Ultrasund og lækker kålsalat med soyadressing
Jeg foretrækker faktisk ofte kål, der er skåret meget tyndt ud, fremfor salat.
Brug fx savoykål, som her, eller fintsnittet spidskål, rødkål eller grønkål.
Kål smager fantastisk, og så fylder det mere, fordi det er meget rigt på kostfibre. Derudover er det smækfyldt med vitaminer og andre gode stoffer.
Der er masser af variationsmuligheder, men tænk helt overordnet i at tilsætte noget smag i form af både surt, sødt og salt. Det kan være citronsaft, appelsinstykker, æble, grape, tranebær. Endelig er det lækkert at tilsætte ristede nødder eller kerner, fx mandler, pinjekerner eller græskarkerner. Der skal ikke ret meget fyld til, da kålsalaten er fantastisk lækker i sig selv.
Det er dressingen, der sætter prikken over i’et. Du kan vælge at lave en dressing med vineddike og olie og lidt citrussaft, eller som her med soya og honning, hvilket går godt i spænd med kålen og skaber noget helt anderledes og delikat.
I denne helt enkle kålsalat har jeg brugt
Tyndt snittet savoykål (brug evt. madonlinjern)
1 lille finthakket løg
En håndfuld tranebær
Dressing
2 spsk soya
1 spsk akaciahonning
1½ spsk olivenolie
peber
Pisk dressingen sammen og smag til. Måske vil du have mindre honning eller mere olie.
Vend salaten godt med dressingen og lad den gerne stå en halv til en hel time før serveringen.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage