Frisk citrongræs-te
,

Frisk citrongræs-te

Da jeg fornyligt var ude og spise på en thai restaurant med mange retter og masser af stærk krydret mad, slog det mig, hvor usædvanlig let og godt tilpas jeg følte mig dagen efter. Det var tydeligt, at jeg havde spist noget, som virkede vanddrivende, nærmest udrensende, og jeg besluttede at undersøge sagen nærmere.

Jeg nåede frem til citrongræs, som viser sig at have mange gode egenskaber for kroppen (udover at være en lækker ingrediens i madlavningen). Hvor meget, der er fuldt dokumenteret skal jeg ikke kunne sige, men det skulle have en effekt mod bl.a betændelser og forkølelser og desuden virker det altså vanddrivende.

Siden har jeg ind imellem drukket min egen simple og friske citrongræs-te. Fjern de yderste tørre dele af citrongræsset og skær et par stykker på 3-4 cm. Bank dem let med bagsiden af en kniv, så saften og smagen frigives , læg dem i en kop og overhæld med kogende vand. Det kan selvfølgelig sødes med honning eller sukker, men jeg synes faktisk, det er synd for den friske og lækre smag.

Bonusinfo: er du så heldig at have badekar, kan du smide et par stilke ned i vandet, eventuelt sammen med nogle limeblade, og føle dig henført til et lækkert spa.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.