,

Yoga som spirituel praksis viser vejen til større bevidsthed, energi og velbefindende!

Yoga som spirituel praksis af Sven Trier er en vidunderlig guldgrube af viden om yogaens forskellige retninger, og om hvordan den kan bruges som en livsindstilling i andet og mere end blot den fysiske udfoldelse.

Anmeldelse/reklamelink til Saxo

Jeg startede med at lytte til Sven Triers egen skønne oplæsning af sin bog om yoga som spirituel retning på min Saxo-app. Snart fik jeg fik det sådan, at der her var tale om en bog, som jeg bare måtte have hjemme i reolen. Som opslagsværk og som en inspirationskilde til at leve med åndelig modenhed, som jeg vil tage frem igen og igen.

Bogen er på hver eneste side fyldt med vise, kærlige og brugbare ord og øvelser, der kan vise vejen til at give slip på alt det, der holder os fast, at slippe egoet og åbne for at være i verden i en dybere væren og med rummelighed overfor os selv og andre. 


Yoga betyder forening eller enhed på sanskrit.

Yoga er mere end de forskellige øvelser. Det er en særlig måde at leve på – en særlig livsindstilling eller form for opmærksomhed, som ikke er begrænset til de perioder, man er på yogamåtten.

“YOGA ER AT LEVE MED NÆRVÆR OG DYB RESPEKT FOR EN SELV OG ENS KROP OG OVERFOR ALLE ANDRE OG ALT LEVENDE”

 

Nogle møder måske modstand i sig selv med ordene spiritualitet og åndelighed, men i virkeligheden er der tale om meget jordnære konkrete beskrivelser af at opnå en større livskvalitet gennem yogaens filosofi.

Yoga som spirituel praksis af Svend Trier giver værktøjer og metoder til at leve et rigere og mere fyldestgørende liv på alle niveauer.

Større bevidsthed, energi og velbefindende

Med Svend Triers ord, tilbyder yogaen værktøjer og metoder til at leve et rigere og mere fyldestgørende liv på alle niveauer. Han beskriver nogle af de mangfoldige veje og metoder, som passer til forskellige mennesker på forskellige steder i deres liv og udvikling.

Der er ikke én vej eller én måde, og det handler ikke om, at man skal være anderledes eller lave sig selv om. Det handler om at give slip på bestræbelserne om hele tiden at være noget bestemt – og i stedet hvile i sin egen åbne, naturlige værenstilstand.Man starter ud fra sit eget udgangspunkt – og begiver sig i eget tempo ud på sin egen vej mod højere niveauer af bevidsthed, energi og velbefindende.


Yogaens klassiske veje

Svend Trier beskriver beskriver de fire klassiske yogaveje til at opnå et højere bevidsthedsniveau – Karma yoga (handlingens vej), Bhakti yoga (hengivelsens vej), Gyana yogaen (skelneevnens vej) og Naja yoga (meditationens vej).
Herudover findes en række andre veje som fx Hatha yoga (kroppens vej), som er den, vi kender mest til her i Vesten.

Der er visdomsord at hente i alle yoga-retningerne. Her er bare nogle eksempler:
At leve lykkeligt uden en årsag, at acceptere virkelighedens foranderlighed og flygtighed, at alt har en pris eller en skyggeside, at skifte tankespor, vaner og opmærksomhed gennem meditation, at slippe overfladiske vurderinger og se skønheden i alt og alle.Du vil formentlig finde elementer i alle retninger, der taler til dig, og måske en enkelt retning, som virkelig vinder genklang. Og måske vil det ændre sig hen ad vejen. Der findes øvelser og meditationer i bogen, ligesom de forskellige retningers skyggesider og faldgruber, som fx fanatisme, rigiditet, arrogance og overlegenhedsfølelse, også er beskrevet.


At møde livet med den rette indstilling.

I yogaen handler det om at lade selve livet være ens lærer. I lighed med gestaltterapien, som jeg studerer, handler det om at møde virkeligheden lige præcis som den er, lige nu og her.
Uanset, hvor ubehagelig, den må være, så er det her, det egentlige arbejde kan finde sted.
Som den så fint beskrives, så er det, der tilsyneladende står vejen, på sigt vise sig at være vejen.

“Alt liv er således yoga, så længe, du møder livets op- og nedture med den rette indstilling, dvs. med et åbent, rummeligt sind og en villighed til at lære af situationen.”


Og det handler om mere end bare de fysiske yogaøvelser og meditationer. Det er en generel livsorientering, der handler om at slippe sig selv og føle sig som en del af en helhed og at leve med en højere bevidsthed.

I bogen finder du en masse øvelser og meditationer.
Der er også en meget fin 12-trins beskrivelse af at leve med åndelig modenhed, som bl.a. indbefatter:
At frigøre sig fra andres bekræftelse, slippe behovet for at have ret, at acceptere livets op- og nedture. at være tilstede i nuet, at forstå, at alt hvad du søger er indeni dig selv, at opgive perfektion og selvhøjtidelighed, at mødes på lige fod med andre.

 

Yoga som spirituel praksis er i mine øjne et must for alle, der dyrker eller er interesseret yoga, og ønsker at forstå og brede det ud som en livsretning og selvudvikling.

Køb Yoga som spirituel praksis af Svend Trier hos Saxo her. (reklamelink)

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.