Inspiration til hverdagsmad

Inspiration til hverdagsmad

hverdagsmad_inspiration_gulerodspure

Ind imellem kan det være svært at finde på, hvad man skal lave til aftensmad. Derfor har jeg besluttet at dele nogle af mine hverdagsretter her på bloggen i håb om, at der er nogle elementer, du kan bruge til inspiration. Jeg vil i alt fald helt sikkert selv blive glad for et lille katalog af hverdagsmad, for retterne går jo desværre ofte ellers hurtigt i glemmebogen igen.

Det er ikke hver dag, jeg finder på noget nyt og lækkert – her står den også på rugsbrødsmadder og pasta med kødsauce ind imellem. Men jeg elsker at lave mad, så der kommer også retter på aftensbordet, som jeg kan have lyst til at dele. De er ikke vildt sofistikerede, det er jo hverdagsmad, og de tager typisk 30-45 minutter at lave, og så er der ofte fokus på grøntsager.

Den første hverdagsret er en lækker lille økologisk svinekotelet med kartofler, salat og gulerodspuré. Den er let at lave og tager den tid, som kartoflerne skal have i ovnen (eller i actifryeren, som jeg har brugt her).

Salaten består af hjertesalat, porrer i meget tynde ringe, lidt ristede pinjekerner og squash i tern med en syrlig dressing af hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber.

Gulerodspureen er let at lave og smager skønt. Skær gulerødderne i grove skiver og kog dem møre. Hæld kogevandet fra, men gem lidt til pureen. Blend gulerødderne med en anelse smør og/eller god olivenolie. Tilsæt lidt af kogevandet, så du får en god konsistens. Smag til med salt, peber og gerne lidt timian.

Voila!

2 replies
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Hej Pauline

   Tusind tak for den søde kommentar – og fordi du læser med her på Voksenlivsstil 🙂

   Kh Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.