Dyrefoder valgt med hjertet!

Dyrefoder valgt med hjertet!

kingsmoor-bedste-hundefoder

I dag skal det handle om hundefoder – for som ny hundeejer har jeg haft mange overvejelser om, hvordan jeg finder det optimale foder til min hund. Jeg vil jo, ligesom de fleste andre, kun mine dyr det allerbedste!

Nu bliver det en anelse langt, for jeg har undervejs erfaret, at det – ligesom med vores egen kost – er lidt af en jungle at finde rundt i, så vi skal lige have nogle fakta på plads!
Jeg har tidligere købt lidt på må og få – og forsøgt at gøre det så godt, jeg kunne – men nu er jeg altså landet på det danske mærke Kingsmoor, hvilket der er flere grunde til, som du kan læse mere om længere nede. Men først og fremmest er det produceret ud fra en ærlig betragtning om hundens sundhed og ernæring, men også smagsoplevelse, og udfra en række miljømæssige hensyn. Det er danske råvarer, det er underlagt streng dansk kontrol, og produktionen sker ud fra bæredygtighedsprincipper, bl.a. bruger Kingsmoor udelukkende vindmølleenergi til deres produktion af hunde- og kattefoder. Så der er mange grunde til, at jeg er så vild med Kingsmoors logo med hjertet dannet af billeder af hunde og katte ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Jeg har hund – og kat – med hjertet, og selvfølgelig skal foderet vælges med det samme hjerte.

***

 Jeg skal være den første til at indrømme, at både min hund og kat får lidt godbidder, og der falder som regel lidt af fra vores mad i køkkenet. I mine øjne er de dyr med gode smagssanser, som skal have lov at nyde det ligesom du og jeg. Men hovedfundamentet er en god tørkost. Den skal være sund og ordentlig og med gode råvarer.

Fornylig tog jeg kontakt til manden bag Kingsmoor, Bent Ransborg, som jeg faktisk har arbejdet sammen med for 15 år siden. Dengang var vi begge i it-branchen, men må siges at være gået alternative veje 🙂 For Bents vedkommende blev startskuddet hans egen hund, som gik i naturen og spiste birkebark og frugt og bær med stor appetit. Det inspirerede til at starte en produktion af foder af høj kvalitet tilsat lokale nordiske ingredienser som urter, omega 3 olier, frugter og grøntsager, som giver både naturlig sundhed, næring, smag og duft til kødet.

Kødet kommer fra lokale leverandører, hvor man kender forholdene, og det er altså ikke bare mængden af kød, men og hos dem kan du regne med, at står der and på posen, så ER det and, og kun and, der er i.
kingsmoor-hundefoder-and
De går også efter det lavest mulige klimaaftryk med masser af fjerkræ og fisk fra Vesterhavet. Bent ser endda fremtidens hundefoder som bestående af flere grønne proteiner – endda vegetariske varianter. Hunde kan godt (modsat katte) være vegetarer (ikke veganere) – de fordøjer fint kulhydrater i form af stivelse, når de er findelt og varmebehandlet. Det er både energi til hunden, men bl.a. også fibre, vitaminer og mineraler.

***
Dermed kom vi ind på en af de sejlivede myter, når det kommer til hundefoder: at det skal være kornfrit! Det er et mantra, der stammer fra især dygtige amerikanske marketingfolk, og det er noget, som jeg også selv bevidstløst har taget ind. Men det er jo noget værre vrøvl.
Korn er ikke bare et fyldstof, men tilfører ren energi og mange ernæringsmæssige komponenter og fibre, som hunden sagtens kan fordøje, så snart det er varmebehandlet.
I stedet for korn bruger Kingsmoor ingredienser som bønner og kartofler for at få den nødvendige stivelse til at få foderpillerne til at hænge sammen. Ernæringsmæssigt er det nogenlunde det samme som korn, men de ville faktisk hellere end gerne give hundene fx spelt, havre eller spændende gamle næringsrige kornsorter, hvis de ikke var oppe imod en fordom i markedet.

bichon-havanais-foder

Der er ikke meget ulv i Viola – eller i andre hunde for den sags skyld. Det er en myte, der skal få os til at købe bestemte fodermærker med ekstra meget kød.

***

Der er mange gode foderprodukter til vores elskede dyr, og det kan være svært at vælge. Det vigtigste er, at der er dokumentation og viden bag, og at produkterne hele tiden er i udvikling. Hunde  (og katte) er selvfølgelig også forskellige og kan have forskellige behov. Viola kan lide Kingsmoor, det knaser dejligt, og jeg har så god samvittighed, når hun spiser det. Jeg vil gerne have det bedste for hendes helbred og velvære, men også smagsoplevelse og variation, når vi mixer de forskellige varianter. Jeg synes bestemt også, at det er værd at tage med i betragtningen, at råvarerne er danske/nordiske, under streng kontrol – og så er de produceret på vindenergi her i Danmark og ikke er fragtet den halve eller hele klode rundt.

Du kan læse mere mere på KingsmoorPetfood.dk.

Kærlig hilsen Jeanette

6 kommentarer
 1. Marlene
  Marlene siger:

  Dejlig læsning – står på venteliste til lille hvalp primo maj 👏🙏🏻😊 en eurasier, og glæder mig helt utroligt – så informativ læsning, tak 😊

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg siger:

   kære Marlene,
   Hvor lyder det dejligt! Så bliver den en skøn og travl og dejlig sommer med lille ny hunni. Held og lykke, det bliver så dejligt.
   Det glæder mig virkelig at min skriv kan bruges. Så tusind tak for kommentaren – det er altså så fint med feedback.

   KH Jeanette

   Svar
 2. mormormedstiletter
  mormormedstiletter siger:

  God anbefaling – jeg har tidligere købt Kingsmoor til mine hunde, men nu hvor jeg har en Yorkie er der andet foder som er bedre, synes jeg:-)
  Men jeg kan varmt anbefale Kingmoor til større hunderacer:-)

  Svar
 3. Tina KH
  Tina KH siger:

  God aften,
  du har fuldstændig ret i dine betragtninger om foder og hvor den kommer fra og om det er miljømæssigt forsvarligt:-)

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.