Gæster i aften – hvad skal vi have?

Vi skal have gæster i her på en torsdag aften, og jeg har fået kreeret en menu og har forberedt det hele. Jeg synes tit, det kan være svært at finde på det helt rigtige, og jeg sidder og søger på nettet og i blandt mine egne favoritretter. Ofte finder jeg tilbage til noget her på bloggen, og det er jo det gode ved sin egen voksende opskriftsamling på nettet.

Jeg starter ofte eet sted og lander et helt andet. Ofte har jeg skruet lidt for meget op for ambitionerne – vi skal i øvrigt kun være fire, og jeg har ikke flere dage til at lave med i –  og så vælger jeg at skære det ind til noget lidt mere simpelt, hvilket også ofte er det bedste. Alligevel er det endt med, at jeg har stået 4-5 timer i køkkenet, fordi jeg har valgt at bage både brød og kager selv.
Det behøver man jo strengt taget ikke, men har man tiden, fx i en weekend, er det jo hyggeligt.

Jeg vil lige vise dig, hvad jeg er nået frem til i dag – og så, om alt går vel – skrive lidt mere udførligt om retterne i morgen.

I dag kommer menuen til at bestå af:
Forret: kammuslinger med finthakkede grøntsager, hvidløg, citron og persille. Med hjemmebagt italiensk brød, der altid bliver godt (find opskriften her).


Hovedret: Svinemørbrad stegt med bacon. Lynstegte æbler med løg, honning og timian. Og små ovnstegte kartofler og spidskål med parmesan.


Dessert: Frugtsalat – den go’e gamle med råcreme + ikke mindst hjemmebagte småkager med lakrids, hvid chokolade og pistacie (de er fantastiske – find opskriften på bloggen her).

De færdige retter og opskrifter får du i morgen. Måske kan du bruge noget af det til inspiration, hvis du selv skal have gæster i weekenden 🙂

 

 

 

  2 replies
  1. Tina
   Tina siger:

   Rigtig god aften til du, gemalen og gæsterne 🙂
   Spidskål med parmesan lyder spændende, det hele lyder godt og dine småkager vil vi gerne prøve at bage her i weekenden 🙂

   Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.