhaver, som jeg glæder mig til at gå og pusle med.
I den midterste etage er der entré og to meget smukke store stuer med fantastiske vinduespartier.
Øverst på 1. salen er der soveværelse, bad og værelser, og her regner jeg med, at kommer til at sidde og skrive fremover på et lille hyggeligt kontor.

♥♥♥♥♥

Nu glæder jeg mig til at byde indenfor til et lille kig, et udpluk af før-billeder, her lige inden vi går i gang med istandsættelsen.

Her er et kig i den store stue, som vender ind mod gården og de små gårdhaver og fællesarealet.
Det hvidmalede gulv er smukt, men vi har alligevel besluttet, at det skal slibes ned til den originale egeparket og behandles med hvidpigmenteret olie.

Den store indbyggede reol kommer til at lade livet (der er også en i den anden stue). Til gengæld har jeg kig på en række kvadratiske reoler i en spændende farve, der skal hænge på væggen.

I den lidt mindre stue ved siden af står der en gammel brændeovn, som vi efter lange overvejelser har besluttet at fjerne. Jeg kunne måske godt ønske mig en gaspejs i stedet, men lad os nu se, om det bliver realiseret og hvordan behovet er hen ad vejen. Indtil videre nedlægger vi den i alt fald.

De fleste af væggene blive hvide – helt hvide, ikke noget knækket – og så skal vi have nogle enkelte farvede vægge ind imellem. Hvilke farver, og hvor præcist, er endnu ikke helt besluttet, men det kommer du til at høre mere om.
Her har vi så et kig fra trappen op til førstesalen. Gelænderet bliver sort højglans, mens stolpen foran til gengæld bliver hvid. Alle radiatorskjulere skal også udskiftes. Det kunne være fristende at give væggen ved trappen en smuk farve, men indtil videre tror jeg, vi holder os til den sikre kridhvide.

På førstesalen er der 3 værelser, og så er der et ekstra lille gennemgangs-værelse, som bliver inddraget til badeværelset, som i dag er meget lille. Faktisk kun 1,2 m. bredt.
Her er vores kommende soveværelse, hvor skabsvæggen bliver taget ned og væggen bag skal have enten et tapet eller en lækker farve.

Her er før-billedet af det, som bliver vores helt nye badeværelse. Det smalle eksisterende badeværelse bliver slået sammen med værelset ved siden af, hvilket er noget af et projekt, som du selvfølgelig også vil kunne følge her på bloggen. Forestil dig store mørkegrå, lidt rå, granitfliser på gulvet og badmøbel i røget eg.

Til sidst får du et lille kig på den underste etage, hvor vi jo kommer til at udskifte køkkenet. Det har helt sikkert været super cool dengang for mange år siden, da det blev lavet, men det trænger til en udskiftning. Og som sagt bliver det det sejeste sorte Multiform-køkken. Når overskabene i midten af rummet kommer væk, vil det give en helt anden energi og luft i rummet.

Overfor køkkenet er der en lille åben pejs, hvilket er fantastisk hyggeligt. Her skal der noget nyt foran på gulvet, og måske en hylde, der matcher, så der kan blive lidt mere kaminhyldeplads.
Reolhullerne i væggen var jeg ikke så gode venner med til at starte med, men nu kan jeg se ideen alligevel og glæder mig til at indrette dem med brænde og ting og sager.

Her er trappen op fra den nederste etage. Også her bytter vi lidt rundt, så den sorte stolpe bliver hvid, og gelænderet til gengæld bliver i blank sort. Skabene under trappen bliver helt hvide, så de falder ind i væggen, og så skal de have nogle andre greb, måske i læder.
Gulvet er et klodsegulv, som giver rigtigt meget karakter og varme, så det får bare en slibning og oliering og en reparation her og der. Vi er vilde med det.
Skabsvæggen i det, som bliver vores spisestue, er i dag blevet revet ned – det var ikke helt meningen, men resultatet af en misforståelse. Men så er der plads til en ny løsning, hvilket jeg egentlig synes er fint, nu hvor skaden er sket.

Der er også et lille bryggers på etagen, samt et ældre badeværelse, som får en makeover. Loftet, der ligner et ovenlysvindue (deraf det varme lys), bliver erstattet af et almindeligt loft med spots, der kommer ny vask og armaturer fra Dornbracht, og så har jeg en idé om, at det skal være mørkegråt og lidt huleagtigt. Og så må indretningen med spejl, tekstiler osv. gøre resten. Det bliver en sjov udfordring, som jeg selvfølgelig også glæder mig til dele herinde.

Selvom jeg slet ikke har fået vist dig alle detaljer, så håber jeg, at du har fået et godt indtryk af, hvad vi har givet os i kast med og ikke mindst, hvordan det hele ser ud nu.
Det er selvfølgelig svært at gengive det hele på billeder, og især kan jeg jo ikke vise den gode stemning og karma, der er i huset. Men det er virkelig et rart sted at være, og vi overtager huset efter et par ualmindeligt søde og dejlige mennesker, som i øvrigt havde sat en lille hilsen til os i køleskabet ♥

Den næste tid kommer jo nok i det hele taget til at stå en del i istandsættelsens – og derefter indretningens – tegn her på bloggen, og jeg håber, du har lyst til at følge lidt med på rejsen.

5 replies
 1. Annette
  Annette siger:

  Stort tillykke til jer og Viola🌸 det blir så smukt og varmt…glæder mig til at følge.
  Kærlig hilsen

  Svar
 2. Tina
  Tina siger:

  Stort tillykke med nøglerne:-)
  Og hvor skal det nok blive lækkert:-)
  Tak for dine anbefalinger af firmaer til istandsættelse.
  Jeg skal selv have lavet nyt på gården, så vil lige tjekke dem lidt efter:-)
  Rigtig god fornøjelse med hele opbygningen af et totalt skønt hjem:-)

  Svar
 3. Signe Op.
  Signe Op. siger:

  Hold kæft, hvor bliver det lækkert! Jeg kan godt mærke, jeg føler mig en smule smålig, for jeg er altså svært misundelig på det dér køkken.. 😉 Men tillykke med det, for pokker! 😊

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tusind tak, Signe 🙂
   Du kan også tro, jeg glæder mig for vildt til det køkken – og hvis du vil være mere misundelig, så er det bare at følge med i juli måned!
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.