Eksklusiv syltetøj til voksne

Eksklusiv syltetøj til voksne

 

spiritus-marmelade-den-gamle-fabrik

Jeg har fået lov at prøvesmage de tre nye varianter af “voksen-syltetøj” med spiritus, som her for et par uger siden blev lanceret af Den gamle Fabrik.

Udover den smukke emballage, hvor tallene angiver det høje indhold af frugt, synes jeg, at smagene er usædvanligt gode. Ingen af varianterne smager igennem af spiritus og er ikke “sprittede” på nogen måder, men den nøje udvalgte rom, whisky og cognac løfter og afrunder bare smagen af bærrene og gør smagen mere eksklusiv end normale marmelader. I stedet for bare at være piv-søde er de fine og sofistikerede i smagen og kan bruges fra alt til et stykke brød til ost, lagkager og desserter. Faktisk kom det bag på mig, at de kun koster 23 kr. for et glas!

Og det er altså ikke noget, man bliver fuld og tosset af! I den mest kraftige variant, Vilde blåbær & Skotsk whisky skal du spise et helt glas for at nå op på 1 genstand. I Danske Solbær & Jamaica Rom er der 0,19 genstand i et helt glas syltetøj svarende til  0,98 ml alkohol pr. 100 ml syltetøj. I den sidste, Søde Appelsiner & Cognac er der ca. ½ genstadig i et glas syltetøj.

Det er meget sjovt, for mine personlige favoritter er Solbær & Rom og Appelsiner & Cognac, og det er to lidt bitre varianter, som jeg normalt ikke ville foretrække. Sammen med spiritussen sker der bare noget, og de smager begge fantastisk godt.

Den gamle Fabrik har udviklet en række fine serveringsforslag, og jeg kunne godt blive inspireret til at lave en flot en osteplanke i stil med denne (se opskriften under billedet). Jeg ville bare vælge min favorit med Solbær & Rom i stedet 🙂

osteplanke-opskrift

Osteplanke med ristet rugbrød og Spiritussyltetøj med Vilde Blåbær & Skotsk Whisky
4 pers.

150 g rød kitost (eller andre oste)
150 g fransk gedeost
150 g blå ost
150 g flødeost
150 g lagret ost

230 g Spiritussyltetøj med Vilde Blåbær & Skotsk Whisky

250 g ristet rugbrød

TIP: Se min opskrift på ristet rugbrød her.

 

voksenlivsstil-spons
Jeg skal gøre opmærksom på, at smagsprøverne til mig er sponsoreret af Den gamle Fabrik, men holdningerne er naturligvis 100% mine. 

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.