Det skal du vide om kontaktallergi – Allergy Certified og Zenz

Det skal du vide om kontaktallergi – Allergy Certified og Zenz

zenz-allergi-certificeret-shampooMåske lider du allerede, ligesom mindst 10% af befolkningen, af kontaktallergi overfor ét eller flere kemiske stoffer. Så ved du også, hvor besværligt det kan være at finde gode produkter, du kan tåle. For os, der er så heldige ikke at lide af allergi og eksem, er det vigtigt at vide hvordan vi undgår det!

Får du først en allergisk reaktion på et stof, glemmer kroppen det aldrig og slår ud, hver gang du kommer i kontakt med stoffet igen.

allergy-certified

AllergyCertified er en ny international mærkning, der som noget helt nyt skal hjælpe os forbrugere med at undgå kontaktallergi. De samarbejder med fx Svanemærket, som har nogle andre kriterier i deres mærkning, mens AllergyCertified 100% har fokus på allergi og kun godkender de produkter, der fuldstændigt er fri for stoffer, der kan udløse eksem og allergi.

Hvad er kontaktallergi? Kontaktallergi opstår, når allergener som metaller, fx nikkel og krom, konserveringsmidler, parfume- og farvestoffer trænger gennem vores hud og til sidst får immunforsvaret til at reagere og giver udslæt og kløe.

“Naturligt”, “mildt” og “økologisk” forhindrer ikke nødvendigvis allergi, så det er let at blive vildledt. Mange naturlige æteriske olier er fx stærkt allergifremkaldende, og vi bliver dagligt påvirket gennem alle de mange forskellige produkter, kosmetik og rengøringsmidler, vi kommer i kontakt med. Problemet opstår, når vi bruger mange forskellige ting og bliver påvirket lidt hele tiden, hvilket også kaldes cocktail-effekten.

Hvad kan du gøre for at undgå kontaktallergi?
Det er, som sagt, de mange små påvirkninger dagen lang, der er problemet. Derfor kan du med fordel sætte ind nogle oplagte steder:

Vælg en deodorant uden parfume.
Se dernæst på de cremer, som smøres ud over hele kroppen, og vælg en uden parfume og gerne Svane og/eller AllergyCertified mærket.
Køb dine solcremer hjemmefra, hvor du kan være sikker på kvalitet og indhold.
Hjemmetest på huden ved hårfarve skal 100% undgås. Farven kan i sin koncentrerede form direkte på huden fremkalde allergi efter 24-48 timer. Har kroppen først reageret, husker den stoffet.
Spray parfume på håret og tøjet fremfor direkte på huden.

Du kan også med fordel bruge gummihandsker, når du gør rent, og i det hele taget tænke over at vælge allergitestede produkter i størst muligt omfang.

Hvad med hårfarvning og hårprodukter?
En klar indikator for problemet med kontaktallergi, når det kommer til hårprodukter, er vores frisører. 40% af alle frisører sygemeldes med allergi og eksem og mange lider under daglige gener. En frisør arbejder i gennemsnit kun 8½ år – inkl. uddannelsen!!!
Vi kunder og forbrugere påvirkes selvfølgelig mere langsomt, men tænk alligevel lige over det. Måske bør vi for vores egen – og for vores frisørers – skyld overveje at vælge en grøn frisør og nogle allergivenlige produkter.

Har du allerede allergi, har du i al fald nu en unik mulighed for at få fat i verdens første AllergyCertified hårserie Zenz Pure.

pure-shampoo-zenz-allergi

Zenz frisørkæden var Danmarks første grønne frisører, og ejeren Anne-Sophie Villumsen er en pioner inden for miljø- og allergivenlige frisørsaloner.
Som ung frisør udviklede hun, efter 2 års arbejde med hårfarver, allergi og måtte derefter dagligt arbejde med en smertefuld eksem. Til sidst blev det for meget, og hun åbnede sin egen beskedne salon uden kemi i 1998 med en enkelt stol. Der viste sig hurtigt at være en stor efterspørgsel og salonen voksede, blev til flere, og i dag består Zenz af 6 saloner og 35 medarbejdere, der bl.a. har succes med at få andre sygemeldte frisører tilbage i jobbet. Hårfarverne i salonerne er uden kemi og traditionelle hårfarvestoffer, så alle kan tåle dem, og som de eneste har salonerne derfor heller ingen behov for udsugning.

I 2010 lancerede hun desuden en produktion af hårpleje og stylingprodukter, og siden også makeup, Zenz Organic, hvor alt er Svanemærket og uden SLS, sulfater, petrokemikalier, parabener eller andre potentielt skadelige stoffer.

Nu er Pure serien så kommet til, og den er både Svanemærket og AllergyCertified som den første hårserie nogensinde. Den indeholder ikke syntetisk eller æterisk parfume og er derfor velegnet til gravide, børn og duftallergikere. Du kan købe serien, som består af shampoo, conditioner, kur, stylingprodukter og olie her.

Jeg har selv haft lejlighed til at teste et par af de nye allergimærkede produkter:

Shampoo Pure no. 01, som er let og dejlig og vasker håret rigtigt fint. Det er også en rigtig god fornemmelse at vide, at der slet ikke er nogen skadelige stoffer i. Den fås til 186 kr. her.

Oil Treament Pure no. 97 er en lækker 100% ren og økologisk all round olie, som kan bruges til både hår, krop og ansigt, herunder til makeupfjerner. Jeg er vild med den som “natcreme”.
Den beskytter og nærer håret – men brug kun lidt ad gangen, da den giver meget fugt. Kan købes her til 299 kr.

zenz-pure-olie

De testede produkter er stillet til rådighed af Zenz.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.