Forskellen på mænd og kvinder er … 100 gymnastikposer

Forskellen på mænd og kvinder er … 100 gymnastikposer

Jeg er vild med tv-værten Thomas Skovs underspillede, ironiske og meget morsomme stil.
Her er ingen smart facade, men en evne til at charme sig igennem som anti-helt og med en tilsyneladende lidt naiv og laid back attitude. Men tag ikke fejl – han rammer lige på kornet, når han gennem en række beskrivelser fra sit eget liv beretter om de forskelle på mænd og kvinder, der kommer frem, når vi alligevel gør det næsten umulige – at leve sammen.

thomas-skov-bog-forskellen

Bogen er opdelt i små hurtigtlæste klummer, og den er i det hele taget ikke noget krævende litterært værk. Til gengæld sidder du med et smil på læben, til tider med et stort grin, og bliver både underholdt og bekræftet i dine egne oplevelser på hjemmefronten.
Selvfølgelig blive vi kvinder udstillet, men der er tilpas meget selverkendelse til, at mandens mindre stærke sider også kommer frem. Som kvinde giver det et interessant indblik i, hvordan manden ser verden (og det er de jo ikke altid så gode til at fortælle os, vel?). Men det hele er i bund og grund først og fremmest sjov og ballade. Og sjovt er det. 

Jeg tror, mange kvinder vil nikke genkendende til mandens “tomatsovsblindhed” på køkkenlågerne, eller til hans store behov for anerkendelse, når han en enkelt gang på eget initiativ har svinget støvsugeren (dog ikke under møblerne – her er der jo ingen, der kigger alligevel). Manden vil på den anden side genkende kvindes efterfølgende manglende begejstring over støvsugningen – og stensikre bebrejdelser over, at aktiviteten ikke også har indbefattet en klud, nu han var igang.

Forordet er skrevet af Thomas Skovs kone, som må bære over med, at der er lagt op til en udlevering af hende i bogen. Jeg synes nu også, at han roser hende – og tværtimod udleverer sig selv en hel del.  Er der noget, vi elsker, er det jo selvironi, og Thomas Skov er ikke bange for at beskrive sig selv som den bløde og til tider umandige (tøffelhelt?), som åbenbart har byttet musiksmag med en teenagepige og som ikke kan være med, når drengene smider om sig med de rigtige filmcitater (han erkender, at han aldrig har set Star Wars – til gengæld kan han citere Sex & The City).

Bogen er en herlig gang sommerunderholdning – læs den alene eller sammen med din mand (læs op for ham af udvalgte kapitler). Det skal nok få både grin og selverkendelse frem. Og hvad er det så med de gymnastikposer? Lad os sige, at det handler om økonomisk fornuft og om et rigtigt dårlige køb. Men om det er ham eller hende, der står for skud, kan du jo selv læse. Kedeligt er det ikke.

stjerne sortstjerne sortstjerne sortstjerne sort

Bogen kan købes nu hos fx Bog & Idé til 199 kr.

 

1 svar
  1. Trine Lesemann Amstrup
    Trine Lesemann Amstrup siger:

    …kunne allerede ikke lade være at grine lidt af støvsugerhistorien – det er som om det allerede er en “must-have”-bog! 😀 Tak for tippet! 😀

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.