Drop alle reglerne – kuren mod slankekuren!
,

Drop alle reglerne – kuren mod slankekuren!

Mindful spisning har været stort i USA i nogle år, og bliver nu præsenteret for os danskere med en nye bog af Per Brændgaard og Uffe Damborg. Med udgangpunkt i nærværet og opmærksomheden fra meditation og mindfulness er kodeordet opmærksomhed omkring, hvordan vi spiser frem for skrappe regler og løftede pegefingre om, hvad, hvornår og hvor meget, vi spiser. En metode, som oven i købet giver vægttab.

Jeg hørte i dag en udsendelse på P1 med den ene forfatter, og jeg skal helt bestemt købe denne bog, som er lige efter mit hjerte og min egen indgang til mad. Jeg spiser, hvad jeg har lyst til og kunne ikke drømme om at opstille regler om fx at undgå hvide fødevarer. Til gengæld spiser jeg, når jeg er sulten (og ikke for at forebygge sult). Jeg har altid ment, at firkantede regler gør tingene alt for svære,  besværlige og komplicerede. Det bringer os væk fra den naturlige kropsfornemmelse, hvor vi spiser, når vi er sultne og stopper, når vi er mætte.

Mindful spisning

Fremfor fastsatte regler om bestemte spisetidspunkter og fødevarer, som man absolut skal have eller ikke skal have, handler det om at mærke sin egen krop og sult og om at nyde maden opmærksomt. Og det er hvad enten, det er en burger eller en gulerod. Ingen fødevarer er som udgangspunkt forbudte ifølge bogen. Når man spiser med større opmærksomhed – og på en sulten mave  – bliver man nemlig helt automatisk opmærksom på, hvad vi har brug for, og hvad der er godt for os – uden at slå os selv i hovedet.

216 kr. hos Saxo.com

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.