Forebyg lunge- og hjerteorm hos din hund

Lunge- og hjerteorm hos hunde kan forebygges. Det vidste jeg ikke, så Viola har lige haft en omgang lungeorm!
Viola elsker at spise græs og at drikke af vandpytter i skoven eller snuppe en tår vand fra fuglebadet. Det kan desværre give hjerteorm og lungeorm, hvis der har været en snegl forbi, og Viola har lige været i behandling mod lungeorm. Heldigvis ikke hjerteorm, som kan være endnu mere alvorlig og sværere at behandle, men jeg synes, det var slemt nok. Fremover skal hun derfor til at have en månedlig forebyggende pille! 

 

Der er jo ikke noget, de fleste af os hellere vil, end at passe godt på vores små firbenede familiemedlemmer og pelsbabyer ♥
Derfor gør det helt ondt på mig, at min Viola – som er en Bichon Havanais på 5½ år – har været angrebet af lungeorm. Jeg er glad for, at vi fik det undersøgt og opdaget, for det kan være en rigtig lumsk parasit, som ikke altid giver symptomer, men som kan give alvorlige skader.

Det ærgrer mig lidt, at jeg ikke var klar over, at der findes en forebyggende behandling mod hjerte- og lungeorm, flåter og lopper i form af en månedlig pille til hunde. Så nu er tippet hermed givet videre!

Lungeorm og hjerteorm smitter hunde via snegle

Lunge- og hjerteorm har i de senere år, især på Sjælland, spredt sig blandt hunde.
Ormene kommer fra ræve, grævlinge og hunde, og det smitter via snegle som mellemværter. Når de har været forbi smittede ræve og hundes afføring. Hundene får overført laverne ved at slikke på snegleslim – eller selve sneglen – der er inficeret. Det være sig græs, vandpytter, skåle og hundelegetøj, der har ligget ude natten over, fuglebade osv.

 

Her er endnu en god grund til at samle op efter sin hund. Er den uheldig at være smittet, så går det videre til andre hunde ad den vej!

 

Symptomer på hjerte- og lungeorm

Viola har i noget tid haft lidt blod i afføringen og opkastninger med mellemrum. Det kan jo være mange ting – og hun spiser ofte græs – så jeg har ikke tænkt så meget over det, før hun sidste søndag virkede lidt træt og havde en mere blodig og hyppig, tynd afføring. Så var det tid til at aflevere afføringsprøver til dyrlægen.

Det er ikke altid, at hunden viser symptomer, men det kan typisk være hoste og stakåndethed, nedsat appetit/vægttab, blødninger (hud, næse og tarm). I  yderste konsekvens kan det medføre kramper, hjertesvigt og pludselig død.
Derudover kan ormene forårsage langvarige skader på hjerte og lungevæv.

Jeg har tidligere fået testet Viola for lunge- og hjerteorm, men denne gang var der desværre positivt resultat. Heldigvis ikke hjerteorm, der kan være sværere at bekæmpe og også være mere alvorligt for hunden. Men lungeorm var der altså.

Bekæmpelse og forebyggelse

Viola har nu fået en 5-dages pillekur mod ormene, og hun har det heldigvis godt igen. I morgen får vi svar på prøverne, om der er mere tilbage at spore i hendes afføring.

Viola er rask igen efter lungeorm og skal nu have en månedlig forebyggende pille.

Derefter skal hun i den grad til at have en forebyggende pille, så det ikke sker igen. Vi går hver dag ture i Dyrehaven, og jeg kan slet ikke klare tanken om de orm, og hvad de kan forårsage af ubehag og skader hos hende.

Jeg er glad for, at vi opdagede det og fik det behandlet, og samtidig ærgrer det mig, at jeg ikke kendte den månedlige pille, der kan holde den slags væk. Men den skal hun have nu, og så skal jeg ikke frygte hverken hjerteorm eller lungeorm igen.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.