Glæd dig – du bliver aldrig yngre, end du er nu!

De fleste voksne kvinder, jeg kender, bekymrer sig over udseendet ind imellem, eller ganske ofte, og bekymrer sig uundgåeligt i større eller mindre grad om rynker, mormor-arme og grå hår. Udover alle de andre ting, som følger med – overgangsalderen, den tomme rede, sorg og tab, sygdomme og skavanker og livet i al almindelighed.

Men lad os lige dvæle ved udseendet, som jeg synes, vi skal forsøge at lade være med at fylde for meget, og i stedet glæde os over, hvor vi er. Vi bliver nemlig med garanti aldrig yngre, end vi er lige nu, og vi kommer til at risikere hele tiden at være ti år bagud og se tilbage med længsel på, hvor vi var før – i stedet for at glæde os her, hvor vi rent faktisk er lige nu.

Er du ked af at være i fyrrene – så vent, til du kommer i halvtredserne. Der vil du se, hvor flot og ungdommelig, du er.
Når du kommer i tresserne, så synes du garanteret, at du var sprød og glat og stærk ti år tidligere, da du kun var i halvtredserne.
Når, du kommer i halvfjerdserne, var tresserne alligevel ikke så dumme – og i firserne ville du garanteret med længsel se tilbage på den styrke, du havde i halvfjerdserne.

Med andre ord, så kan vi vælge aldrig at se os selv, og være tilfredse, der hvor vi er i stedet for at vente til ti år efter.

Om ti år vil du ønske at være, præcis hvor du er nu!

Som jeg fortalte i Magasinet Liv for nogle måneder siden, så er jeg selv landet et sted, hvor jeg har det rigtigt godt med mig selv og min krop.
I ungdommen synes jeg altid, at der var den ene og det andet i vejen, men i dag har jeg fundet ro og tilfredshed med mig selv og i at være den bedste udgave, som jeg nu en gang kan være.

Her er jeg på et billedet i sommeren 2009, for præcis ti år siden, hvor jeg var 43 år og nok rimelig tilfreds med mig selv og min krop, men bestemt ikke så meget, som jeg nu i dag kan se, at jeg burde have været. Måske er vi kvinder ofte bare kronisk utilfredse?

Vi må have lov til at have rynker og grå hår!

Her hvor jeg, og rigtigt mange af mine veninder, er, lige omkring de 50, oplever jeg en stor bekymring omkring det rent fysiske. Det er nemlig her, at alderen for alvor at sætte sin spor, rynkerne melder sig i højere grad, elasticiteten i huden er for nedadgående og det er måske ikke helt så let at holde vægten længere.

Det gælder selvfølgelig også mig selv – det kan jeg ikke sige mig fri for, selvom jeg langt hen ad vejen har det rigtigt godt med min krop og accepterer mig selv, som jeg er. Det er svært, for ikke at sige umuligt, helt at undgå en vis sorg over det tab af ungdom, der uundgåeligt begynder at sætte ind. Også selv om det er helt naturligt, og vi i virkeligheden bør glæde os og være taknemmelige over hvert eneste år, vi får.

Rynker og en aldrende krop må bare ikke være noget, som er forkert. Og ligesom de fleste mænd ikke kunne drømme om at farve de grå hår – det anses nærmest som ynkeligt – så skal vi kvinder i det mindste have “lov” til at lade være. Det er heldigvis en trend, som der er fuld fart på, og som jeg selv er deltager i. Næste step bør være, at vi må have lov til at have rynker.

Glæd dig, hvor du er!

Der er mange aspekter forbundet med at blive midaldrende og ældre, men lige når det kommer til udseendet, er der grund til i stedet at glæde sig over at være præcis, hvor vi er! Om ti år vil du garanteret se tilbage og tænke på, hvor godt, du så ud. 
Ligesom du lige nu måske kan se tilbage og tænke, at du burde have haft langt mere selvtillid for år tilbage.

Som Nora Ephron i en alder af 65 udtrykker det i bogen “Jeg er flov over min hals”:

»En af mine største ærgrelser er, at jeg ikke tilbragte min ungdom med at stirre kærligt på min hals. Det faldt mig aldrig ind at være taknemmelig for den. Det faldt mig aldrig ind, at jeg en dag ville tænke nostalgisk tilbage på en del af min krop, som jeg dengang tog fuldstændig for givet,«

 

Med andre ord, husk at nyde det og være taknemmelige lige dér, hvor du er. Du er så ung, som du overhovedet vil blive nogensinde.
Se på dig selv med ti år ældre briller og tænk så på, at det er nu og her, du skal glæde dig over dig selv – og den gode udgave af dig selv, som du garanteret er.

8 kommentarer
 1. Ditte
  Ditte siger:

  Du har så ret !
  Jeg nærmer mig 50 og jeg har det fantastisk, både indeni og udenpå, med alt hvad der følger med og jeg glæder mig over hvert år jeg bliver ældre. Det er ikke en straf at blive ældre – det er en gave som ikke alle er forundt.
  Knus og god karma
  Ditte

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Ditte,
   Hvor er det bare fantastisk at høre, at du er i balance med dig selv og din alder! Sådan har jeg det også, og det er et kæmpe privilegium.
   Og du har helt ret – hvert eneste år er en gave, som vi skal værdsætte og glæde os over.
   Mange kærlige hilsner og knus
   Jeanette

   Svar
 2. berit Hulgaard
  berit Hulgaard siger:

  Hvor er det rigtigt😍♥️, glemmer det af og til 😉, Men vi ska huske at nyde livet her og nu👍

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Berit,
   Det er godt med en lille reminder af og til, så vi kan glæde os, være taknemmelige og nyde de små ting. Og bare være.
   Mange kærlige hilsner og en dejlig dag til dig

   Svar
 3. Tina
  Tina siger:

  Meget smukt billede af dig, du er en smuk kvinde, det kan du være stolt og glad for 🙂
  Meget fint indlæg og du har så ganske ret.
  Vi skal lære at hvile i os selv og være tilfredse.
  Aften hilsner til du og gemalen og vuffer 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.