Fokus og Favoritter – om ting!!!!

Ind imellem synes jeg, at jeg er ved at drunke i ting og sager, og så rydder jeg op og sorterer – og går endda på loppemarked ca. en gang om året. Alligevel, så sker det magiske, at der går nogle måneder, og så synes jeg stadig, der trænger til at blive luget ud i det jordiske gods. Det er egentlig lidt skræmmende, hvad man (jeg) får slæbt til huse, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange genstande, der egentlig er, hvis man tæller alt sammen. Fra køkken til tøj til cremer til nips. Det er nok ikke småting.

Minimalist bliver jeg nok aldrig, og jeg må indrømme, at jeg lige fra barnsben har elsket alle mulige ting og sager. Min mor mener, at om det så er to venstresko, så skal jeg nok finde anvendelse for dem 🙂
Ja, ja, man ser vel muligheder i tingene! Men en horder bliver jeg trods alt aldrig, for jeg elsker også orden, og jeg rydder altså også op og smider ud en gang imellem. Desuden skal man passe på, at de virkelig fine ting ikke bare drukner i alt muligt “bras” bare fordi, man insisterer på at gemme alt 🙂

 

Messingbakke fra Nordal

Jeg elsker nips og ting og sager, bøger og levende lys. Små klenodier. Men jeg prøver at styre det, så vi ikke drukner i ting. Et godt trick er at samle tingene i grupper. Eller fx på en bakke (som denne fra Nordal).

Det kan være svært at komme i gang, men  jeg elsker følelsen af at få ryddet op og sorteret. Alt med måde, men jeg kan gode lide at føle, jeg har orden i tingene.
Så nu er jeg gået i gang med at sortere og organisere og omarrangere. Jeg prøver at tage eet rum ad gangen. Noget får et nyt liv, en ny placering, og noget giver mig en følelse af lettelse at skille mig af med. For mig må et hjem gerne indeholde ting og nips og være meget personligt, men selvfølgelig kan det også blive for meget.

Generation wealth er en stærk øjenåbner på Louisiana

Apropos materielle ting – og alt med måde – så har jeg været på Lousiana i denne uge og bl.a. set Lauren Greenfields udstillingen Generation Wealth, som gjorde stort indtryk på mig. Hun rammer så spot on overflodsamfundet, overforbruget, den vulgære megarigdom og det overfladiske ræs efter de ydre værdier. Fra børn, der stille op i skønhedskonkurrencer til midaldrende kvinder, der desperat er på jagt efter den evige ungdom. Bling og dårlig smag bliver stillet til skue hos mennesker i både den vestlige verden, Rusland og Kina, der er kommet til penge under opsving og via den globale markedsplads. Med kunstnerens ord har de sidste 25 års  forbrugskultur ændret middelklassens værdier til rå materialisme, celebrity-kultur og utilsløret narcissisme.

Generation Wealth Louisiana
Udstillingen er en stærk øjenåbner, som jeg i den grad vil anbefale, og den kan ses på Louisiana helt frem til 20.02.2020.

Italien kalder

Udover al min oprydning og sortering, så skal jeg se at få pakket. Jeg er ikke typen, der pakker i god tid, men det plejer at gå fint. Det er jo i virkeligheden ikke fordi, jeg har brug for det helt store, når jeg rejser. I morgen tidlig går turen til italien og vores elskede sted ved Como-søen, hvor vi har været så mange gange før. Jeg glæder mig til bare at falde ned i det sted, suge den helt vidunderlige udsigt ind, som er lige meget, hvor man vender sig, nyde en lille forlængelse af sommeren – og bare være. Du kommer helt sikkert til at høre lidt dernede fra ♥

Så søndagindlægget kom til at handle om TING – der skal pakkes, ryddes op, sorteres og arrangeres. Og måske ikke være alt for meget af. Slet ikke på Generation Wealth måde. Vi skal jo ikke hoppe med på den forbrugsvogn, at det kun og for enhver pris er det ydre, det kommer an på. Når det kommer til stykket, så handler det jo om at have det godt, nyde nuet og være i harmoni med sine omgivelser.

Rigtig god søndag og en ny skøn uge!

♥♥♥♥

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.