Hvordan forholder du dig til Corona?

For lang tid siden fik jeg denne her lækre håndsprit i pressegave fra Touchland (reklame). Den er pludselig blevet mere aktuel, end man bryder sig om.

Mon ikke alvoren nu efterhånden er gået op for os alle omkring Coronavirussen? At det er tvingende nødvendigt at begrænse smitten, så der ikke er for mange, der bliver syge på een gang. Nogle laver stadigvæk lidt sjov med det og sammenligner med, hvor mange, der lige nu smittes eller dør af alle andre sygdommen. Selv havde jeg også en tendens i starten til at tænke, at det vel ikke var værre end alle mulige andre influenzaer.

Men jo, det er kritisk!
Ingen af os har dannet antistoffer mod Corona, og ingen er vaccineret af den gode grund, at der endnu ikke findes en vaccine. Det vil sige, at smittefaren er ekstrem stor. Får sygdomme først fat, kan den derfor sprede sig ukontrolleret. Prøv at forestille dig, at hele afdelinger på sygehusene lægges ned på een gang? Alt imens, at de svageste har brug for pleje.
På sygehusene er de lige nu ved at planlægge, hvor mange ekstra intensivsenge, der kan afses overalt. Og hvor meget ekstra personale, der kan findes uden omkring fx blandt folk, der er gået på pension.

Vi må alle tage ansvar!

Jeg er ikke gået panik, og jeg er ikke selv bange for sygdommen, men set i det brede perspektiv, så kan jeg med al tydelighed se, at det er en meget alvorlig situation. Det værste ville være at smitte de ældre i familie, eller andre i det hele taget, som kunne bliver udsat for fare.

Derfor må vi alle tage et ansvar og rette os efter de retningslinjer, der bliver udstukket.

Jeg er ikke bange for at gå i supermarkedet (jeg hamstrer ikke), på cafe eller køre i tog, men jeg undgår koncerter, biografture og andet, hvor man er tæt op ad mange andre mennesker.

Håndspritten er kommet i tasken, så den kan bruges, når jeg har været i butikker o.lign. Og endelig undgår jeg selvfølgelig mennesker, der hoster, er syge eller lige har været ude og rejse.
Håndtryk og kram er suspenderet.

Hvis vi alle overholder retningslinjerne, og folk passer deres karantæne, når de kommer fra røde områder eller har været i nærheden af smittede, så tror jeg på, at det hele nok kommer til at gå. Men det er alvorligt.

Hvordan forholder du dig til Coronaen?
Giver du kram? Eller er du begyndt at hamstre?

6 replies
 1. Yvonne i
  Yvonne i siger:

  Det her er dælen dulme alvorligt.. jeg arbejder på et privat hospital.. vi arbejder på højtryk med patienter som det offentlige ikke har tid til, skal hele tiden stå klar til akut patienter, når covid_19 først for alvor bryder ud ..bliver det sgu ikke sjovt..
  Såååå please se så for fanden …UNDSKYLD..OG GØR SOM MYNDIGHEDERNE FORTÆLLER VI SKAL GØRE…
  PAS PÅ HINANDEN DERUDE, STÅ SAMMEN OG HJÆLP HVOR DU KAN
  tak for din dejlige blog, som jeg bare elsker MAX

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kæreste Yvonne,
   Hvor er det en dejlig kommentar! Tusind tak. Og ja, det er dælme alvorligt, og også endnu mere, end da jeg skrev dette indlæg.
   Tak, fordi du skriver – og fordi du læser med.
   Vi hepper på jer derude. TAK for indsatsen.
   Mange kærlige hilsner og tanker
   Jeanette

   Svar
 2. Sanne Larsen
  Sanne Larsen siger:

  Jeg er serviceassistent på en skole hvor vi har mange handicappede og syge børn. Vi har også en afdeling for pensionister hvor de kan lave alt muligt. Især her skulle man tro at vi straks ville få nogle instrukser til hvordan vi skal forholde os eftersom vi kommer over det hele skolen. Intet har vi hørt fra vores ledelse, absolut ingenting… Heldigvis kan vi tænke selv og gør hvad vi kan som at spritte alt af flere gange dagligt og så vidt muligt holde os på afstand af børn osv… Desværre ved man også at IKKE alle gør noget før de hører det fra ledelsen fordi så er man hysterisk… Mvh. Sanne

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Sanne,
   Mon ikke, alle forstår det nu!
   Godt, du selv har kunnet tænke og tage ansvar.
   Nu får vi forhåbentlig knækket kurven.
   KH
   Jeanette

   Svar
 3. Anette Ninon
  Anette Ninon siger:

  💋Min søde lille nabo på 5 år sendte mig et fingerkys, hun er den kæreste lille pige.💋
  🍃🌸🍃

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.