Ferielæsning – styrk empatien, få hvad du ønsker dig!

Ferielæsning – styrk empatien, få hvad du ønsker dig!

den-magiske-butik-anmeldelse
Som altid er ferier lig med ekstra tid til at læse for mit vedkommende. Jeg lagde ud i flyet med at læse hovedparten af Den magiske Butik, som min veninde Marie har anmeldt her på bloggen tidligere (læs anmeldelsen her). Jeg var først selv nået til den nu, og det er også en bog, som man skal være parat til og have tid til at reflektere over – og måske praktisere de fire øvelser/råd, der gives i bogen.

Det er ikke raketvidenskab, og det er som sådan ikke nyt, men den forklarer det at meditere, åben sit hjerte og fokusere på en meget håndgribelig og letforståelig måde. En måde, som i alt fald får mig til at gennemføre de 4 lette øvelser, som er udførligt beskrevet.

Bogen er skrevet af James R. Doty, som fortæller sin personlige historie, hvor han som 12-årig møder en kvinde, som føler sig kaldet til at lære ham at få styr på sin krop og sine tanker og følelser, hvorved vejen til at opnå hvad som helst står åben. Han kom fra en familie præget af fattigdom, vold, alkoholisme og psykisk sygdom, så en lys fremtid lå ikke ligefrem i kortene.

Noget af en historie tænker du måske, men han er rent faktisk i dag neurokirurg og professor – stifter og leder af Center for Compassion and Altruism Research and Education på Stanford University, hvor han forsker i medfølelse og altruisme (det modsatte af egoisme, hvor man er optaget af andres velbefindende uanset egne interesser).

Bogen guider dig via forfatterens egen spændende personlige livshistorie til at slappe af i kroppen, tømme sindet, finde medfølelsen for dig selv og andre, og til sidst definere dine ønsker.
Den er virkelig inspirerende og en nem vej til at lære en jordnær og enkel måde at slappe af, øge sin empati og fokusere. Et godt lille ferieprojekt.
Køb den på Saxo.com her(reklamelink)

***

Apropos empati, så er min næste roman lidt af en mursten på over 500 sider, Forberedelse til næste liv af den amerikanske forfatter Atticus Lish. Her er vi i den grad nede på bunden af samfundet i USA. Der, hvor mennesker udnyttes til billig arbejdskraft og kanonføde.
Det er en på mange måder tung bog at komme igennem, den er ikke bare en man hygger igennem, men til gengæld rammer den dybt i forståelsen og indsigten i, hvor svære skæbner andre mennesker på kloden har. Nysgerrigheden driver en igennem siderne, fra krigen i Irak, til en opvækst i det fattige Kina, til amerikanske fængler, til våbenbærende traumatiserede krigveteraner, og illegale migranter stuvet ind i lejligheder og udnyttet til 11 timers arbejde hver dag. Minoriteter, dem der flygter, er uden rettigheder og i konstant frygt for myndighederne og dem, der står i forreste linje i krigene og er fortabte, når de vender tilbage.

forberedelse-til-naeste-liv

Bogen er ikke for sarte eller for utålmodige sjæle, men for dig, der er nysgerrig på, hvor rå og ubarmhjertig livet er i de mest usle miljøer i New York. Lignende findes sikkert i Danmark, men heldigvis i det små – og jeg bliver så taknemmelig for vores samfund, når jeg læser en roman som denne.

Heldigvis er der håb – for kærligheden kan betyde alt, selv på samfundets aller dybeste bund. I New York mødes tilfældigt den lille, smukke, arbejdsomme og bomstærke Zou Lei, der er en illegal immigrant og muslimsk minoritet fra Kina, og Brad Skinner, der er hjemvendt fra tre udsendelser til krigen i Irak og holder traumerne nede med piller og alkohol. Fælles har de én passion, der holder dem oppe under deres kummerlige tilværelse – de træner med militaristisk disciplin, og opretholder om ikke andet, så deres fysiske styrke som et overlevelsesinstinkt. Sammen er de stærkere end hver for sig, og på trods af nedgørelser, fattigdom, dårlige boligforhold, usle jobs og traumer vokser deres kærlighed og fællesskab og giver håb for en bedre fremtid.

Bogen er prisvindende og anmelderrost realisme, barsk og indsigtsfuld ud over det sædvanlige. Ikke letlæst, men troværdig og tankevækkende.

stjerne sortstjerne sortstjerne sortstjerne sortstjerne halv

Du kan finde den her (reklamelink)

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.