Fjerde bog i den fantastiske Napoli-serie

Fjerde bog i den fantastiske Napoli-serie

Jeg har før skrevet om de berømte Napolibøger af den italiensk forfatter, der skriver under pseudonymet Elena Ferrante. Dengang troede jeg faktisk, der var tale om en trilogi, men den sidste og fjerde bog er netop udkommet på dansk – og ligesom de forrige har jeg slugt den! Jeg kan ikke anbefale de bøger nok, hvis du elsker god litteratur og en historie, der griber dig, så du næsten ikke kan lægge bogen fra dig.

elena-ferrante-det-forsvundne-barn

I bogens skildres et livslangt venskab mellem veninderne Lila og Elena, som på hver deres måde bryder social arv, kønsroller, moral og hierakier i et miljø præget af vold og korruption. Det er menneskeskæbner, venskaber, kærlighed, alliancer, svigt – men også historien om et råt Italien og om den samfundsmæssige udvikling igennem de sidste 60 år.
Jeg har allerede beskrevet historien i forbindelse med de første tre bøger, så det vil jeg anbefale, at du læser her.

I det sidste og fjerde bind vender Elena tilbage til Napoli og i et tæt forhold til Lila, i en symbiose og alligevel i en form for gensidig styrkeprøve. Elena, som kæmper for kærligheden, for sine børn og for at skabe sig et navn som forfatter. Lila med en enorme styrke, indflydelse og intelligens. Tilsammen udgør de en helhed, der kan gøre oprør og udrette utrolige ting. Men så indtræffer en altoverskyggende ulykke.

Det er ikke for ingenting, at bøgerne betegnes som noget af det største i både Italien og i Europa.  Serien er simpelthen et must read!

Du kan købe fjerde bind – og resten af serien – på Saxo.com her(affiliate link)

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.