Klip hækken forsigtigt inden Skt. Hans – eller vent!

Du kender sikkert “reglen”, at hækken skal være klippet inden Skt. Hans. I virkeligheden skal gøres det meget let og forsigtigt – eller helt vente til september. Så, når du det ikke, så skal du ikke have dårlig samvittighed. Tværtimod!
Vi har nænsomt rettet hækkene i vores lille have til i dag, og jeg er så glad for, at det viste sig, at solsortene og deres unger, som du kan se længere nede, kun kortvarigt blev forstyrret.

Klip ikke hækken tæt og voldsomt før Skt. Hans. Vent gerne til september for dyrelivets skyld.

Vi har trimmet hækkene en anelse i vores forhave i dag. Men forsigtigt og ikke alt for pænt og snorlige – for både fugle og insekter foretrækker egentlig, at vi venter til september!

Vi har ikke ret meget have. Bare to små gårdhaver foran og bagved vores rækkehus. Foran er der hække, og dem har vi rettet til i dag. Ikke for tæt og voldsomt, for hvis man klipper her om sommeren, og måske endda gerne før Skt. Hans, så skal man tage hensyn til dyrelivet. Insekter og fugle har glæde af alle de nye skud, og desuden kan der gemme sig fuglereder i hækken.

Hos os pippede det lystigt i den side, hvor der er en vedbend-hæk, og der åbenbarede sig den sødeste folk unger af de solsorte, som jeg elsker holder til i vores forhave. Faktisk forkæler jeg dem med æbler og frisk vand og lidt solsikkekerner ind imellem. Så de har viseligt slået sig ned lige over fuglebadet.

Pas på med at klippe hækken før Skt. Hans. Her er en rede med solsortunger, som kun kort blev forstyrret.

Jeg må ud og have sat et par grene for, så reden ikke er blevet for eksponeret for eventuelle fjender!

Jeg er så glad for, at vi ikke fik nærmet os dem med hækkeklipperen, selvom de nok har fået lidt af en forskrækkelse. Der gik dog ikke længe, før jeg kunne se, at de fik en lur derinde.

Når du ikke hækken før Skt. Hans, er du en helt!

Der er altså ingen grund til at stresse over, om hækken er snorlige før Skt. Hans. Du er en sand helt for dyreliv og biodiversitet, hvis du venter. Eller i alt fald venter med at klippe tæt og kraftigt ind! 🙂

Vi har trimmet, og jeg skal indrømme, at det har pyntet og givet lidt plads og luft på vores lille frimærke. Men vi har klippet nænsomt og holdt øje med fuglereder.

Buksbomhækken er rettet til.

Vores buksbom ud mod vejen er blevet rundet nogenlunde pænt, men de gemmer heller ikke rigtigt på noget.

 

Jeg er nu glad for, at vi opdagede, hvor solsorten holder til og nu kan lytte efter deres pippen. Måske endda være heldige at se de små flyve fra reden ♥

Pas på med at klippe hækken før Skt. Hans, hvor fuglene har reder!

Det er en udbredt misforståelse, at havens hække og buske skal beskæres kraftigt om sommeren. Vil man styrke biodiversiteten og hjælpe dyr og insekter i haven, skal man vente med at beskære hækken til september” – Dyrenes Beskyttelse. Læs mere her.


 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.