Lav din egen krydderurtesalt

Lav din egen krydderurtesalt

Du kan let og meget hurtigt lave en lækker krydderurtesalt i din helt egen blanding med én eller op til mange forskellige slags krydderurter. Har du krydderurter stående udenfor, er det oplagt at høste dem nu, før frosten sætter ind og tager mange af dem.

krydderurtesalt
Du får et velsmagende pift til fx kød, sammenkogte retter, salater og dressinger hen over vinteren. Brug den fx i creme fraiche til en lynhurtig dressing.

 Du skal bruge:

  • Én eller flere af dine favorit krydderurter. 
    Jeg har her brugt masser af persille, noget kinaløg, romarin, citrontimian og en lille smule basilikum og salvie (pas på salvien, som er meget gennemtrængende). Du kan også tilsætte fx mynte.
  • Salt.
    Maldon, almindelig groft salt eller andet, i en nogenlunde ligeså stor mængde som krydderurterne.

Rens krydderurterne og tør dem helt. Kør bladene ganske kort i en food processor (en blender eller en kniv kan også gøre det). Tilsæt saltet og kør igen kort, indtil du opnår en flot grøn blanding. Bred blandingen ud over et stykke bagepapir og lad det tørre i et par dage. Opbevares tørt og evt. i tætsluttet glas.

krydderurtesalt2

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.