Eksamen bestået- klar til tredje år på psykoterapistudiet!

I lørdags bestod jeg den mundtlige teoretiske eksamen efter andet år på psykoterapeutstudiet på Nordisk Gestalt Institut. Det betyder først og fremmest, at jeg er klar og godkendt til at fortsætte på overbygningen. Dermed kan jeg efter to år mere blive certificeret psykoterapeut – og faktisk allerede om et års tid, om alt går vel, få lov til at begynde at arbejde med klienter. Tiden går stærkt, og jeg er overlykkelig for, at jeg kastede mig ud i en ny uddannelse! 

Jeg har truffet et livsforandrende valg - som 54 årig - og nu er jeg halvvejs igennem mit studie. Og jeg har allerede nu givet mig selv en større gave end jeg kunne have forestillet mig. En livsforandrende gave, en passion, en ny opmærksomhed, en større glæde, en ny mening og nye fremtidsmuligheder.
Når jeg har været lidt fraværende her på bloggen på det sidste, så er det fordi, jeg har læst til eksamen! Jeg har læst op, og jeg har forberedt mig, og jeg har skrevet ned fra forskellige kilder og forholdt mig til de 66 emner, jeg skulle op og trække 4 af – og tale direkte fra hoften om.
Jeg har haft nogle ekstra sessioner med min lærer, været til en ekstra workshop og haft et par øvedage med to af mine medstuderende. Været en total nørd 🙂

 

Gestaltterapi er en psykoterapeutisk retning, der tager udgangspunkt i, at klient og terapeut sammen og i et ligeværdigt forhold undersøger, hvad der er, og hvad der sker i klienten her og nu. Fortiden er ikke interessant for fortidens skyld, kun i det omfang, den rumsterer i nutiden. Terapeuten analyserer og fortolker ikke, men følger og støtter nænsomt klientens proces. Intet er forkert og alt kan rummes – der er, hvad der er!
Formålet er at skabe klarhed og indsigt for den enkelte, måske ligefrem store AHA-oplevelser, hvor ting pludselig falder på plads og giver en ny vej frem i livet. Ved at opdage sig selv og være opmærksom på egne behov, følelser, tanker og sansninger, bliver der større råderum for at tage valgmuligheder og ansvaret for eget liv tilbage til sig selv.Jeg har fundet min passion!

Den eksamen har været hver en times forberedelse værd! Ikke bare det faktum, at jeg fik topkarakter – hvilket jeg selvfølgelig er stolt af – men især, fordi stoffet er faldet fuldstændig på plads indeni mig i løbet af processen. Og fordi, jeg har opdaget, hvor meget den interesserer mig – og hvor meget, jeg vil det her. Jeg har fundet min passion, og jeg føler, at jeg er godt på vej til at nå ind til min indre terapeut og forhåbentlig en ny plads i verden.

Det har ligefrem taget bolig i mig, føler jeg, og gestaltterapien, som er den retning, jeg læser, er også en retning i livet, en væren-i-verden. En vågen opmærksomhed på mig selv og andre. På det, jeg gerne vil, og det jeg gør – eller ikke gør. På at være tilstede i nuet. På, at ansvaret for mit liv og mine behov er…mit!

 

Det handler ikke om at kunne en masse udenad og være teoretisk som terapeut. Tværtimod! Men det handler om at kunne være nærværende, empatisk og autentisk tilstede, at være vågent opmærksomhed på, hvad der foregår, og støtte sin klient i at opdage sig selv.

 

 

Tiden er din!

At påstå, at det aldrig er for sent at starte en ny vej i livet, er vel en sandhed med modifikationer. En dag, så er det for sent! Livet varer ikke evigt, og at se det faktum i øjnene er netop vejen til at være tilstede i nuet – og se at få trukket de valg, vi ønsker, kan og vil, netop også før det er for sent.

Og, når det er sagt, så mener jeg jo bestemt ikke, at vi behøver lade alderen stå unødigt i vejen for vores ønsker og drømme. Tiden er din, og du har hver dag små og store valg, du kan træffe – hvis du vel at mærke er opmærksom på dine behov og dine muligheder.

Satre påstod endda, at vi mennesker ikke er andet end summen af vores valg.

Jeg har truffet et livsforandrende valg – som 54 årig – og nu er jeg halvvejs igennem mit studie. Og jeg har allerede nu givet mig selv en større gave end jeg kunne have forestillet mig. En livsforandrende gave, en passion, en ny opmærksomhed, en større glæde, en ny mening og nye fremtidsmuligheder.

Nu glæder jeg mig til at klø på med 3. år – med mere teori, praktisk øvelse i terapeutrollen og fortsat egenudvikling – og jeg ser så utroligt meget frem til den dag, jeg kan begynde at støtte andre i deres proces ♥

Du vil stadig kunne følge med undervejs her på Qland!

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.