,

Hudpleje for krop og sind!

 Fredagsfavoritten i denne uge har fokus på hudpleje og sindet. Stress, dårlig søvn og sygdomme sætter sig i huden. Stress nedbryder kollagen - og dårlig søvn tolkes i øvrigt af kroppen som stress..
Fredagsfavoritten i denne uge har fokus på hudpleje og sindet. Stress, dårlig søvn og sygdomme sætter sig i huden. Stress nedbryder kollagen – og dårlig søvn tolkes i øvrigt af kroppen som stress. Stress og søvnproblemer kan der være mange svære og dybe grunde til, men måske kan du bruge din hudpleje til et lille ekstra fokus på din egenomsorg. Tage et lille break, mærke at du gør noget kærligt for dig selv – og nyde de skønne konsistenser og afstressende dufte, jeg har valgt ud i denne uge.


Indeholder reklamelinks

 

Der findes ligefrem et fagligt område, der hedder Psykodermatologi, der beskæftiger sig med sammenhængen mellem huden og den følelsesmæssige sundhed. Hvordan forskellige indre tilstande sætter sig i huden – og også hvordan hudterapi med fx planteekstrakter kan have nærende egenskaber for krop og sind og æteriske olier kan række dybere end bare duft.

 

Bag Lucia Care står Nanna Kirkebjerg, som er speciallæge i almen medicin og uddannet i naturmedicin.

Bag Lucia Care står Nanna Kirkebjerg, som er speciallæge i almen medicin og uddannet i naturmedicin. Idéen til Lucia Care tog form for 5 år siden, da Nanna drev en stressklinik, hvor hun anvendte naturmedicinske olier til stresslindrende badeterapi og til at aflaste nerve-sanse-systemet. Læs mere i dette indlæg.

 

 

Serien Edelweiss fra The Body Shop har sat fokus på stresspåvirkning, som nedbryder hudens produktion af de naturlige byggesten.

NYHEDEN Serien Edelweiss fra The Body Shop har sat fokus på stresspåvirkning, som nedbryder hudens produktion af de naturlige byggesten. Med ekstrakter fra Edelweiss, som lever under barske omgivelser, hvor den vokser og blomstrer.

 

Huden er en sladrehank

Vi kender nok alle til, hvor meget søvnen betyder for fastheden i ansigtet, for øjenomgivelserne og vores generelle velbefindende. Bare én dårlig nats søvn kan aflæses i huden i et laboratorium. Stress og dårlig søvn øger niveauet af kortisol i kroppen og det påvirker produktion og nedbrydning af kollagen og elastin, som er byggestene til huden.

Benamôr har lavet den skønneste, ultrafede, multibalm til både krop, ansigt og hår med lavendel.

Jeg elsker lavendel! Duften gør mig godt og er da også kendt for sine beroligende egenskaber. Benamôr har lavet den skønneste, ultrafede, multibalm til både krop, ansigt og hår med lavendel. Og også en mild og blød og velduftende rensemælk med rose. De smukke og traditionsrige portugisiske skønhedsprodukter fra Benamôr fås hos bl.a. Illum Bolighus.

 

Manglende søvn giver stress og inflammation

Når, du lider af søvnmangel, opstår der en stresstilstand i kroppen. Udover, at det går ud over kollagen og elastin, så opstår der også en inflammation i huden pga. kortisol. Det kan give rødme og udslæt eller urenheder.

Lavendel virker beroligende og er hovedingrediensen i den nye Sleep serie fra The Body Shop.

Jeg er stor fan at æteriske olier på pulspunkterne før sengetid. I hudplejeprodukter er doserne altid godkendt, så du ikke får for meget ! Lavendel virker beroligende og er hovedingrediensen i den nye Sleep serie fra The Body Shop.

 

Giv tankerne et hvil

Hudpleje kan selvfølgelig ikke løse vores store problemer i livet, kriser, bekymringer og tilstande, som vi slås med.
Men det kan være en lille selvkærlig ting, vi gør for os selv. Sammen med at lade tankerne få et hvil, slippe skærmene i god tid, før vi går i seng – og prioritere at gå tidligt i seng (gerne på nogenlunde samme tid hver dag).

 

Rosenvand er rigt på antioxidanter og har både fugtgivende og beroligende egenskaber. Danske Miqura har med deres nye ZEN BEAUTY Harmony serier sat fokus på sindet.

Rosenvand er rigt på antioxidanter og har både fugtgivende og beroligende egenskaber. Danske Miqura har med deres nye ZEN BEAUTY Harmony serier sat fokus på sindet, på balance og hudpleje i et. Her finder du mist til ansigt og pude, roll-on olier til pulspunkterne og masker til ansigt, fødder og hænder, når du rigtigt skal forkæle sig selv.

 

Australian Busk Flower Essences er baseret på planter høstet i den vilde australske natur.

Australian Busk Flower Essences er baseret på planter høstet i den vilde australske natur. Grundlæggeren er naturopath og femte generation af australske urteterapeuter. Hans mission er at videregive al den unikke viden og medicinske egenskaber for at åbne op for dit fulde potentiale og skabe emotionel sundhed og velvære. Australian Busk Flower Essences fås hos NatureSource.

 

Har du brug for et boost?

Planterne kan naturligvis bruges til andet end ro og afslapning! Har du brug for klarhed, opløftning og et energiboost, så kan du se efter fx orangeolier.

Roll-on olie med tigerøjesten og æterisk blodappelsinolie fra Miqura. Olien rulles på brystet eller langs ryggraden ved behov for en opløftende effekt og kan bruges daglig. 

Roll-on olie med tigerøjesten og æterisk blodappelsinolie fra Miqura. Olien rulles på brystet eller langs ryggraden ved behov for en opløftende effekt og kan bruges daglig.


KLIK HER OG SE ALLE FREDAGSFAVORITTERNE!

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.