Lækker simremad med svinekæber
Svinekæber er blevet IN og er nu mere almindelige at støde på i supermarkedets kølediske.
Her får du en opskrift på en efterårs og vinter simreret, som simpelthen smager fantastisk. Det er meget let at lave, og kødet falder helt fra hinanden og smelter på tungen efter små to timers simren.
Du skal bruge (til 2 personer)
400 g svinekæber
3 gulerødder
2 pastinakker (og/eller selleri eller persillerod )
2 løg
2 tomater
2-3 fed hvidløg
smør til stegningen
½ l vand
salt, peber, tørret timian
Fjern sener og afpuds kæberne. Dette er ofte gjort næsten færdigt, når du køber dem.
Skær kæberne over i halve og brun dem i smør eller olie og krydr med salt og peber.
Tilsæt groft udskårne gulerødder, pastinakker, løg i både og hakket hvidløg og lad det hele brune i nogle minutter. Krydr med salt, peber og timian.
Hæld vand på retten og tilsæt tomaterne i grove stykker.
Lad retten simre i min. 1½ time til kødet er helt mørt.
Smag saucen til og tilsæt evt. lidt sukker og en lille slat mørk balsamico.
Jævn saucen med meljævning eller Maizena saucejævner.
Server med kartoffel mos, friskkværnet peber og evt. et drys friskhakket persille.
Tip. Du kan også tilberede kæberne med en flaske øl.
Velbekomme!
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage