Guide – sådan får du perfekte bryn

perfekte bryn  Jeg har ikke perfekte bryn – men jeg ved, hvordan man snyder sig til dem! I virkeligheden er det de færreste, der fra naturens hånd er heldige at have fuldstændig harmoniske og symmetriske øjenbryn – og flotte definerede bryn giver et utroligt løft til ens udseende.
Det behøver slet ikke være svært, som du kan se i denne guide. Nogle få strøg med den rigtige makeup kan gøre hele forskellen.

Du kan også vælge at gå mere (semi)permanent til værks, hvilket jeg selv har tænkt at kaste mig ud i om et par dage, hvor jeg skal prøve det meget naturligt udseende microblading – det kan du læse mere om længere nede.

I denne guide kan du se, hvordan du ved hjælp af hhv. øjenbrynsblyant, en brow pomade og en brynpudder kan forme og markere dine bryn. Let og naturligt – eller mere markant.

Brynet kan give et ansigtsløft!

Perfekte bryn kan nærmest virke som et lille ansigtsløft. Hvis du ikke har prøvet det, så vil du blive overrasket over, hvor meget friskere og mere løftet, du ser ud med bryn, der er defineret og formet rigtigt. Igen – der skal uendeligt lidt til. For de fleste modne kvinder, er det særligt vigtigt, at det gøres på en let og fin måde – altså ikke på skovsneglsmåden – for ikke at gøre dem tunge, så vi ser trætte og overmalede ud.

Skal du ændre din form drastisk – det vil sige plukke dem mere end bare de allermest løstflyvende strå, så vil jeg til enhver tid anbefale en specialist, en dygtig kosmetolog eller en brow bar (I København kan jeg anbefale Sephora Benefit Brow Bar i Købmagergade, Frederiksberg Center eller Magasin Kgs. Nytorv)

Sådan finder du den perfekte form på dine bryn!

Find formen på dine bryn

Der er også trends inden for øjenbryn, og lige nu er tendensen, at de ikke skal bue helt så meget opad (det lidt overraskede look), men være lidt mere lige.
Men du går aldrig galt i byen med de tre klassiske rettesnore for at finde den perfekte facon på dine bryn:

 1. Hold en tynd makeuppensel eller lignende lige lodret langs næsefløjen. Linjen markerer hvor langt ind det klassiske bryn, der klæder de fleste, skal gå.

2. Linjen fra næsefløjen gennem midten af pupillen, når du kigger ligeud, markerer det højeste punkt på brynet.

3. Linjen fra næstefløjen og ud til den yderste krog af øjet markerer, hvor brynet slutter. 

 

 

Tegn det op, du mangler!

På billedet herunder ser du mine naturlige bryn! Dét, der er tilbage af dem efter mange års overplukning, der startede i 80’erne, hvor tynde bryn var moderne! (hvad tænkte vi dog på?)
Jeg kæmper og kæmper stadig med brynserum og glæder mig over hvert et lille strå, der trods alt kommer – men der er lang vej.
Derfor må jeg snyde lidt og tegne det, der mangler. Du kan jo lige scrolle op i toppen – eller gå ned i bunden – og se forskellen. De markerede bryn ser langt mere harmoniske ud! Og det vil faktisk også gælde, selvom det ikke er hår, du mangler. En lidt samlet kant og udfyldning af hullerne i brynet vil gøre underværker sammen med en flot trimmet form!

overplukkede bryn

 

Det kan du bruge til dine bryn

Sådan former du dine bryn

Her er de ting, jeg bruger til mine bryn, og som jeg vil gennemgå her. Pincetten er for mit vedkommende selvsagt kun til de hår, der er helt uden for nummer – de skal jo ud, og Tweezerman er altid en vinder. Men det er vigtigt at have velformede bryn og veltrimmede bryn.

Ellers vælger jeg at markere og tegne mine bryn op med enten en øjenbrynsblyant eller en bryn pomade – og skal de være ekstra markerede , fylder jeg op med en brynpudder. Endelig kan du bruge en transparent øjenbrynsgel til at holde dine bryn på plads (der findes også farvede brow gels, som jeg personligt ikke er så gode venner med).

Tegn op med blyant i små strøg

Lad os starte med blyanten fra Anastasia Berverly Hills. Det ultimative øjenbrynsmærke, og denne her Brow Definer er vanvittig god til at lave tynde streger, der ligner hår! Den har i øvrigt den fantastiske smarte ting, at den spidser sig selv, når du kører den tilbage.

Start med at børste dine bryn, så du har styr på formen fra start. Læg derefter små fine streger de steder, hvor formen mangler noget.
Og brug blyanten til at samle linjen lidt især nederst inde mod øjet – og evt. på det øverste punkt, hvilket vil give et løft.

Anastacia Brow definerAnastasia Brow Definer
Vil du have naturlige, smukt formede øjenbryn, så tænk LESS IS MORE. Nogle få streger, der ligner hår, som du langsomt bygger op, giver et langt flottere resultat end en fuld optegning eller en lang lige streg!

Øjenbrynsgele

Når dine bryn er flotte og færdige, så fiksér den evt. med en klar brow gel. Det kan fx være Nilens Jord eller Anastasia.

Brow pomade

Nilens jord brow pomade

I stedet for en blyant vælger jeg nogle gange en Brow Pomade fra Nilens Jord (eller Bare Minerals).
Med en skrå øjenbrynspensel laver du på samme måde små naturlige strøg, der ligner hårene. Fordelen er, at du med det samme får en fiksering, og det er også nemt at udfylde huller i øjenbrynet.
Brow gelen er også nem at arbejde med og giver en anelse mere markant look.

form dine bryn

Øjenbrynspudder

Brynpudder kan være lidt sværere at lave et naturligt look med alene, men den er uundværlig til at fylde ud og farve brynet op med, hvis du vil have et lidt er markant look. Det kan være utroligt flot, men for mig personligt er det mere et look til en større makeup – og som sagt skal man være varsom med det, hvis man er lidt oppe i årene 🙂

Anastasia brynpudder

Her har jeg så brygget op med alle tre ting – blyant, pomade og pudder. Læg mærke til, hvor roligt udtrykket bliver, når den nederste linje er mere lige (men stadig lavet i små strøg, der ligner hår). Men se også, at looket er mere tungt, og jeg ser lidt mere træt ud end med den lette og fine øjenbrynsmakeup længere oppe. Så jeg gentager lige, at nogle gange gælder det altså at less is more.

definerede bryn

MICROBLADING

Når, du nu ser mig her med mine (sølle) naturlige bryn – og mine optegnede bryn med Brow defineren, så kan der næppe være tvivl om, hvad der er pænest! Derfor har jeg tænkt mig at springe ud at få lavet looke mere permanent. Det vil sige semipermanent med den meget, meget flotte tatoveringsmetode, der hedder Microblading. Og det kommer til at ske allerede på onsdag med en opfølgning efterfølgende.
Det laves nemlig over to omgange med 4-8 ugers mellemrum og skal typisk friskes op hver 6-12 måned.

Microblading er en teknik, der netop laver de små naturlige streger, der vitterligt ligner rigtige hår. Ikke for mange, så det bare bliver en mørk optegning, men lige så pænt og naturligt, som jeg selv laver det herhjemme, når jeg snyder med makeuppen. Nu kommer jeg bare til at stå op og have perfekte bryn hver dag. Så det er også en løsning, der bør nævnes i disse moderne tider.

Jeg skal have lavet det hos Complete Me – og jeg kommer selvfølgelig tilbage med mere om, hvordan det er at få det lavet – og med resultatet.

I alt fald håber, at du har kunne bruge guiden.

4 replies
 1. Karin anna
  Karin anna siger:

  Tak for bryn guide.. den burde sendes til alle make uppere og tatovører.. jeg ser så mange med den tendens at de går alt for langt ind over næseroden.
  Jeg ved ikke om det er moderne men jeg synes det er så grimt. Dine anbefalinger er de rigtige.. tak tak tak.

  Svar
 2. Gitte K
  Gitte K siger:

  Tak for din inspirerende bryn-guide! Mine bryn overlevede med nød og næppe 90’ernes forbavsede Onkel Anders look – jeg har fået genetableret dem rimeligt, men anvender blyant fra Kiko. Jeg havde glemt Anastacia … skal lige tjekke det ud!
  Men jeg er begyndt at få grå hår i brynet. Bliver bryn grå med alderen og hvad gør jeg/vi så? Er det stadig Hanne Bang, who rules? Husker min mor farvede bryn med Hanne Bang .. ved du noget ?
  Tak igen for superfed inspiration!
  Knus Gitte K

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Gitte,
   Tusind tak for din kommentar. Ja, det er utroligt, at vi den gang syntes, at de tynde bryn var sagen 🙂
   Det er super relevant med dit spørgsmål om grå hår! Der skal du have fat i noget brynfarve – enten hos en kosmetolog eller også kan du kaste dig ud i det selv. Jeg bruger RefectoCil, når jeg farver bryn.

   Knus Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.