Fond til andesaucen
I aftes kogte jeg en fond til andesaucen og puttede i fryseren. Selve arbejdet taget ingen tid, og fonden skal bare stå og passe sig selv i nogle timer. Du får en forsmag på julen og kan nyde duften og endda spise de lækre sønderkogte andelår bagefter.
Det er nok kommet snigende med alderen – det dér med at være lidt mere forberedt og organiseret. Det kan måske umiddelbart lyde lidt kedeligt, men faktisk så nyder jeg at lave forskellige småting i løbet af julemåneden, og selve juledagene bliver på den måde også meget mere overskudsagtige og hyggelige.
Så let er det
- Steg et par andelår (eller flere, hvis I er mange til jul) brune i lidt smør. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt 1-2 halverede skalotteløg, persillerod, selleri og gulerod i mindre stykker. Måske et fed hvidløg samt lidt timian.
- Hæld 3/4 l vand på (eller brug rigeligt med rødvin, hvis du foretrækker en rødvinssauce).
- Lad det koge. Skum af efter lidt tid, og det det koge, koge, koge i 3-4 timer.
- Skum af igen, før du sier fonden og lægger den i fryseren. Du kan også vælge at skille noget af fedtet fra, men dette kan også gøres, når du laver den færdige andesauce.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage