Julekonfekt med Kahlúa og appelsin

Julekonfekt med Kahlúa og appelsin

Hjemmelavet marcipankonfekt giver masser af muligheder for at sætte gang i kreativiteten. Jeg laver ikke så mange forskellige stykker konfekt, men beslutter mig fra starten for 4-5 varianter, som jeg kan producere på “samlebånd”, så det ikke bliver alt for besværligt. Det er som regel klassikere med marcipan og nougat tilsat diverse nødder og tørret frugt, men den kan også være lækkert at blande en lille smule spiritus i en del af marcipanen.

marcipan med kahlua_2

I år har jeg levet en blanding med calvados (1 spsk til 200 gram marcipan) – og ikke mindst en for mig ny marcipanblanding med Kahlúa og revet appelsinskal, som efter min mening er blevet rigtig lækker.

Opskrift
200 gram marcipan
Revet skal af en lille usprøjtet appelsin
3/4 spsk Kahlúa

marcipan med kahlua.jpg

Jeg gør ikke andet end at overstrække stykkerne med god chokolade og drysse med lidt guldstøv. Du kan også lægge en mandel ovenpå. Se her, hvordan du tempererer overtrækschokolade.

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.