Båden er vokset – også på mig!

Grand Banks Europa 42 er vores flydende sommerbolig.

Vores flydende sommerbolig! En Grand Banks Europa 42 – Stens drømmebåd, som det pludseligt blev muligt at få fat i!


Hvis du har fulgt med her på bloggen længe, så ved du, at vi har været i en proces de senere år, hvor vi har købt ny båd nogle gange! Det har ligesom grebet om sig hen ad vejen, og nu er vi landet i en klassisk motorbåd, en Grand Banks, som nærmest fungerer som et flydende sommerhus. Jeg nyder den større bevægelsesfrihed og mulighed for at kunne leve mere ombord.

 

Det har været lidt af en rejse fra vi besluttede os for at prøve det af at sejle, til nu, hvor vi har den femte motorbåd på fem år!!! Prøv at forestil dig, hvor meget, vi har måtte høre for det 🙂
Det har grebet om sig, interessen fra især Stens side, er vokset og vokset, og jeg er bestemt også meget, meget gladere for at sejle nu, hvor vi er landet godt og grundigt i en Grand Banks Europa 42.

Vi nyder flybridgen på vores Grand Banks Europa 42.

Jeg nyder den større bevægelsesfrihed om bord, også mens vi sejler!

Jeg føler mig meget mere hjemme

Den nye båd er større, der er “første-sal”, en flybridge, jeg føler mig ikke så klemt, fordi der er mere plads at boltre sig på. Under sejladsen går det nu langsommere, men det handler mindre om bare at komme fra A til B, så der er et liv undervejs. Jeg kan bevæge mig rundt, lave en kop te, sidde udenfor, læse og hygge mig på en helt anden måde. Der er også blevet plads til, at jeg er “inviteret” lidt mere ind i form af at sætte et lille feminint touch her og der.

Hjemmearbejdsplads på båden!

Et koncentreret øjeblik til online pressemøde i går med Sephora!

Lige nu er vi sejlet ud i det danske sommerland, i Hornbæk, hvor vi nærmest føler, at vi har et flydende sommerhus med den smukkeste udsigt. Byen nyder vi også, spisestederne, og butikkerne, og vi har også gode venner, der bor heroppe.

Grand Banks Europa 42 har god plads til både mennesker og dyr.

Der er god plads til både dyr og mennesker, og Viola nyder det da også meget mere på den nye båd.

 

 

Der er ikke de store forpligtelser på en båd. Alt er komprimeret, der er ikke den store rengøring – og det er som om, mænd bliver mere huslige på en båd. Der bliver poleret og vasket vinduer og støvsuget, og jeg derimod kan give slip og nyde det.

 

Bagbroen på Grand Banks Europa 42 er dejlig rummelig.

Båd som alternativ til sommerhus

For os er båden et alternativ til at have et sommerhus. Vi kan bare rykke rundt som det passer os, og selvfølgelig også nyde havnelivet hjemme ved os selv. Vi er så heldige at have fået plads tæt på, hvor vi bor. Det er blevet meget attraktivt de senere år at sejle, så vi er glade for, at vi skrev os op for år tilbage.

Køkken på Grand Banks Europa 42.

Ikke den dårligste udsigt til opvasken! På fantastiske Vejrø for et par uger siden.

Der er selvfølgelig ikke de store udfoldelsesmuligheder, når det kommer til indretning i forhold til et sommerhus – til gengæld er der ikke ret meget rengøring og vedligeholdelse – eller græsslåning – der skal klares heller.

Jeg har fundet nogle skønne – ikke-maritime – indiske puder hos Roomers, som giver en lækker og lidt anderledes personlig stil på båden.

Jeg kan godt ind imellem drømme have og krukker, om puder i læssevis, hængekøje og bambusmøbler, men jeg har da fået lov til at sætte mit præg med lidt puder og blomster. Ikke for meget, for det her er også en man cave. Så regerer jeg på den anden side nok lidt mere hjemme i huset 🙂

 

Det er virkelig en stor ekstra værdi med en flybridge, hvor solen og den friske luft rigtigt kan nydes! Nu med lavendel 🙂

 

Og jeg skal altså ikke klage over to kahytter, to toiletter, brusebad, et rummeligt overdækket agterdæk, flybridge med sofa, en dejlig stue og et fint stort køkken.
Som du kan se, så er det nærmest et lille hus ♥

Alt er i de mest gedigne materialer, i teaktræ og mahogni. Bemærk det fantastiske parketgulv!


Et godt kompromis

Båden er blevet større – og en del dyrere, end vi havde regnet med for 5 år siden – men det er så vores “sommerhus”. Det er også endt med at blive et godt kompromis, hvor Sten til dagligt har sin mandehule, men hvor jeg også kan lide at være – og har plads til at være. En dug, lidt puder og en buket blomster gør også en kæmpe forskel for mig i forhold til at føle mig hjemme og “med i hulen”. Det er blevet mere en sommerbolig, og jeg må sige, at jeg nyder at være her og komme lidt rundt i Danmark.

Båden er min mands hule, men jeg føler mig hjemme, når jeg også kan være her med lidt blomster, puder og en dug.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.