“Forfulgt” – at se det positive og overvinde had med kærlighed

“Forfulgt” – at se det positive og overvinde had med kærlighed

Husker du bestselleren “Ikke uden min datter” af Betty Mahmoody fra 1987? Måske så du filmen eller læste den Pulitzer-nominerede roman om kvinden, der flygtede fra Iran med sin lille datter?

Uanset, om du kender historien i forvejen, kan du få en positiv oplevelse ud af at læse datteren Mathob Mahmoody’s historie , som nu er udkommet på dansk. Og uanset, om du selv bærer rundt på langt mindre byrder, vil du kunne finde inspiration til at  fokusere på det positive i livet. Mathob nægter at være en slave af bittert had, og kommer bl.a. videre gennem en anerkendelse af sine persiske rødder og med tiden en tilgivelse af sin far.

Forfulgt

Ved hjælp af et lyst sind, sammenhold, hendes kristne tro og hjælp fra forskellige kærlige mennesker i hendes opvækst, lykkes det hende at “bekæmpe mørke med lys“, og få et godt liv på trods af de traumer og de betingelser, der er givet hende: et ubeskriveligt svigt fra en far, der pludselig bliver en anden, bortførelse, vold og undertrykkelse, et liv i frygt og senere også alvorlig sygdom.

“Forfulgt” er ikke et drama på samme måde som moderens fortælling, men når alt kommer til alt et levende eksempel på positiv psykologi. Det er en beskrivelse af den lille piges oplevelser og eftervirkninger af at blive holdt tilbage i 1½ år i et krigshærget Iran af en far, der pludselig har ændret sig til en voldelig, religiøs fanatiker. Hun og moderen lever i en blanding af et fængsel og en krigszone både i og udenfor hjemmet. Forestil dig at blive revet ud af din hverdag i USA som 4-årig, væk fra familie, bedsteforældre og venner, og i stedet stå overfor maskingeværer, påklædningsmilitser, der tjekker de mindste fejl i kvindernes tøj, luftalarmer og bomber – og en far, der slår din mor og vil holde dig fanget til evig tid.

Historien om den dramatiske flugt får du i bogen, men det er ikke mindst tiden efter hjemkomsten til USA og processen med at besejre det onde ved hjælp af det gode.

Bogen koster 299 kr. hos Saxo.com

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.