Julekonfekt med Kahlúa og appelsin
Hjemmelavet marcipankonfekt giver masser af muligheder for at sætte gang i kreativiteten. Jeg laver ikke så mange forskellige stykker konfekt, men beslutter mig fra starten for 4-5 varianter, som jeg kan producere på “samlebånd”, så det ikke bliver alt for besværligt. Det er som regel klassikere med marcipan og nougat tilsat diverse nødder og tørret frugt, men den kan også være lækkert at blande en lille smule spiritus i en del af marcipanen.
I år har jeg levet en blanding med calvados (1 spsk til 200 gram marcipan) – og ikke mindst en for mig ny marcipanblanding med Kahlúa og revet appelsinskal, som efter min mening er blevet rigtig lækker.
Opskrift
200 gram marcipan
Revet skal af en lille usprøjtet appelsin
3/4 spsk Kahlúa
Jeg gør ikke andet end at overstrække stykkerne med god chokolade og drysse med lidt guldstøv. Du kan også lægge en mandel ovenpå. Se her, hvordan du tempererer overtrækschokolade.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage