De små glæder i Marrakech

De små glæder i Marrakech

marrakech-blog

Efter bare et par dage i Marrakech kan jeg bestemt ikke kalder mig ekspert i byen, men der er en ting, der slår mig: Hvor de ydre og store rammer, bygninger og infrastrukturen, virker noget ydmyg og forsømt, har de en fantastisk sans for æstetikken og de små glæder.

Nydelsen rammer efter meget kort tid, farverne og sanseligheden og lysten til bare at være og at nyde det. Både i går aftes og her til morgen ved det overdådige morgenmåltid – den bedste morgenbuffet og service, jeg har oplevet – var vi heldige at blive placeret foran den knitrende åbne pejs. Temperaturen svinger ca. 20 grader i løbet af døgnet, og til tider er det fantastisk at hygge i varmen indendøre. Læg dertil en enkel hyggelig indretning, smuk musik i højttalerne og friske blomster.

les-jardins-de-la-medina-restaurant

Velkomsten med sød gedemælk og store friske dadler, den åbne pejs i hotellets restaurant, de levende lys på værelset, de friske blomster, rosenbladene strøet ud i badeværelset, de smukke udskårne lamper, de mange dufte af krydderier og parfume. Selv meget af deres musik har bare noget særligt lækkert over sig.
Parfumen tager måske nok  lidt overhånd, og vi har måttet frabedes os duftlyset og det lille pust af parfume på hovedpuderne 🙂

les-jardins-de-la-medina-værelse

Vi bor i udkanten af den gamle bydel, Medinaen, på et rigtigt lækkert hotel – Les Jardins de la Medina – som har den største private have i hele Medinaen. Der er fuglekvidder, løstgående skildpadder, appelsintræer og smukker lamper og skulpturer. Der er et lille poolområde og solterrasser og det er simpelthen en oase i den store, støvede og ellers larmende by.

have-marrakech

 

udskårne-stole-marroko

 

Det store marked, souken, er på mange måder en oplevelse. Imellem skrammel og de utroligt anmassende sælgere, kan man finde skønneste ting – og når den første overvældelse har lagt sig, og man lærer at håndtere deres salgsmetoder, er det utroligt spændende. Jeg må tilbage en gang mere! I dag er der blevet købt arganolie, som jo kun produceres i Marokko, et smukt keramikfad og masser af krydderier. Og bemærk også de spidse sølvslippers, jeg har på fødderne på billedet! Måske mere sjældne end kønne, men ganske sjove og behagelige.
Det store fad kostede 100 kr.!

keramik-marrakech

Krydderierne er sat op i de flotteste kegler!

krydderier-marrakech
Min mand fik revet sit armbånd over af en mand på knallert midt i en souk. Jeg tror, de havde regnet med at gafle et ur, men vi går slet ikke med dyre ure hernede. Oplevelsen var alligevel lidt øv, men man skal regne med, at der også er fattigdom og plattenslagere i massevis. Der er som sagt nogle ydre ting, der ikke er perfekte, men inde bag det hele er der alligevel en særlig sans for skønhed og æstetik, som jeg er vild med.

Det var en lille smagsprøve fra Marrakech – jeg vender sikkert tilbage med lidt mere.

 

1 svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.