Se de endelige farver til væggene!

Som jeg skrev i sidste uge, var det blevet oppe over med at finde farver til væggene i vores nye hus. Malerne er i fuld gang, og jeg synes ikke, det hele skal være hvidt. Der må gerne være en væg ind imellem, hvor der er en farve, som giver liv og varme til indretningen.

Som du kunne se i det forrige indlæg var jeg i proces med nogle grå farver til badeværelserne, en dueblå til soveværelset, en pudderrosa til den ene stue, mens jeg var i tvivl om farven til den sidste stue.
Du kan se første del af processen her.

 Først har jeg gjort nogle tanker om indretningen i de enkelte rum, og dernæst har jeg købt farveprøver hos farvehandleren og sat nogle testere op på væggene. Jeg ramte faktisk de tre rigtigt i første hug, mens de to farver til stuerne – som også er de sværeste, synes jeg – var en ommer.
Nu skal du se, hvad det er endt med. Jeg vil lige sige, at det er meget svært at gengive farver på billeder, men jeg har gjort alt, hvad jeg kan for at gengive dem så godt som muligt.

En pudderfarvet niche med en antracitgrå reol i den ene stue

 

I stuen, hvor er fjernet en indbygget reol, er der nu en fin niche, som skal have en farve – og en farvet række reoler.
Jeg var på jagt efter den helt rigtige pudderfarve, og efter et par forsøg faldt valget på en nuance fra Dyrup, som hverken er for lyserød eller for fersken. Den skulle dog være lidt mere rød end gul i nuancen.


I stedet for den tidligere indbyggede reol, vil jeg sætte en række på fire kvadratiske 4-rums reoler fra Walter Grey. Jeg har 3 favoritfarver, som alle ville være flotte.

 Det mest trendy valg ville være den blå eller turkis, men jeg hælder stadig til den antracitgrå. Valget er dog ikke truffet helt endnu. Du kan gå ind og se dem alle her!

Den anden stue er landet på en mørkeblå væg!

Den anden stue har været det allersværeste valg! Jeg var inde på en grøn, men det duede absolut ikke til den rosa sofa og maleriet, som skal hænge på væggen.
Jeg har længe været vild med Årets farve 2018 fra Dyrup, som er dyb blå ved navn Black flame.

Ved hjælp af en visualizer app, tjekkede jeg farven til sofaen og maleriet, og så var jeg ikke længere i tvivl om, at mørkeblå var farven. Her er skærmbilledet, så du kan se, hvad jeg mener (app’en er Visualizer fra Nordsjö).


Her kan du se den sat op som prøve på væggen, hvor jeg har fotograferet den i aftenlyset. Den er mørk, men jeg tør godt vove springet, og jeg tror, det bliver flot.

Dueblå bagvæg i soveværelset!

Til soveværelset, var jeg ikke i tvivl om den smukke støvede blå farve Dowe Feather fra Flügger, og det viste sig at holde stik, da den kom op på væggen.Badeværelserne i lys og mørk grå

Egentlig er jeg at være mættet med grå vægge, som vi har haft i mange år – på nær på badeværelserne.

Det kommende spritnye badeværelse, som det lige nu kræver en pæn portion fantasi at forestille sig, har jeg fundet et lys grå farve til. Du skal fx forestille dig, at træværket bliver kridhvidt, hvilket vil få den gråhvide farve til at stå mere frem.


Jeg vil gerne bryde vægfarven med lidt kølig grå, så den kommer til at passe til de gråsorte keramikfliser og de mørke oxiderede armaturer fra Dornbracht (se vores armaturvalg her).


Det eksisterende badeværelse i husets underetage får udskiftet armaturer, håndvask og toilet – igen kan du se nærmere på vores armaturvalg her, og valg af toiletter her.
Det gamle badekar bliver stående og gulvet med små mørkegrå klinker beholder vi også. Men for at gøre det lidt mere spændende hopper vi ud i at male væggene helt mørkegrå i farven Neutral Grey 8 fra Flügger.


Min prøvemaling er ikke den smukkeste, men jeg kan se ideen, og jeg tror på, at det bliver super godt.

♥♥♥♥♥

Nu er beslutningerne taget – farvepaletten endte i pudderrosa, grå og blå og i både sarte og mørke farver. Jeg er selv ret godt tilfreds, og jeg glæder mig til at vise de færdige vægge frem. Og ikke mindst den færdige indretning om et par måneder 🙂

  10 replies
  1. Tina
   Tina siger:

   Det skal nok blive smukt og stilfuldt når du er blevet færdig med alle farverne.
   Den dybe blå er smuk og i så flot kontrast til sofa og maleri:-)
   Dejlig weekend ønskes herfra.

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Tusind tak, Tina. Det glæder mig, at du synes om det, og jeg er også super spændt på at se det færdige resultat.
    Rigtig dejlig weekend til dig.
    KH Jeanette

    Svar
  2. Tove B. Witt
   Tove B. Witt siger:

   Det blir’ super godt kære Jeanette, fine farvevalg til Jeres ting – loftshøjden er også med til at det er endnu mere oplagt at lege farverne, vi glæder os til at se det færdige resultat .
   Knus Tove

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Kæreste Tove,
    Det glæder mig meget, at du kan lide det. Særligt du med dine evner og gode smag for indretning.
    Jeg glæder mig vildt til at vise dig det hele. Og også til at se jeres nye hjem!

    Knus Jeanette

    Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    hej Marlene,

    Mange tak, det er jeg glad for at høre. Og du kan tro, at jeg glæder mig til at vise de færdige væggen – og det hele færdige resultat om et par måneder.

    Kærlig hilsen
    Jeanette

    Svar
  3. Birgitte Bonde
   Birgitte Bonde siger:

   Kære Jeanette
   Hvor er det nogle flotte farvevalg og hvor er det sejt, at du vælger andre farver end hvid. Jeg kan virkelig se idéen i det hele og ville ønske, at jeg turde gøre det samme 🙂 Det hele er gennemtænkt og jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat.
   Kh, Birgitte

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Kæreste Birgitte,
    Tusind tak, hvor er du sød. Skønt, at du kan se, hvad jeg tænker med det hele.
    Du skal bare hoppe ud i det, hvis du pludselig kan se en farve for dig til en væg. Det værste, der kan ske, er at du skal i gang med malerkosten een gang mere 😉

    Kærlig hilsen
    Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.