Voksen og smart – hvordan?

Voksen og smart – hvordan?

Vi vil ikke virke for unge, men absolut heller ikke konede. Kvinder kan i dag sagtens være smarte uanset alder, sålænge det ikke er for ungdommeligt. Jeg mener, det flotteste er at stå ved sin alder gennem sin påklædning, men stadig vise, at man følger med tiden ved at tilsætte moderne elementer.

Hylle_2

Men hvor går vi så hen og finder tøj, der passer til vores alder? Udbuddet af tøj til kvinder er enormt, mulighederne og moden er bred, så det kan være noget af en jungle at finde rundt i. Jeg mener ikke, man skal gå efter bestemte mærker eller butikker for modne kvinder, for så risikerer man netop at blive for umoderne og konet. På den anden side skal high street butikker som H&M primært bruges til basisting. Mit råd at er at finde de helt rigtige ting i de selvstændige modetøjsbutikker med flere forskellige mærker (det kan også være på nettet, hvis man kender mærket og ved præcist, hvad man går efter), og at lede efter det mere enkle og langtidsholdbare, som passer til ens figur.
Jeg vil løbende give mine bud her på siden på butikker og ting, som jeg ville vælge.

Tøj er naturligvis meget individuelt, og det er ikke alle farver og faconer, der klæder alle, men nedenstående råd kan overvejes af alle:

  1. Køb ikke for meget. Hellere 1 god ting end 3 af dårlig kvalitet. De fleste af os bruger alligevel kun med en lille del af vores garderobe.
  2. Hvis du er i tvivl om et stykke tøj, så lad være eller vent med at købe.
  3. Noter dig løbende faconen/siluetten på det tøj, som du befinder dig og tager dig allerbedst i. Efterhånden bliver du bevist om de snit/længder/farver/udskæringer osv., der klæder dig, så du kan gå målrettet efter dem.
  4. Køb enkle og mere tidløse basisting som bukser, jeans, t-shirts, tank tops, skjorter, kjoler. Giv dem i stedet et twist med sko, jakker, tasker, smykker, bælter, tørklæder, solbriller osv., der eventuelt larmer lidt mere og giver et moderne look.
  5. Ensfarvede basisting er ofte meget mere elegante. En enkel sort kjole kan være 100 gange mere opsigtsvækkende end en storblomstret. Stringente og rolige mønstre som fx striber eller prikker kan også bruges.
  6. Hold dig indenfor en begrænset farveskala. Find de farver, du er bedst i og tænk i en grundgarderobe, der farvemæssigt hænger sammen.
  7. Lad dig ikke rive med af gode tilbud, lagersalg og udsalg. I stedet for at købe løs af ting, du ikke kommer til at bruge i det lange løb, så gå efter nogle få klassiske ting, som du véd, du vil bruge.
  8. Smid ud og få overblik. Fjern tøj, sko og accessories fra skabet, som du ikke går med – de forvirrer kun, så du ikke får opbygget en lille sammenhængende garderobe, som du rent faktisk bruger, som passer samme og hele tiden kan bygges videre på. Smid samtidig tøj ud, som er hullet, slidt eller plettet – eller bare er blevet for umoderne.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.