Find de perfekte plakater og forny nemt din indretning!

Plakater er en nem og hurtig måde at forny din indretning. Det kan være en enkelt plakat, der gør forskellen – eller du kan kaste dig ud i at sætte flere billeder sammen i en helhed. Det er ikke hverken dyrt eller svært.
Her kan du se, hvordan jeg har sammensat fem lækre plakater fra danske Posterstore.dk til at skabe fornyelse soveværelset. Tre af billeder har jeg sat sammen – og de to andre posters hænger hver for sig. 

Det er lidt af en kunst at udvælge den helt rigtige vægdekoration. På Posterstore kan du finde både nogle meget flotte inspirationsbilleder og selv gå på jagt i det kæmpe udvalg af plakater i skandinavisk design. Kvaliteten er virkelig fin på både plakater og rammer.

Her kan du se, hvad jeg har valgt til vores soveværelse. Først har jeg fundet fem plakater, jeg synes går godt sammen – og passer i stil og farver – og da, jeg fik dem hjem få dage efter, besluttede jeg endeligt, hvordan de skulle hænge. Egentlig troede jeg, de skulle hænge sammen alle fem, men jeg endte med at skille dem ad. Hovedsagen er, at de går godt sammen.

 

Du får 35% rabat på alle* plakater på Posterstore.dk med koden: qland.35
Koden gælder fra 28/2-28/3 2021
* gælder dog ikke Selection plakater samt rammer (koden kan ikke kombineres med andre rabatter eller kampagner).

 

Sådan sammensætter du dine plakater

Start med at se på det rum, hvor billederne skal hænge. Er der nogle primære farver, du kan tage udgangspunkt i?

Jeg har taget udgangspunkt i farverne i soveværelset, hvor der er en enkelt støvet blå væg (jeg overvejer seriøst at male alle vægge blå!) – og gardiner i en varm mørk gul.

Sengetæppet er mørkt gråt og jeg har denne gang besluttet at matche det med sorte billedrammer.

Rammerne er i øvrigt virkelig flotte til prisen. De er med helt klart akrylglas, som har fine reflektive egenskaber, der tilsvarer glas, og selvfølgelig er langt mindre sårbart.

De flotte rammer er nemme at montere og der er en beskyttelsesfilm på begge sider af akrylglasset.

Derudover surfede jeg lidt rundt og faldt for The Papercut Series, som er en nogle smukke pastelfarvede grafiske plakater, som alligevel har noget klassisk og kunstnerisk over sig. Dem tog jeg udgangspunkt i og miksede med nogle plakater, som både passer til og giver lidt kontrast:
Den smukke kvinde i stregtegning fra One Line Art plakaterne er perfekt som en rolig grafisk modvægt – og så valgte jeg to fotos, som med de gråblå farver passer godt ind og samtidig giver liv ved at være en anden stil.

Det super cool billede af kvinden med fjerprydelsen er fra Selection serien Tove Frank, som jeg er helt vild med. Den fine plakat med havudsigt giver en god, men rolig, kontrast.

 

 

1. Vælg farver, tema og find inspiration på Posterstore.dk.
2. Sæt fotos af dine plakater ind i fx Word og prøv dig frem
3. Sørg for at mikse størrelser og lyst og mørkt
4. Vælg gerne passepartout på et eller flere af billederne – det ændrer og letter udtrykket
5. Mix don’t match! Brug fx fotokunst sammen med mere grafiske og stramme billeder .

 

Et godt tip, når du vælger dine favoritplakater hos Posterstore er, at lægge dem ind i fx Word på din pc.

Et godt tip, når du vælger dine favoritplakater hos Posterstore er, at lægge dem ind i fx Word på din pc. Så kan du lege med sammensætningen og justere størrelserne. (bemærk i øvrigt Frida Kahlo plakaten i baggrunden, som jeg elsker – den koster 179 kr. i 50×70 cm.).


Placering af billederne

Jeg starter med – ligesom på pc’en – med at lægge alle billederne fladt ned først. Så kan du let flytte rundt, indtil du finder den helt rigtige og harmoniske helhed. Jeg havde i øvrigt god hjælp af min veninde, for det kan være godt både at vende den kreative proces, men også noget så lavpraktisk som at holde plakaterne op, så man kan se, hvordan det tager sig ud.

Viola er selvfølgelig i centrum i begivenhederne som altid! ♥

Jeg havde troet, at billederne skulle hænge samlet over sengen. Men det blev for massivt – så jeg valgte i stedet at sprede dem mere ud over rummet, så to af billederne kom til at hænge enkeltvis. Som du kan se her, så kom de to Papercut plakater til at hænge alene – men placeret, så man ser dem begge, når man træder ind i rummet. Den med det blå på den farvede væg – den med det gule i nærheden af gardinet.

De sidste tre plakater satte vi sammen til en smuk lille billedcollage på en hvid og tom væg, der ellers så meget fersk og kedelig ud!


Jeg er super glad for resultatet og det nye liv og varme i soveværelset. Det hele kan gøres for en rimelig penge – ikke mindst med rabatkoden, hvor du frem til 28. marts får 35% på alle plakaterne (gælder ikke Selection og rammer) med koden qland.35

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.