Æblelagkage med marcipan

Æblelagkage med marcipan

Denne lagkage er en fusion af en gammeldags æblekage og en lagkage med creme, en æblekagelagkage. Og det er meget meget vellykket kombination. Jeg synes ellers ikke altid, at lagkage er det mest populære i disse tider, men denne her bliver spist op!

Æblelagkage med marcipan

Du skal bruge:

  • 3 lagkagebunde
  • Æblegrød, regn med omkring 5-6 dl.
  • Letknuste makroner
  • Creme (se nedenfor)
  • Flødeskum af ½ liter piskefløde
  • 200 gram marcipan
  • Pynt, fx friske hindbær eller kandiserede violer

Hjemmelavet creme:

  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1½ spsk maizena
  • 3 dl kaffefløde, eller 1 dl. piskefløde og 2 dl. sødmælk
  • 1 vanillestang
    Pisk æg, sukker og maizena sammen i en gryde og tilsæt fløde/mælk og vanillen. Opvarm herefter op under konstant omrøring til cremen jævner. Kog igennem, stadig under omrøring, i ca. 1 minut. Tag cremen af varmen og lad den køle helt ned, mens du af og til rører den igennem. Skulle der blive lidt klumper, gør det ikke noget.
    Cremen kan evt. blandes med flødeskum.

Læg først æblegrød og derefter makroner på den første bund. På den næste fordeles cremen, og den øverste bund beklædes med marcipan. Marcipanen rulles let ud mellem to stykker bagepapir. Skær den ud i en cirkel, gerne så den går ½ cm. ud over kanten. Til sidst dekoreres med siden med flødeskum.

1 svar
  1. Elsebeth
    Elsebeth siger:

    Det er slet ikk en tosset idé at smage æblemosen til med sherry. Heller ikke til en almindelig æblekage.
    Jeg har altid en færdig makron og sherrymasse i køleskabet lavet af en pakke makroner og sherry. Det kan holde sig i umindelige tider på grund af sukkerindholdet.

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.