Frivilligt arbejde skaber mening!

Jeg er nu godt henne i 3. år på mit studie til psykoterapeut og er lige startet som frivillig rådgiver hos Psykiatrifondens anonyme rådgivningslinje. Det føles utroligt godt at kunne give et lille bidrag til andre, og jeg kan kun anbefale at gå ind i frivilligt arbejde, hvis der er tid og overskud til det. For mig giver det utroligt meget mening at være en del af et fællesskab og at kunne bidrage ca. 4 timer hver uge overfor mennesker, der har brug for rådgivning, støtte og medmenneskelig omsorg.

 

Der er mange muligheder for at lave frivilligt arbejde, og for mit vedkommende er jeg rigtig glad for at have fået kompetencer, der giver mulighed for at være på Psykiatrifondens rådgivning. Det har faktisk overrasket mig, hvor meget, det betyder for mig at blive en del af noget større, af et fællesskab, der har det fine formål, at møde alle mennesker med psykisk sygdom – og i risiko for at få det – med forståelse og give dem den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide!

Mange har kæmper med psykisk sygdom, og der er også rigtigt mange, der kontakter rådgivningslinjen, fordi de er ensomme, angste, i sorg eller vildrede, og har brug for et menneske, der lytter.

Der er mange muligheder for at lave frivilligt arbejde, og for mit vedkommende er jeg rigtig glad for at have fået kompetencer, der giver mulighed for at være på Psykiatrifondens rådgivning.


Færdiguddannet rådgiver

Jeg har lige haft min allerførste vagt som “færdiguddannet” frivillig på Psykiatrifondens chatrådgivning. Det vil sige, at jeg har været igennem tre introduktionskurser om samtalemetodikken, psykiatrien og om psykiatriske diagnoser – og derefter fire oplæringsvagter med en garvet rådgiver.

Det går godt og jeg føler mig virkelig godt rustet med min baggrund som psykoterapeutstuderende, og også med min alder og livserfaring, som gør, at jeg kan imødekomme dem, der skriver på chatten med – synes jeg selv – ro og overblik, empati og evne til at give nogle kvalificerede inputs. Nogle gange må man bare være der som medmenneskelig støtte, og det er også en kunst at kunne være med afmagten.

Man forpligter sig til min. 3-4 vagter om måneden af 4 timers varighed samt supervision hver tredje måned, hvor der er mulighed for at drøfte forskellige udfordringer med en dygtig og erfaren psykolog. Derudover er der mulighed for at deltage i en række faglige og sociale arrangementer.

Der er p.t. ca. 130 frivillige – fra psykologistuderende, psykoterapeuter og -studerende, socialrådgivere, sundhedspersonale og pensionerede psykologer, sygeplejesker m.m. Man sidder altid på vagt sammen med andre og har mulig for at sparre og for at drøfte samtaler, der har været udfordrende. Det er et meget fint miljø at komme ind i.

At blive psykoterapeut skaber mening for mig

Med mit nye frivillige arbejde begynder jeg at mærke, hvor meget, det betyder for mig at gå i en ny retning. At få den slags kompentencer er en gave, og beslutningen om at uddanne mig til psykoterapeut er noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort.

Det giver præcis den mening, jeg havde forestillet mig og håbet.

Det er godt at hjælpe andre, men man skal ikke underkende, at det også gør noget for een selv. At blive en del af noget større, at give opmærksomhed og energi til noget udenfor sig selv, gør livet rigere og mere nuanceret.
Du kan læse mere om Psykiatrifondens rådgivning her.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.