Jeg gider ikke være hot – sådan fik jeg hedeturene til at forsvinde UDEN hormoner!

Reklame for Femarelle!

Nu skal vi ind på vigtigt emne, som berører, har berørt, eller kommer til at berøre os alle, men ikke desto mindre stadig kan være behæftet med tabuisering og for nogle også skam: overgangsalderen!

Heldigvis lever vi i en tid, hvor vi kvinder er rigtigt gode til at dele vores tanker og erfaringer med hinanden, og overgangsalderen bør på ingen måder være undtaget. Der er intet galt eller flovt over at gå ind i en ny og spændende livsfase, og hvis vi kan løfte hinanden og dele vores erfaringer, er der vel ingen grund til at holde sig tilbage.

Om man er enig eller ej i Renée Toft Simonsens personlige oplevelse – eller hendes måde at håndtere sin overgangsalder på – i bogen Jeg er f*cking hot (læs min anmeldelse her), er i mine øjne fuldstændig underordnet. Det vigtigste er, at hun skriver åbent om emnet og giver en masse andre kvinder følelsen af ikke at stå alene. Det har også været med til at give mig modet til at tage emnet op her på bloggen.

Jeg gider bare ikke være hot!

Jeg har taget kontakt til firmaet bag kosttilskuddet Femarelle og spurgt, om de kunne tænke sig at lave et samarbejde med mig. Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er dem, der har kontaktet mig, men mig, der har oplevet på egen krop, at Femarelle er et super interessant alternativ til hormoner – og har en eminent virkning på mig. Alt for godt til ikke at dele her på bloggen.

Da jeg for et par måneder siden begyndte at mærke varmen komme bølgende ind imellem, og fugten brede sig på kroppen, var jeg godt klar over, hvad klokken havde slået! Jeg fik fluks en tid hos en gynækolog, som kunne bekræfte, hvad jeg nok allerede vidste, at æggene ikke længere stod i kø hos mig. I øvrigt kunne hun give mig en ganske klar besked om, at hormontilskud ikke var nogen god idé i mit tilfælde.
I en alder af 52 var der ikke tale om en tidlig overgangsalder, og min symptomer var også til at overse, så risikoen ved hormoner ville langt overstige fordelene. Hun var dog helt med på, at jeg tog Femarelle, hvis det virkede for mig!

Jeg var nemlig så småt begyndt på Femarelle Recharge, som jeg havde læst en masse om, og allerede i løbet af de første uger følte jeg, at humøret steg og jeg kom i en god balance. Jeg har nemlig ikke lyst til bare at acceptere ulemperne ved at mangle et hormon med alt, hvad det kan medføre af hedeture, manglende nattesøvn, ledsmerter, tørre slimhinder, humørsvingninger, tab af knoglemasse, hårtab og tab af elasticitet i huden…you name it. Slet ikke, når der findes et naturligt, hormonfrit alternativ.

Efter to måneders indtag af pillerne, har jeg ingen hedeture, hverken om natten eller i løbet af dagen. Jeg er ikke hot, men har det faktisk bare super godt.

Femarelle er et mildt og hormonfrit middel, der virker for mig!

Vi er alle forskellige, og vi kan være mildt eller hårdt ramt af overgangsalderen i kortere eller længere tid. Derfor har vi selvfølgelig også hver vores strategier og holdninger til, hvad der er bedst for os hver især. Jeg skal ikke sige, hvad der er det rigtige, men blot, hvad der virker for mig.

Egentlig var min oprindelige holdning, at jeg bare skulle have nogle hormoner, så alt kunne være, som det plejer. Nogle taler for det, mange imod. Risikoen for brystkræft og kræft i underlivet stiger med indtagelsen af hormoner over en længere periode, og i mit tilfælde var der som sagt absolut intet, der logisk talte for det. På den anden side kan østrogen beskytte mod andre former for kræft, fx i tarmene. Så der er vel ikke noget at sige til, at vi kan være i vildrede, om vi skal tage hormoner eller er. Men så er det jo, i mine øjne, fantastisk, at der findes et naturligt produkt som alternativ, der stimulerer vores egne østrogenreceptorer.

Femarelle er nu dokumenteret gennem 17 år og anbefales af europæiske gynækologer som førstevalg mod gener i forbindelse med overgangsalderen. I Sverige og Norge har kvinderne kunnet få det i årevis, mens det først fornyligt er kommet til Danmark.

Kort fortalt var det, som vakte min interesse, at Femarelle ikke indeholder hormoner – hverken kunstige eller plantebaserede. Alligevel kan det beviseligt lette symptomerne i forbindelse med overgangsalderen og har gennem kliniske studier vist bl.a. at forebygge knogleskørhed.

I stedet for hormoner er hovedingrediensen i Femarelle et klinisk dokumenteret stof, DT56a, som udvindes ved behandling af en særlig soyabønne.  DT56a virker ved at stimulere de østrogenreceptorer, som vi har overalt i kroppens celler, men er moduleret, så det IKKE påvirker vævet i bryst og underliv.
Jeg har tænkt mig at studere det nærmere og vende tilbage til emnet i en senere indlæg. Lige nu er hovedsagen:

– at det virker for mig
– at det anbefales af gynækologer – også i stedet for kunstige hormoner
– at det er klinisk dokumenteret (se videnskabelig dokumentation her).

Femarelle findes i tre udgaver til før, under og efter overgangsalderen

Femarelle fås i tre udgaver:
Rejuvenate – er målrettet kvinder i præklimakteriet, altså årene op til den egentlig menopause, hvor hormonerne kan begynde at genere for nogle allerede i sluttrediverne!
Recharge – er til årene omkring menopausen.
Unstoppable – er målrettet behovet efter overgangsalderen. Indholdet af det afgørende DT56a er faktisk præcis det samme i alle tre udgaver, men fx er Unstoppable tilsat ekstra kalk og D-vitamin for at beskytte knoglerne.


Prisen er også den samme, 289 kr., for en måneds forbrug uanset, hvilken version, du vælger.
Femarelle kan købes hos bl.a. Matas her(reklamelink)

♥♥♥♥♥

Så fik jeg taget hul på emnet, som jo berører os alle før eller siden. Nogle mærker til det allerede i en relativ ung alder, mens andre får – få eller mange – symptomer eller gener senere. Andre igen glider igennem uden det store.

For mit vedkommende har Femarelle gjort livet meget lettere – og fik hurtigt slukket for varmen – efter små to måneders brug. Jeg tager den foreskrevne ene pille morgen og aften, men i en periode på ca. 1 uge fordoblede jeg dosis, hvilket man kan gøre, hvis man trænger til at booste niveauet, og det viste sig at være rigtigt godt for mig.
Lige nu kan jeg slet ikke forestille mig nogensinde at give slip på DT56a som det lille spark til alle mine østrogenreceptorer.

8 kommentarer
 1. Susanne
  Susanne siger:

  Tusind tak for din indlæg, synes det er lidt svært at finde information omkring dette. Så dejligt at du vil dele.
  Jeg har nu købt min første pakke Femarelle, jeg gider ikke svedeture og dårligt humør.
  Har du nogen gode råd til Roll-on i hverdagen, hvad bruger du pt. hvis man må være så fri 😀

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Susanne,
   Tusind tak for din kommentar. Det glæder mig meget, at mine erfaringer kan bruges, og det er netop derfor, jeg tager emnet op. Så tak for det.
   Jeg håber, at du får lige så gode resultater med Femarelle, som jeg har. Du må endelig give det lidt tålmodighed – gerne op til 3 måneder.
   Du må så hjertens gerne spørge om roll-on 🙂 Jeg bruger p.t. Vichys 24 hrs deodorant til sensitiv hud. Den har en svag fin duft, som ikke dominerer på nogen måde, og den virker fint.
   Jeg kan også varmt anbefale Clarins.
   Kærlig hilsen og held og lykke med Femarelle – får du lyst, så skriv endelig til mig, hvordan det virker på dig!
   Jeanette

   Svar
 2. Mormormedstiletter
  Mormormedstiletter siger:

  Godt indlæg, som jo bliver relevant for alle kvinder på et eller andet tidspunkt😊
  Jeg bruger selv Femarelle og kan også varmt anbefale det. Føler mig på en eller anden måde hjulpet gennem denne her tid selv om jeg ikke har så mange symptomer og derved nok er i den heldige del😊

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tak for din søde kommentar! Det er rigtigt fint at høre, at du også har gode erfaringer med Femarelle. Og selvom du ikke har de store symptomer, så kan du jo glæde dig over, at du også sætter ind i forhold til senfølger – der er jo meget mere i det end hedeture! Fx knogler, hud og hår.

   Kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar
 3. Tina
  Tina siger:

  Det lyder som et spændende produkt, som jeg skal studere nærmere:-)
  Vi har nemlig også tendens til knogleskørhed i familien og det dækker det også.
  Jeg tror bare jeg er ved at være igennem min periode, helt uden noget behandling andet end livet på landet og frisk luft, masser af koldt vand osv. Men er dog lidt tung i kroppen, så måske alligevel jeg skulle prøve.
  Hilsner og en dejlig weekend til du og gemalen:-)

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Tina,
   Du har helt ret i, at det allervigtigste er motion og en sund livsstil 🙂
   Men, når det så er sagt, så synes jeg bestemt, at Femarelle er værd at overveje i forhold til også senfølger af overgangsalderen, såsom netop tab af knoglemasse. For her har det altså en dokumenteret effekt.
   Men som sagt, så har vi alle jo værd især vores strategier og opfattelser, og jeg kan jo kun fortælle, hvad jeg tænker og synes virker for mig. Men super fedt, at du gider læse det og reflektere. Tak for det.

   KH og en skøn weekend
   Jeanette

   Svar
 4. Bente
  Bente siger:

  Tusind tak for at dele dine erfaringer med dette knap så “hotte” emner. Jeg vil helt sikkert prøve Femarelle.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Bente,

   Tusind tak for din kommentar, som jeg blev meget glad for. Det er jo et lidt “specielt” emne, så det er dejligt at høre, at det kan bruges.

   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.