Kvædesorbet – fantastisk anvendelse af kvæder

Kvædesorbet – fantastisk anvendelse af kvæder

Efter et restaurantbesøg gik det op for mig, at kvæder er mere end almindeligt velegnede til sorbet. De har en dejlig smag af både sødt og syrligt, som er helt perfekt til is. Det er, efter min mening, noget af det allerbedste, du kan bruge kvæder til.

Da det ikke lykkedes mig at finde en opskrift, måtte jeg selv i gang med at smage mig frem til noget, der lignede den jeg fik på restauranten. I al beskedenhed blev den så god, at jeg slet ikke nåede at få taget et foto af den færdige sorbet, før den væk!

Jeg lavede sorbeten uden ismaskine, hvilket sagtens kan lade sig gøre, hvis man er hjemme i omkring 4 timer og rører i massen jævnligt under indfrysningen.

Kvædesorbet
Server fx sorbeten til marcipankage og drys med lidt groft hakket chokolade, og du får den lækreste dessert. En af gæsterne mente ligefrem, at det var den bedste sorbet, hun nogensinde havde smagt!

Du skal bruge (til ca. 1½ liter sorbet)
ca. 700 gram skrællede kvæder i tern
7,5 dl vand
250 gram sukker
1/3 vanillestang

desuden marengsmasse af:
3 æggehvider
100 gram flormelis

  1. Skræl kvæderne, fjern kernehus og skær dem i grove tern.
    Kvædesorbet2
  2. Kog dem i vand med sukker og vanilje til de er møre – ca. 10 minutter.
  3. Lad kvæderne trække i lagen i en halv times tid og si dem derefter. (De frasiede kvæder smager dejligt som marmelade).
  4. Lad lagen køle helt ned i køleskab.
  5. Pisk æggehviderne stive og pisk flormelissen i, så du får en marengsmasse.
  6. Rør det hele sammen og kør massen på ismaskine eller stil den alternativt i fryseren og pisk massen igennem ca. hver 20-30. minut, så den ikke danner krystaller.

1 svar
  1. lene skou
    lene skou siger:

    … Dette er DEN BEDSTE SORBET jeg har smagt ! Sød og syrlig på samme tid med en dejlig lang eftersmag. – Kvæden er helt sikkert en overset frugt eller den er blevet glemt for en periode ? Husker stadig min farmors kvædebrød til Jul. De stod til tørre på alle radiatorerne og spredte skøn julestemning 🙂
    Jeg må ud og finde et træ/busk. De bliver ikke så store og kan derfor passe til små haver.
    Endnu engang, tak til Jeanette for en skøn smagsoplevelse 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.