Det er en rå (dating)verden derude!

"Det halve Malmø består af fyre, der har dumpet mig" af Amanda Romare har åbnet mine øjne! Som en efterhånden gammelgift kvinde på 58 havde jeg ikke rigtigt anerkendt og forstået, hvor rå en datingverden, der befinder sig derude. For de unge, og formentlig også for alle de andre, der søger kærligheden og brutalt bliver vraget, ghostet og hvad det ellers hedder i vore dage, når mænd (og kvinder) går efter deres umiddelbare behov og bruger andre som om, de var ligegyldige ting.

“Det halve Malmø består af fyre, der har dumpet mig” af Amanda Romare har åbnet mine øjne! Som en efterhånden gammelgift kvinde på 58 havde jeg ikke rigtigt anerkendt og forstået, hvor rå en datingverden, der befinder sig derude. For de unge, og formentlig også for alle de andre, der søger kærligheden og brutalt bliver vraget, ghostet og hvad det ellers hedder i vore dage, når mænd (og kvinder) går efter deres umiddelbare behov og bruger andre som om, de var ligegyldige ting.

Anmeldelse

Om du selv er på udkig efter kærligheden eller ej, om du er ung eller ældre, så læs “Det halve Malmø består af fyre, der har dumpet mig” og bliv klogere! Det er en hudløs ærlig, rå, autentisk og sårbar fortælling om at være ung kvinde i dag med det fromme ønske at få en partner.

Bogen, der allerede har lagt Sverige ned, er på vej som serie på Netflix med titlen “Diary of a Ditched Girl” – den ultimative livline for singler, der søger romantisk kærlighed i en hvilken som helst skikkelse.

All in på sex og kærlighed i 1 år

Jeg siger ikke, at det aldrig har været svært, men hvis bare halvdelen af Amanda Romares debutroman er sand, så har de nye tider og datingmedier ikke gjort det lettere at finde kærligheden. Verden er et sandt eldorado for “douchebags“. (Jeg elsker, at jeg har lært det ord. Det er også sådan noget, bøger kan!). Vi kan også bare kalde dem for ufølsomme røvhuller, der bruger og smider væk uden blusel. 

Douchebag: et fjols eller slet og ret et røvhul. En ubehagelig eller uhøflig, arrogant, totalt selvcentreret og socialt umoden person.

 


Hovedpersonen Amanda beslutter sig for at give den alt på sex og kærlighed i det år, hvor hun runder de 30. Hun er i den grad åben for forskellige muligheder og typer – fra den arketypiske bartender, over naboen, konsulenten, elektrikeren og danseren, til den sadomasochistiske gifte kendis. Det går ikke stille af, og desperationen vokser med listen af nederlag og dårlige undskyldninger. Det samme kan man ikke sige om selvværdet, som Amanda kæmper med, mens hun for alt i verden skal fremstå cool, når hun går i byen med venindegruppen Dr. Pepper.

Jagten på manden bliver en overoverskyggende besættelse, en afhængighed, hvor hun venter på livstegn på telefonen. Uanset hvor stor en douchebag, der er på linjen.

Autentisk indblik

“Det halve Malmø består af fyre, der har dumpet mig” er måske lidt hen ad, hvad Bridget Jones og SATC var for min generation. Forstået alene på den måde, at den holder spejlet opløftende op for andre kvinder. Men så holder lighederne også op.

Bogen er interessant, sjov og skæv – og cool – men også langt mere både autentisk og tragisk. Det er ikke bare en romantisk trekantsforvikling, som i de gode gamle dage. Det er Amanda oppe mod alle mændene. Mod hele (swipe)kulturen, hvor kærligheden og intimiteten er blevet en rå markedsplads, hvor mennesker reducerer hinanden til brugsgenstande, som det mest naturlige i verden.

Bogen er rå og ligefrem i både form og indhold. Den giver et autentisk indblik i de unges liv og virkelighed, og den beskriver frimodigt hovedpersonens seksualitet, som hun åbent og hovedkulds kaster sig i armene på den ene idiot efter den anden, der bare vrager hende.

Det er svært at søge kærligheden, selv med alle midler, hvor kærligheden måske ikke findes.

"Det halve Malmø består af fyre, der har dumpet mig" af Amanda Romare. En datingroman om at sætte alt ind på kærligheden i en brutal verden.

 

 

Det halve Malmø består af fyre, der har dumpet mig kan findes her hos Saxo. (reklamelink)

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.