Lækker simremad med svinekæber

Lækker simremad med svinekæber

Svinekæber er blevet IN og er nu mere almindelige at støde på i supermarkedets kølediske.
Her får du en opskrift på en efterårs og vinter simreret, som simpelthen smager fantastisk. Det er meget let at lave, og kødet falder helt fra hinanden og smelter på tungen efter små to timers simren.

svinekaeber-opskrift

Du skal bruge (til 2 personer)

 400 g svinekæber 
3 gulerødder
2 pastinakker (og/eller selleri eller persillerod )
2 løg
2 tomater
2-3 fed hvidløg
smør til stegningen
½ l vand
salt, peber, tørret timian

Fjern sener og afpuds kæberne. Dette er ofte gjort næsten færdigt, når du køber dem.

Skær kæberne over i halve og brun dem i smør eller olie og krydr med salt og peber.
Tilsæt groft udskårne gulerødder, pastinakker, løg i både og hakket hvidløg og lad det hele brune i nogle minutter. Krydr med salt, peber og timian.

Hæld vand på retten og tilsæt tomaterne i grove stykker.

Lad retten simre i min. 1½ time til kødet er helt mørt.

Smag saucen til og tilsæt evt. lidt sukker og en lille slat mørk balsamico.
Jævn saucen med meljævning eller Maizena saucejævner.

Server med kartoffel mos, friskkværnet peber og evt. et drys friskhakket persille.

Tip. Du kan også tilberede kæberne med en flaske øl.

 

Velbekomme!

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.