Dine muskler forsvinder hvert år – hvis du ikke gør noget!

Dine muskler forsvinder hvert år – hvis du ikke gør noget!

Motion er en vigtig investering i dig selv, i dit velvære både fysisk og psykisk, og for at beholde en stærk muskulatur. Hvis du ikke udfordrer dine muskler, forsvinder der ca. 1 kg. muskelmasse for hver fire år, allerede fra vi fylder 20. Med lidt hurtig hovedregning, kan der altså mangle op til 7,5 kg. muskler, når vi runder 50 år. Og eftersom musklerne forbruger kalorier døgnet rundt, betyder det, at forbrændingen bare falder og falder. Bedre muskler giver et bedre helbred, en bedre holdning, og en bedre forbrænding.
Heldigvis er der aldrig for sent at genopbygge musklerne, og vægttræning har vist sig at have en stor effekt også i en høj alder.

La Santa_2

At bevare musklerne er ikke kun vigtigt for at holde vægten nede, men er helt afgørende for at bevare en stærk og spændstig krop. Du kan styrketræne derhjemme, på gulv eller fx på en bold, eller du kan gå i et motionscenter. Det afgørende er, at hvis du vil holde vægten efter 30-40 års alderen, kommer du ikke udenom styrketræning. Og det kræver slet ikke så meget, et par gange om ugen er nok – du kommer langt med lidt, så her er der tale om en relativt beskeden investering, der virkeligt kan betale sig.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.