,

Baobab er det nye sort! Her er, hvad du skal vide om Livets Træ.

Er du endnu ikke stødt på baobab, så vil jeg gætte på, at det ikke varer længe! Jeg ser den yderst spændende olie og pulver fra frugtens pulp og kerner dukke op i flere og flere skønhedsprodukter – og som kosttilskud!
Nu vil jeg fortælle dig om, hvorfor baobab er så interessant, hvad frugten indeholder, og hvad den kan, og nogle eksempler på gode produkter med baobabolie og baobabpulver.

Reklame – jeg har fået produkterne til test!

Baobab er en af de ældste træsorter i verden og kendes også som Livets Træ. De kæmpestore træer kan blive flere tusind år gamle, men er ikke desto mindre i familie med bomuld og kakao. Der findes baobab-sorter på Madagaskar, i Australien og i Afrika, hvor træerne vokser under hård tørke og sol.

Baobabtræets store aflange frugter er som kæmpe vitaminpiller, der indeholder mere C-vitamin end appelsiner og mere kalk end mælk, foruden en række andre mineraler og fibre.
Indholdet af frugterne har både næringsmæssige og skønhedsmæssige fordele og indeholder fx mere antioxidant end nogen anden frugt!I Fiberindholdet er desuden så højt, at frugten virker probiotisk (stimulerer vækst og aktivitet af gavnlig mikroflora i tarmsystemet).

Det hvide frugtkød, som du ser på billedet øverst, sammen med baobab-kerner, er tørt og smager både syrlig og sødt som slik. Det males direkte som det er, fordi det er tørret inde i frugten og behøver derfor ikke alle mulige konserveringsmidler for at holde sig i lang tid. Baobabfrugt er godkendt som kosttilskud i EU, og pulveret kan bruges fx i smooties, i bagværk eller som drys på morgenmaden.

Urtekram har det fx på programmet i deres serie af superfoods.

Baobab som skønhedsingrediens!

Baobab er, især som olie, for alvor ved at vinde ind som en ny superingrediens i skønhedsplejen. Jeg vil dog også vise dig et enkelt produkt med det rene pulver fra frugtkødet.

Baobabolie udvindes ved at koldpresse frugtens små kerner, så man får en helt ren, naturlig og økologisk olie. Noget af det allermest interessante ved olien er, at den er småmolekylet. Det gør, at den er let og trænger hurtigt og dybt ind i huden, hvor den transporterer alle de gavnlige stoffer ned og giver fugt uden at lægge en fedtet hinde på huden.

Olien har, ligesom frugtkødet, et højt indhold af antioxidanter (højere end goji og blåbær), der virker reparerende og genopbyggende på huden, og en høj koncentration af vitaminer (A, C, D og E) og Omega fedtsyrer (3, 6 og 9), tilfører akut fugt, elasticitet og regenerering af hudcellerne bl.a. efter solskader. Baobabolie indeholder desuden en mindre del Omega 7, som er kendt for at reparere ødelagt hud.

Baobabolien gør huden blød og uden at virke fedtet eller tilstoppende, hvilket gør, at den er god for alle hudtyper.

Det første produkt, jeg vil vise dig, er fra danske Avivir. De indførte i sin tid Aloe Vera i Danmark, og har nu sat fokus på baobab med en serie på tre olier. Den lille er 100% baobabolie, som bruges i ansigtet, og den koster også mere (270 kr. for 50 ml.), men her får du den rene vare, og du kan nok selv forestille dig, hvor mange små kerner, der er høstet og presset for at fylde sådan en flaske!
Til kroppen, hvor man jo bruger noget større mængder, kan du vælge en blanding med 50% baobab og 50% mandelolie, som findes med eller uden citron myrtelduft til 380 kr. for 100 ml.
Den rene baobabolie er let og trænger hurtigere ind, mens du får lidt mere fedme med olierne blandet med mandelolie, hvilket er eminent til tør hud, fx på benene.
Du finder Avavir baobab-olier hos Matas her.

Det næste, jeg vil vise dig, er en nyhed fra Danmarks nordligste by, Skagen, hvor folkene bag den populære Skagens Fiskerestaurant, har udviklet Skagen Seaside, hvor de mikser Afrikas vidunderfrugt med en fantastisk lokal ingrediens – havtorn, hvor vi som som et af de eneste sted, foruden macadamianødder, rigtigt finder Omega 7, der er kendt for sin evne til at reparere huden og give fugt til tørre og skrøbelige slimhinder.
Skagen Seaside forener de to vidunderolier fra baobab og havtorn i en økologisk og naturlig plejeserie til både voksne og børn (bl.a. en fantastisk Baby Bum Balm, der er en anti-bakteriel multicreme).
De små molekyler i baobabolien får produkterne til at trænge hurtigt ind og fører alle de gode vitaminer, mineraler og antioxidanter ned i huden, hvor de plejer og giver fugt.
Lyng kommer ind i billedet som en naturlig og let duftgiver til bl.a. den super lækre bodylotion. Til hæle og særlig tør hud kan deres heal balm også anbefales!

Som du kan se på billedet, er Skagen Seaside gået all in og har lavet en ansigtsscrub med baobabpulver. Sammen med appelsinskal, tranebær og bambus, får du den glatteste bløde hud, når den masseres ind sammen med lidt vand eller olie.
Afslut med Baobab ansigtsolien.

Bare Minerals er med deres Eternalixir blandt frontløberne på baobabolie. Deres Skin-Volumizing Oil Serum er 2-faset og rystes sammen før brug. Den har et indhold af flere forskellige olier, hvor baobab er den, der står øverst på ingredienslisten og derfor har det højeste indhold og bevirker, at serummen er meget let og hurtigt absorberet. De små molekyler gør igen deres arbejde og bringer alle de nærende og opbyggende aktive ingredienser ned i huden, så den holdes elastisk og frisk. Serummen er derudover beriget med Calcium, aminosyrer og Vitamin B3 (også kendt som niacinamid og et af de mest anerkendte ingredienser i forhold til elasticitet, alderstegn og udjævning af hudtonen).
Bare Minerals Eternalixir serum med baobab fås hos Nicehair.dk her.

Det sidste produkt, jeg vil vise dig, er en nyhed fra Moroccanoil. Mærket, som laver de mest fantastiske hårpleje og stylingprodukter, og som om nogen er kendt for en anden vidunderolie, nemlig
argan – men her altså i samspil med baobaolie i deres helt nye serum, Mending Infusion, der reparerer og forsegler spaltede spidser.
Argan og baobab giver sammen et højt niveau af antioxidanter og aminosyrer i en cremet og let konsistens. Bruges i vådt hår til at styrke og reparere skadet hår og tilføre fugt og blødhed.
Kan dog også bruges i tørt hår til at samle spidserne.

♥♥♥♥♥

Nu burde du være opdateret på det som mange kalder det nye sort – både den lette, småmolekylede baobaolie med alle de gode egenskaber for huden, og baobabpulveret, der er et superfood fyldt med antioxidanter, mineraler og vitaminer, omega 3, 6, 9 – og endda lidt omega 7, som vi ellers sjældent støder på. Omega 7 er begyndt at få opmærksomhed i forhold til en række sygdomme som bl.a. hjerte-karsygdomme og diabetes.

En sidste ting, som er værd at nævne er, at produktionen af baobab gør en stor forskel for fattige familier i Afrika, som får en fair pris for deres arbejde.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.