Efterårsklargøring af gårdhaven

Efterårshaven

  Jeg var virkelig flittig i går med efterårsklargøring af haven, hvis jeg må have lov at prale lidt!
Otte timer non-stop med at gøre vores to gårdhaver klar til efterår og vinter. Ja, tænk en gang, at man kan bruge så lang tid på et par frimærker, men med græs mellem fliserne, hækkeklipning og lugning af bede og fortov, så går tiden.

Før i tiden, da vi havde en større have, kunne otte timer ikke forslå, der skulle en hel weekend til, men med vores to små haver foran og bagved vores rækkehus, så betyder det, at det hele nu står snorlige. Og det føles altså ret godt. Jeg er typen, der elsker at fuldføre et projekt i eet hug, og så gå og glæde mig over resultatet bagefter.

En have er jo ikke lige så frisk og sprudlende smuk om efteråret, men nu får du billederne alligevel.

Jeg startede i baghaven med lugning af bede, klipning af kedelige og døde grene på roserne, ned på knæ og hive græs op mellem fliserne (suk), ud med gamle planter i krukkerne, som ikke kunne mere. Let afvaskning af havemøbler og så ellers godt med gang i kosten.

Efterårsklargøring af haven

Foran stod den på klipning af især vores runde buksbom ud mod vejen. En lidt hård opgave for en undermåler på 164 cm., som mig, at stå med hækkeklipperen godt oppe i strakt arm, men har man sat sig noget for, så kommer kræfterne. Det kender du måske!
Søde naboer, der bemærker resultatet og hepper, når de kommer forbi, gør heller ikke motivationen mindre 🙂

Klargøring af gårdhaven

Bed og fortorv blev luget og ordnet, alt afklippet hæk fjernet og så fik den ellers samme tur som i haven bagved, inkl. en overhaling af nedgangen til vores underetage.

Kældernedgang
Både kat og hund elsker fuglebadet, som giver dem adgang til frisk afkølet, og åbenbart dejligt stillestående fladt vand, udenfor. Selv synes jeg, at et fuglebad er noget af det hyggeligste.

Fuglebad

Vores loungemøbler ude foran – hvor jeg elsker at have en sofa at slænge mig i om sommeren – får lov at stå ude om vinteren. Så kan man sætte sig i solen på en god dag, og desuden holder de fint, selvom de, helt ærligt, ikke er noget fancy. For at bløde op på det lidt “plasticagtige” look, har jeg sat en gammel flyttekasse i træ som bord 🙂

 

Loungemøbler om vinteren

En smuk høstanemone, som jeg har nydt at have i en krukke, blev plantet ud i bedet foran, hvor den nu lyser flot op og passer godt med Sankthansurten. Det er så skønt med planter, der kommer igen år efter år ♥

Høstanemone

Med lidt lyng i et par af de nu tomme krukker, så er jeg efterårsklar! (den lille lyseholder ved siden af er hjembragt fra Indien – på en måde sød, på en måde en rædsel 🙂 )

Efterårsblomst

Så var der røget 8 timer, jeg var godt mørbanket, men det havde været en skøn og produktiv dag i dejlig vejr – og resultatet nyder jeg nu i fulde drag, mens jeg kan se frem til haveafslapning de næste måneder.

4 kommentarer
 1. Tina
  Tina siger:

  Så smukt din flittighed har båret frugt 🙂
  Det ser hyggeligt ud det hele.
  Klipper du buskbom efter øjemål?
  Hilsner til dig fra mig 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tak, søde Tina, det er dejligt at høre 🙏🏼❤️
   Ja, jeg klipper helt på øjemål med den elektriske hækkeklipper. Jeg har bare kastet mig ud i det og synes egentlig ikke, det er svært.
   Knus og god dag til dig

   Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Tina,
   Det er jeg da virkelig glad for at høre 😀 Mine to frimærker er jo til at overskue i forhold til sin store grund. Men dejligt er det at få styr på det.
   Kærlig hilsen og god dag til dig

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.