Indret med grønne planter

Indret med grønne planter

hjerte-philodendron
Trenden har været der i et stykke tid, men det er som om, at de grønne planter i boligen for alvor er slået igennem. For mange af os er det ikke første gang, og jeg elsker planter og blomster i boligen. Men det er som om, at det i en årrække har været lidt outdatet med for meget af det. Jo, så har vi set masser af orkideer og små stramme rokokkobuketter, men nu – endelig – er de mere mormoragtige grønne planter og høje buketter rigtigt tilbage. Hvis du skal give din bolig et moderne look, så kan du med held tilføre lidt af de helt rigtige grønne planter.

Nu skal du se, hvad jeg på det sidste har hjembragt af nye grønne planter til den indendørs indretning. Og der er i øvrigt også en enkelt værdsat gave imellem.

Ikke, at man skal være slave af moden, slet ikke, men det er svært at undgå at blive præget af tidens tendenser, og nogle ellers elskede planter har været ude af mit hjem i et stykke tid. Det gælder ikke mindst pletter i luften, som jeg synes er noget af det fineste og mest dekorative.  I en rå potte som denne bliver det ikke mindre lækkert.

pletter-i-luften-plante
Plea Peperomioides
(også kaldet Parasolpilea, pengeplante, missionærplante) er slet ikke til at komme udenom for tiden. Og så sætter den hele tiden små aflæggere, så du kan lave nye små planter – og måske give dem som gaver. Jeg har fået denne her af Pia fra FiftyFabolous, som bare er hamrende god til det med planter – det kan du se mere meget om under bolig på hendes blog her.

plea-peperomioides

formere-plea-peperomioides

Clusia hedder denne her, som jeg har købt i Ikea for 29 kr. Nu efterfølgende har jeg set den i flere trendy blomsterforretninger – til en anden pris! 😉
(den vildt smukke – og også meget velduftende – diffuser er fra RPL Parfums).

clusia-plante

Philodendron, et ord, som jeg mindes fra min barndom – hvor de formentlig var moderne sidst – er en hel familie af planter, og jeg er ikke ekspert på området, skal jeg straks erkende. Den allermest trendy er dog uden tvivl den takkede fingerfilodendron. Sådan én skal jeg altså have! De er så dekorative, og bladene er også super flotte enkeltvis i en vase.

Indtil videre har jeg købt et par stykker af denne her (lidt billigere) udgave, som må være en hjertephildendron, der også er meget fine og giver et opdateret udtryk i boligen.

planter-i-indretningen

Hos blomsterhandleren faldt jeg også for denne her lidt tættere plante. Så vidt jeg kan identificere den, er der igen tale om en philodendron, en Philodendron Xanadu.

planter-boligen

Selvom de frodige tropeplanter er højeste mode, så kan spøgelsestræet godt være med endnu. Jeg synes, de er så dekorative (men jeg er ikke god til at holde dem). Her vil jeg også lige vise dig den helt specielle glasvase, jeg har sat det i. Den er faktisk også en flot hurricane med sølv indvendigt (fra det danske interiørmærke Pure Culture)

zigzag-trae

Når jeg har slået spøgelsestræet ihjel – og det sker med sikkerhed før eller siden – så er der ingen tvivl om, at den grønne vidunderskjuler skal forenes med en fingerphilodendron.
Se bare hvor smart den er med den frodige grønne farve!

pure-culture-glasvase

Kærlig hilsen Jeanette

6 replies
 1. Malin
  Malin siger:

  Jeg kender hverken dig eller din blog men fandt hertil igennem Pia. En ting er helt sikker; vi har fuldstændig den samme smag når det kommer til stueblomster. Pletter i luften, Pilea og Monstera er helt sikkert tre af mine favoritter – og moderne eller ej – jeg har altid elsket grønne (og gerne store) planter. Jeg elsker også det spøgelsestræ, men det bliver altid en kort fornøjelse – jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan de skal passes…

  Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Kære Malin,
   Hjerteligt velkommen her til bloggen 🙂
   Jeg håber, du finder andre ting, hvor vi har noget til fælles, eller der er noget, du kan få glæde af.

   Jeg har slået måske 7-8 spøgelsestræer ihjel gennem tiden, men jeg er vild med dem, så jeg bliver ved med at forsøge. Jeg er nået frem til, at jeg har vandet dem for MEGET! På den anden side, så skal de selvfølgelig heller ikke tørre ud.

   Mange hilsner
   Jeanette

   Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Du kan tro, den bliver passet og plejet – og den har allerede fået et par børn, som står i små potter nu 🙂

   Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Hej Lone 🙂
   Den er fra et mærke, der hedder Pure Culture. De laver mange spændende skåle, vaser, skjulere…m.m.m.

   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.