Garnier og den franske selvkærlighed

Garnier og den franske selvkærlighed

IMG_1610

I sidste uge var jeg inviteret til at høre om Garniers tre nye kropserier med argan, olivenolie og honning – og ikke mindst om de franske kvinders skønhedsidealer.

Frankrig har historisk haft en førende rolle inden for kropspleje, æstetik og skønhed, og de franske kvinder har efter sigende en særlig skønhedsæstetik, som jeg tror, mange danske kvinder kan tage ved lære af (læs i øvrigt mere om franske kvinder her). Det handler om fransk selvkærlighed, hvor selvpleje er et middel til at have det godt med sig selv.
Mange franske kvinder har det grundlæggende rigtigt godt med sig selv og et særligt kendetegn for den franske kvinde er, at hun kender sin egen værdi (”Women who value themselves, take care of themselves”). De går ikke og venter på at tabe 5 kg. eller at håret skal gro ud, før hun drager omsorg for sig selv, sit udseende og sit velbefindende. Det er hver dag, at man skal give sig selv lidt tid – hvor vi tager hånd om os selv og nyder nuet. Og det behøver altså ikke koste en formue, for det er ikke dét, det handler om.

Garnier er i den grad en del af den franske skønheds-dna og blev grundlagt helt tilbage i 1904, hvor apotekeren Alfred Armour Garnier opfandt et af verdens første hårprodukter med planteekstrakter- en hårtonic til hårvask inspireret af tankerne om naturlige produkter og renhed. Meget bedre og mere velduftende end den lanolin fra får, man hidtil havde brugt!

Så, når vi i dag, mere end 100 år efter, finder Garnier på hylderne, bygger det på en lang fransk tradition for renlighed, æstetik og om den lille egenomsorg i hverdagen, der får os til at føle os godt tilpas med os selv.

IMG_1667
De tre helt nye serier fra Garnier handler alle om fugt og pleje til tør, meget tør eller ekstra tør hud (og en enkelt hårmaske). De koster alle 49.95 kr., så det er en luksus i hverdagen, de fleste vil have råd til. Fælles for dem er, at naturens egne ingredienser har en afgørende hovedrolle, og at de er uden parabener.

Marvellous Oils med argan- og kameliaolie er til tør hud og er den letteste af serierne. Den er også den nemmeste at bruge, så den er perfekt til de travle eller utålmodige.
Den geniale In-Shower body lotion påføres i badet og skylles af. Den er som en creme og fedter ikke og gør ikke gulvet glat! Super smart, når man vil give huden en lille forkælelse i en fart, men det siger næsten sig selv, at ikke er det produkt, der giver allermestmest fugt.
garnier-in-shower
Mythic Olive med jomfruolivenolie er til den mere tørre hud, som måske er blevet lidt udpint her efter vinteren. Seriens body lotion med fugtgivende glycerin og sheasmør trænger godt ind uden at fedte og giver en dejlig blød og glat hud. Og så dufter den dejligt mildt med et strejf af vanille.  Den findes også som en olie, der er super hurtig at spraye og fordele på kroppen.
Endelig har der sneget sig en Mythic Olive hårkur i serien, som er imponerede god til prisen på 49,95 kr. Faktisk virker den lige så nærende og blødgørende som mange dyrere hårmasker. Duften er en anelse til den kraftige side.
mythic-garnier

Honey Treasures med royal jelly, propolis og honning er serien til ekstra tør hud og består af en lotion og en butter, som er lidt federe i konsistensen. Respons Body Butter er også ideel til de meget tørre områder som albuer, hæle og hænder. Begge cremer trænger forbavsende let og hurtigt ind i huden, men man kan alligevel mærke, at her får huden lidt ekstra nærende pleje. De er udviklet med inspiration fra ansigtsplejeteknologier, så huden stadig kan ånde trods den fyldige konsistens.

IMG_1669

Det er kun at vælge, hvor meget fugt, du synes, du har brug for. Jeg vil dog mene, at de fleste vil kunne bruge alle produkterne – Marvellous serien er til de travle, der ikke har det ekstra fugtbehov. Mythic Olive og Honey Treasures giver en luksuriøs fornemmelse af fugt og blødhed uden at fedte. Body Butteren er til dig med behov for ekstra meget fugt. Fælles for alle tre er, at de dufter, men ikke alt for kraftigt, hvilket er noget, jeg selv sætter pris på.

voksenlivsstil-spons

Fotos: Luka Roné

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.