Gode solcremer til krop og ansigt

Gode solcremer til krop og ansigt

solcreme-test

Jeg har rig lejlighed til at teste solcremer under den blå himmel og bagende sol på Lanzarote i denne uge. Det er dejligt at have tid til rigtigt at give huden beskyttelse, men også masser af fugt og pleje samtidig. Ikke noget med brændende, tør og afskallet hud, men bare en stille og rolig lækker brun farve og en gennemfugtet hud.

Især, når det kommer til ansigtet, er solskader bare en af de største syndere, når det kommer til rynker – så det er bare med at tage det med solbeskyttelsen alvorligt og bruge nogle gode produkter. Og uanset, om vi er under sydens sol eller de hjemlige himmelstrøg, er det vigtigt at beskytte huden, hvis man vil undgå solskader og tidlig ældning – og hudkræft i yderste konsekvens.

Her får du et bud på nogle super gode solcremer, hver med deres klare fordele:

1. P20 – Træningsfavoritten, der beskytter længe (også i vand)
2. Nivea – Den velduftende klassiker, der ikke ødelægger dit tøj
3. MUTI – Beskyttelse med indbygget anti-age
4. pHformula – Den innovative ansigtspleje, der beskytter dit DNA i solen + C-vitamin, der booster din solcreme


1. Træningsfavoritten, der beskytter længe (også i vand)

p20-solcreme-test

P20 er en danskproduceret solcreme og vinder af året træningsfavoritter 2017. Jeg forstår godt hvorfor, for det er altså genialt, at den beskytter i 10 timer! Den er desuden ekstremt vandfast (samme beskyttelse efter 80 minutter i vand!).
Alt afhængig af, hvor sart din hud er, og hvor stor faktor, du bruger, skal du normalt smøre dig ind med nogle timers mellemrum, så denne her er perfekt, hvis du er elitesportsudøver, eller hvis du svømmer eller er ude på lange cykel- eller vandreture. Den er som en tynd olie, og den sprayes ud med aerosol, så den er VILDT hurtigt at tage på og fordele. Den trænger lynhurtigt ind.
P20 er ret gul, så man skal passe på tøjet. Bruger du mørkt træningstøj er det overhovedet ikke noget problem, men min lyserøde bikini kommer altså ikke i nærheden af den. Når jeg skal svømme udendørs på Club La Santa, så er P20 den jeg bruger.

svømning

2. Den velduftende klassiker, der ikke ødelægger dit tøj

nivea-sunDen næste har jeg skrevet indgående om før, fordi jeg synes, det er så lækkert, at der endelig er noget, der har opfundet en solcreme, der ikke smitter af – og hvis den gør, er let at vaske af tøjet.
Jeg bruger faktor 30 her nede på Lanzarote, og generelt synes jeg ikke, der er grund til at spare på beskyttelsen. Nivea bruger jeg som all round beskyttelse til solbadning, almindelig holdtræning og når jeg bare går rundt.
Udover beskyttelsen af mit tøj, så er den meget hurtig at påføre og forsvinder ind i huden med det samme. Endelig så elsker jeg den trygge og velkendte duft af sol, sommer og Nivea.

3. Beskyttelse med indbygget anti-age
Jeg har tidligere skrevet om den gedigne og overskuelige hudpleje fra tyske MUTI læs mere her.
Som noget nyt har de også lanceret en solserie, som igen er helt enkel og består af en ansigtscreme i faktor 30 eller 50, en kropscreme og en after sun lotion.

muti-sun
Det er meget klassiske solcremer – hvide, hvilket er dejligt – dejligt tyndflydende, men skal arbejdes lidt ind. Til gengæld får du også en super hudpleje oveni solbeskyttelsen. Cremerne er tilsat  E-, C- og B3-vitaminer  og beskytter mod fri radikaler og pigmentforandringer.
Jeg er særligt vild med ansigtscremen, som jeg har valgt i faktor 30, og som giver en virkelig glat hud. Men du får altså også samme gode virkninger i kropscremen, så den er bestemt en lækker luksus solcreme.
Prisen på 279 kr. for både body-og ansigtscremen, er – som Muti generelt – meget rimelig.

Aftersun lotionen er en ekstra superluksus – en grøn og kølende gele – der med bl.a. aloe vera, B-vitamin og hyaluronsyre virker anti-oxiderende og anti-inflammatorisk efter solbadningen og tilfører og binder fugt i huden. Den virker meget beroligende og dæmpende, hvis man har fået lidt rødme i huden.
Du kan finde hele serien hos fx Naturskon.dk.

4. Den innovative ansigtspleje, der beskytter dit DNA i solen + C-vitamin, der booster din solcreme
Den sidste jeg bruger, er en af mine mange favoritter fra pHformula. Det er serien for dig, der vil have endnu mere innovation og endnu flere effektive ingredienser, hvilket selvfølgelig også koster lidt mere.

phformula-c-vitamin-sol

Deres solcreme til ansigtet er tilsat et peptide kompleks, som forebygger DNA skader, hvilket vitterligt forekommer, hvis vi får for meget sol. Derudover tilføres antioxidanter, som har en virkning på hudens ældning. Cremen er mat og virker meget som en normal dagcreme, så den kan virkelig anbefales i den daglige hverdagspleje, også når man ikke er på ferie!

Kombineres cremen med pHformula C-vitamin creme boostes effekten af solbeskyttelsen, 20% siges det, og cremen er i det hele taget en super all-round creme, som kan bruges alene eller under andre cremer. Indholdet af c-vitamin er højt, hvilket man ikke altid skal tage for givet, fordi vitaminet er et af de mest flygtige, der findes.
Det virker antiinflammatorisk, hvilket er fantastisk til en lidt solstresset hud, men i det hele taget er det en meget stærk antioxidant, der hjælper på kollagendannelsen og virker opstrammende og er meget effektivt i forhold til at lysne pigmentpletter og hæmme dannelsen af nye pigmenter.

Priserne ligger på 329 kr. for solcremen og 599 kr. for C-vitamin cremen. Kan kun købes hos pHformulaklinikkerne.

***

Som du kan se, kan de forskellige cremer noget forskelligt, og jeg håber, du måske har fundet inspiration til at finde dine favoritter til sæsonens vigtige solbeskyttelse.

Kærlig hilsen Jeanette

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.