“Kvinden i toget” – psykologisk thriller. Nr. 1 i USA og England

“Kvinden i toget” – psykologisk thriller. Nr. 1 i USA og England

kvinden-i-toget-hawkins.jpg

I overmorgen, den 24/9, udkommer den moderne psykologiske thriller Kvinden i toget af den engelske forfatter Paula Hawkins i Danmark. Den er på vej ud i ikke mindre end 41 lande efter at have gået sin sejrsgang i USA og England, hvor den begge steder gik direkte ind som nr. 1 på bestsellerlisterne. Kvinden i toget er ikke mindre end verdens hurtigst sælgende debutbog. 

Jeg har læst bogen, og har følt mig godt underholdt, og mere og mere fanget i historien om Rachel, der efter at være bedraget og skilt fra sin mand føler sig forsmået og ulykkeligt fortabt. Hun er blevet fed, usoigneret og alkoholiseret, mister sit job og bor på et værelse hos en bekendt. Hun pendler dog rutinemæssigt ind til London hver dag, hvor toget holder stille netop ud for hendes gamle kvarter.
Her kan hun ikke alene se og pines ved sit gamle hjem, hendes drømmehus, med det nye rosa rullegardin, hvor den lille baby nu bor. Hun holder også øje på et yngre par i et af de andre huse. Om dem har hun skabt sin egen levende fantasi, om hvad de hedder og hvad de laver, og om deres perfekte liv og ægteskab. Fantasien brister dog, da den unge kvinde pludseligt er forsvundet under mystiske omstændigheder. Rachel, som var i kvarteret netop den aften, kvinden forsvandt, begynder at blande sig i efterforskningen. Hun har set og oplevet noget, hun kom hjem med et sår i hovedet og med blodet løbende, men hun var stangberuset – som hun så ofte er – og husker ikke, hvad der er sket. Politiet betragter hende som et utroværdigt vidne, ikke mindst, fordi hun har stalket sin eksmand og hans nye kone på vejen – og kan hun overhovedet længere stole på sig selv?

Det, som adskiller Kvinden i toget fra oceanet af krimier er, at fortællingen veksler, nærmest i dagbogsform, mellem tre kvinder og deres indre liv. Rachel, den forsmåede og ulykkelige, der har mistet troen på sig selv og fodfæstet i livet. Megan, den forsvundne kvinde og hendes indre dæmoner. Og endelig eksmandens elskerinde og nye kone Anna, der føler sig forfulgt af Rachel og ikke helt har empati til at forstå hendes følelser.

Er du til spænding, kan jeg helt klart anbefale bogen. Den er ikke nogen dyb litterær oplevelse, men den er interessant og anderledes i forhold til det psykologiske drama og hvordan livet udspiller sig hos mennesker bag facaden. Spændingen stiger i bogen, og den bliver til sidst svær at slippe, før du kender Megans og de to andre kvinders skæbner.

Kvinden i toget udkommer på forlaget Gyldendal  den 24. september. Du kan læse et uddrag af bogen her.

Kan købes på Saxo her (affiliate link)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.