Weekend i Hamborg

Weekend i Hamborg

hamborg-weekendtur
Det er altid spændende at komme til et nyt sted, og samtidig kan det være lidt udfordrende – for, hvor skal man begynde og hvor skal man ende? For mit vedkommende har weekenden budt på mit første besøg i Hamborg, Tysklands næststørste by, som ligger og frister bare få timers kørsel fra Danmark. Her vil jeg fortælle lidt om, hvordan vi greb det an – vi, er min mand og jeg – og om de gode tips, jeg nu kan give videre.

Vi ankom fredag eftermiddag efter de bare godt 4 timer kørsel og færgetur fra Klampenborg til Hamborg. Det er en overskuelig transport for os danskere, hvis vi trænger til en storbyferie og til lige at komme lidt væk fra det hele derhjemme. Bor man på Fyn eller i Jylland er det ekstra fint, fordi man slipper for omkostningen til færgen på ca. 1.100 kr. I modsætning til at tage til København og over broen, har man endda en metropol med alverdens butikker og lækre restauranter i en ganske overskuelig afstand og uden broafgift.
Så jeg forstår på mange måder godt, at Hamborg er blevet så populær blandt os danskere.

Her boede vi
the-george-hotel-hamborg

Fredag lagde vi ud med at gå lidt rundt i St. Georg kvarteret, hvor vi boede på The George Hotel. Området ligger meget centralt, og man kommer meget let og hurtigt med undergrunden til centrum. Vi havde et Hamburg CARD, som vi ubegrænset kunne bruge de offentlige transportmidler, og med det veludbyggede undergrundsnet er det ikke noget problem at komme hurtigt rundt.

Hotellet er ikke det store udefra, men indvendigt var indretningen rigtig fin og hyggelig – en sjov blanding af engelsk stil og buddhabar, som gav en god og uhøjtidelig atmosfære.

the-george-hamborg

St. Georg området er tilsyneladende de senere år gået fra lidt lurvet til hipt, og så ligger det rigtig fint ved Alster-søen. Her kan man gå en tur og nyde udsigten over vandet, og der er en livlig trafik af cyklister, fodgængere og løbere.

Hamborg-alster
Havde vi haft lidt mere tid, ville jeg gerne have besøgt Museum für Kunst und Gewerbe, som er et af de førende museer i Europa, når det gælder kulturhistorie, brugskunst, design og fotografi. Det må blive næste gang!

De fede områder

hamborg-weekendPå et første besøg i en storby kan jeg godt lide at komme lidt rundt og forsøge at finde nogenlunde ud af, hvordan byen hænger sammen – og ellers stille suge atmosfæren til mig. Til gengæld må kulturen vente lidt.  Vi lagde derfor ud med en tur med sightseeing bus, som på halvanden times tid gav os et godt og hurtigt overblik over de centrale områder af byen. Derefter var det nemt at konstatere, at de lækre shoppingområder og rigtigt flotte dele af byen ligger i Altstadt og Neustadt.

hamburg-neustad

Det er her, du kan nyde en gåtur og se de smukke gader og kanaler og det pompøse rådhus – og her du finde et væld af butikker, hvis du vil på shopping. Alle de eksklusive forretninger finde du side om side på Neuer Wall. Selv var jeg bare helt målrettet i én enkelt butik – så vi bruger ikke tiden på at ose i butikker – men i Gucci-posen gemte der sig det her fine bælte 😉

gucci-baelte

Havnen

Det er svært at komme udenom havnen, når man taler om Hamborg. Hamborg Havn, som ligger ved Elben 100 km. fra udmundingen i Nordsøen, er Europas næststørste (efter Rotterdam), og betegnes som Tysklands port til verden, og har lagt grunden til byens storhed og økonomiske velstand. I det hele taget er byen i den grad præget af floden og søerne, og med omkring 2.500 broer, er det ikke svært at regne ud, at der er mange hyggelige kanaler, som giver et indtryk af friskhed og luftighed trods de mange indbyggere (knap 2  mio.).

hamborg-kanaler

Vi tog en Havnerundfart – en af de korte på en time, og det synes jeg var rigeligt til at opleve, hvor imponerende stort det hele er, og til at se de forskellige områder lidt ude fra. Bl.a. det nye bydel HafenCity, som er et udviklingsprojekt med ny og spændende arkitektur i den tidligere industrihavn.

hamborg-hafencity
Personligt vil jeg ikke anbefale de længere havneture med mindre, du har en brændende passion for flydedokke og kæmpe kontainer- og krydstogtskibe. En oplevelse er det selvfølgelig – om end i den mere turistede ende. Måske en kanalrundfart havde været endnu bedre, men det må på listen til næste gang!

havnerundfart-hamborg

Restauranter

Vi kom ganske vist forbi det berømte Skt. Pauli kvarter og Reeperbahn på vores busrundfart – det er stedet for underholdning, natklubber, teatre, barer osv. Herunder også stripklubber og bordeller, men det er jo en anden sag. For mig var det umiddelbart helt fint at se det i behøring afstandDet skal dog retfærdighedvist siges, at der skulle være flere cool og hyggelige områder i de små gader i Skt. Pauli.

Til gengæld var vi heldige at få bord på restauranten Die Bank i Neustadt, som vi kun kan give vores bedste anbefalinger. Maden var usædvanlig velsmagende, betjeningen og stedet i det hele taget helt i top. Den ligger i den dyrere ende, men er hver en euro værd.

die-bank-hamborg

die-bank-restaurant

weekend-i-hamborg

Der er også flere, der havde anbefalet os Café Paris, men her skal man desværre være tidligere ude for at få plads. Også det må blive næste gang!

Alt i alt har det været et par spændende og hyggelige dage i Hamborg. En rigtig storbyferie med mange tilbud og muligheder, hvor undergrundsbanen gør det hurtigt og let at komme omkring. Atmosfæren er behagelig, og folk er generelt venlige og meget servicemindede, nok også mere end i Danmark.
Jeg er jo langt fra ekspert efter en weekend, men jeg håber, du kan bruge mine første erfaringer, hvis du selv skal afsted for første gang – eller endnu ikke kender byen ud og ind. For vores eget vedkommende er der i alt fald linet op til både Café Paris, kanalrundfart og Museum für Kunst und Gewerbe næste gang, vi skal besøge byen.

Læs mere på om alt det, som Hamborg kan tilbyde på hamburg-tourism.de.

 

 

voksenlivsstil-sponsHamburg Marketing GmbH havde været så venlige at invitere mig til at komme på besøg og opleve byen.
Program og aktiviteter var valgt af os selv, og alle ord og holdninger er mine egne.

 

2 replies
 1. Mandi Ragnhild Anker Erlandsen
  Mandi Ragnhild Anker Erlandsen siger:

  Kære Jeanette.
  God ide at udforske ‘nærområdet’!
  Har du en fornemmelse af gode ideer til en weekend med børn? Jeg har lovet den yngste en snarlig tur til Tyskland. Og nu bliver jeg inspireret til at overveje Hamburg 😊

  Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Hej Mandi,
   Det glæder mig virkelig meget, at du bliver inspireret 🙂
   Jeg har jo ikke den store spidskompetence i rejser med børn, og jeg tænker, at det nok generelt kan være en udfordring med børn og storbyferier.
   Men der er altså flere ting, som kunne være interessant i Hamborg, bl.a. et miniatureland og https://www.thedungeons.com/hamburg/de/. En kanalrundfart tror jeg også vil være fin – og måske en tur op i tårnet på kirken i Skt. Petri.
   Vil glæde mig til at høre, hvad I finder på!
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.