Kom indenfor i det nye køkken. Se forvandlingen fra det gamle til drømmen fra Multiform!

Jeg har virkelig glædet mig til at invitere dig indenfor i mit nye drømmekøkken! Min kære mand og jeg var ikke helt enige om behovet for et nye køkken i starten, men i marts læste du måske, at vi fik landet Det store Køkkenforlig efter et besøg hos Multiform i Lyngby, hvor ikke mindst jeg faldt pladask for det enkle design og den super lækre kvalitet, som er dansk håndværk, når det er bedst. I dag skal det siges, at vi begge er vildt glade for resultatet, og så sent som i går måtte Sten tage sig selv i at stå og rose køkkenet for dets funktionalitet. Så vi er meget tilfredse ♥

Fra før til nu!

Før

Efter

Allerførst kan du se på de to før- og efterbilleder her, at selve den grundlæggende opstilling af køkkenet er den samme.
Vi har valgt at erstatte overskabene med skabe på begge siden af den lange disk. Det giver meget mere lys og flow i rummet.
Emfang og kogeplade er flyttet over i nichen mod væggen, mens placeringen af vasken er bevaret i disken, men flyttet ind på midten, så der bliver noget symmetri.
Køl og frys er flyttet ud til siden og bygget ind i køkkenvæggen. Det samme gælder ovnen – eller faktisk to stk., hvoraf den ene er en kombiovn – som er indbygget i den modsatte side.

Vi har jo, som du kan se, valgt et helt sort køkken, og det har vi bestemt ikke fortrudt. Jeg synes, det giver karakter, og det er heller ikke svært at holde. I forhold til et hvidt er det måske tværtimod nemmere!

Her kommer vi ind!

Hele underetagens indretning af rummene, som de tidligere ejere har lavet, er perfekt, så det skulle der bestemt ikke rodes med (vi bor på tre etager med køkken, spiseafdeling, bryggers og badeværelse i underetagen, som er en høj kælder).

Køkkenet er kun adskilt fra den store spiseafdeling med en lille tilbageværende stump væg.

Væggen har i øvrigt fået den – synes jeg selv – perfekte dekoration, nemlig det store Bankers vægur fra Arne Jacobsen, der bare slår tonen an farvemæssigt og stilmæssigt i al sine enkle lækkerhed.

Det tager tid at finde de helt rigtige ting til væggene – men een ting, var der ingen tvivl om. Arne Jacobsen Bankers uret er en dekoration i sig selv og passer perfekt til det store og enkle Multiformkøkken!

Overfor køkkenet er jeg i øvrigt så ufattelig heldig at have en lille pejs, så jeg en gang imellem kan nyde flammerne, mens jeg laver mad eller har gæster.

Der skal være plads til at leve og lave mad!

Jeg har valgt et par små åbne hylder i skabsvæggen, fordi jeg godt kan lide, at et køkken bærer præg af at blive brugt, og at der står ting fremme.


I kogenichen er der også plads til ting og sager og afsætning i siderne, også selvom jeg har valgt 90 cm. kogeplade (induktion).


De hvide fliser er metrofliser i dobbelt længde og med facet.

Også vindueskarmene bliver flittigt brugt til at placere ting, og er blevet en integreret del af køkkenet. Og så er jeg så heldig at have kig og udgang til vores lille gårdhave, hvor der er plads til at sidde ud og spise, og hvor jeg kan have lidt krydderurter.

I køkkendisken er der masser af plads – udover skraldespande og opvaskemaskine er der dybe og rummelige skuffer i den inderste side – og skabe i hele ydersiden.

Jeg har fået ekstra plads i det sorte Nordal vitrineskab inde ved siden af, som jeg synes passer fint til køkkenet og samtidig giver lidt kontrast.

Du har nok ikke kunnet undgå at lægge mærke til det – midt i det hele troner det smukke armatur fra Dornbracht i messing som en dronning. Faktisk er det en legering med guld, så den ikke forandrer sig og er let at holde. Modellen hedder Tara, og vi har valgt den med krydsgreb, som giver et fint klassisk look. (læs evt. mere her).

Jeg vil slutte af med noget ikke helt uvæsentligt – bordpladen! Jeg var totalt solgt, at jeg så og mærkede denne her Nero Assoluto, som er en slags granit, fra Afrika, og som har nogle små korn i overfladen, der gør den varm og lækker at se på. Den er også blød at røre ved, så man får en følelse af noget organisk, som samtidig tåler nærmest alt. Den er noget helt særligt, synes jeg.

Det var den store rundtur i mit nye køkken! Hvad der til gengæld er svært at vise, er hvor utroligt lækkert, det hele er at bruge, at arbejde i, at røre ved.
Men jeg håber, at mit glade og stolte ansigt her på billedet, fortæller det hele ♥

Det hele er så gedigent og lækkert, og alt fungerer bare. Indretningen har vist sig at være perfekt, og der må jeg sige, at rådgivningen fra Multiforms køkkenarktitekt har været fantastisk. Det er jo immervæk ikke så tit, at de fleste af os indretter et køkken (du finder teamet fra Lyngby her).

10 kommentarer
 1. Karina Henriksen
  Karina Henriksen siger:

  Hej Jeanette!
  Tak for din inspirerende blog.
  Jeg er på udkig efter et nyt køkkengulv. Hvad er det for et gulv I har i køkkenet? På før billedet er gulvet mørkt og efter lysere.
  De bedste hilsner
  Karina

  Svar
 2. solveig bek
  solveig bek siger:

  Hej Jeanette ….og tillykke med dit næsten nye smukke køkken😉

  Virkelig velvalgte detaljer😍
  Et lille spørgsmål: hvilken kogesektion og emfang er der? Miehle måske?

  Bedste hilsner
  Solveig

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Solveig,
   Mange tak, vi er så glade for køkkenet. Emfang er fra Gerson – og det fungerer fantastisk. Alle andre hvidevarer er Siemens Studioline.
   KH Jeanette

   Svar
 3. Tina
  Tina siger:

  Virkelig klasse og så lækkert også for din kære mand, det er netop meget maskulint, så han kan lave god mad og nyde tiden der:-)
  Jeg har et landkøkken i den bedste franske landstil. Min mand stod altid for gourmet i weekender med mere, han ville have elsket jeres køkken:-)
  Meget flot ur på den lille mur:-)
  En dejlig weekend til jer2:-)

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.