Æggewraps a la Torvehallerne

Æggewraps a la Torvehallerne

æggewraps-torvehallerne
Da jeg i går var i Torvehallerne i København blev jeg inspireret af de her super indbydende æggewraps hos Unplugged Juice.
Det er en sund og let ret, perfekt som hverdagsret her i sommervarmen – det måtte jeg straks hjem og prøve at lave! Så her er min opskrift på en efterligning med en kærlig hilsen til de dejlige Torvehaller.

Æggepandekagerne kan fyldes med fx salat, spinat, tomater, agurk, squash, peberfrugt, løg, avocado/guacomole, pesto, soltørrede tomater og kylling eller laks. Du kan også vælge en mere asiatisk version med koriander og stege kødet med ingefær og hvidløg. Variationerne er uendelige, så det er bare med at kombinere efter smag og køleskabets indhold.

Jeg har til mit første forsøg valgt at bruge teriyaki-marinerede svinestrimler, som jeg har lynstegt. Dertil rucolasalat (fra haven, som bugner af rucolasalat- læs mere her), hakket løg, tomat og agurk i tern og avocado med citronsaft. I æggemassen har jeg tilsat hakket rød chili (ca. 1/3-del af en chili). En ret god kombi, hvis jeg selv skal sige det 🙂

æggewraps-opskrift

Til to personer (4 tynde wraps) skal du bruge følgende. Vil du have lidt tykkere pandekager øger du naturligvis bare æggemassen:

4 æg

1 dl mælk

2 spsk mel

salt og peber

Evt. en håndfuld frisk hakket spinat, hakkede koriander eller hakket chili

Pisk æggene sammen og tilsæt mælk, salt og peber. Drys melet i og pisk æggemassen jævn og uden melklumper. Er der lidt småklumper tilbage, gør det ikke noget. Tilsæt evt. koriander, spinat eller chili.

Hæld en 1/4-del af æggemassen på en slip-let pande og steg pandekagen i smør ved middel til høj varme. Når massen er størknet, vender du pandekagen og bager den på den anden side. I stil med når du laver almindelige pandekager.

æggewraps

Når dine pandekager er klar, fordeler du fyldet på dem – pas på ikke at lægge alt for meget på – og ruller. Så er de klar! (mine er ikke helt så flotte som dem i Torvehallerne, det er også første forsøg – men de smager virkeligt godt).

æg-wraps

TIP!  Lav nogle ekstra pandekager og læg dem i køleskabet. Så har du til en hurtig wrap de næste dage. Læg evt. bagepapir imellem, så de er nemme at skille fra hinanden.

1 svar
  1. Birgitte Bonde
    Birgitte Bonde siger:

    Uhm…de ser lækre ud, Jeanette – og mindst lige så flotte som Torvehallernes 🙂 Dem må jeg prøve, det lyder som en dejlig let sommerret 🙂

    Hav en dejlig dag. Kh, Birgitte

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.